Najbardziej urzekły mnie te maleńkie drzwi do innego świata.
Kiedyś jak byłam dzieckiem, uwielbiałam książkę o Pożyczalskich... jak bawiłam sie na dworze wyobrażałam sobie, że w dziuplach i nokach mieszkają oni
Te drzwi wyglądają jak ze świata Pożyczalskich...
Dzięki Izunia. Te drzwi to z myślą o dzieciaczkach zrobiłam, może jeszcze jakieś dorobię . Specjalnie nie chcę dawać obok nich jakichś figurek, bo byłoby to zbyt oczywiste, a tak zostaje więcej pola dla wyobraźni . Mój syn twierdzi, że to drzwi do świata elfów, Ty, że do Pożyczalskich. Każdy wyobraża sobie coś innego - i jak widać nie tylko na dzieciaki to działa . Cieszę się więc bardzo . A grusza starowinka to teraz niekwestionowana królowa ogrodu . Buziaki.
Bogdziu jeśli masz na myśli tulipany to faktycznie przypadkowe. Wszystkie cebulki dostałam w prezencie, więc nawet nie wiedziałam jakie kolorki mają . Ale niespodzianka jak najbardziej udana .
Te pofalowane tulipanki wyglądają tak. Śliczne są tylko płatki tak im się właśnie przewracają.
Magnolia zaczyna przekwitać, za to zaczyna kwitnąć to drzewko. Wstyd się przyznać, bo mam je od lat, ale nie bardzo wiem co to takiego. Na tym zdjęciu sprzed kilku lat lepiej go widać. Pomożecie zidentyfikować?