Zapraszam serdecznie, wiesz przecież . Ewciu kupowałam sadzonki, ale ze dwa lata temu. co dziwne - one najpierw są fioletowe, więc szczerze mówiąc nie wiem skąd te żółte się wzięły. Ma tak jak przekwita, czy jak?
Gosiaczek no właśnie jeszcze nic nie działam. Stoi taki pusty ugór, więc trochę Was postraszy . Pomysł na niego już mam, ale realizować go będziemy stopniowo, bo wicie rozumicie . Poza tym potrzebuję dwóch brzóz Doorenbos, a nie orientowałam się jeszcze czy w pobliskich szkółkach je dostanę.
A ja nasturcji w tym roku wyjątkowo nie siałam, więc posiała się sama . Jak przekwitała to musiała zostawić po sobie nasionka i mam ją w skrzyni, a ostatnio nawet wyrywałam z lawendy, bo nawet tam polazła .
Wytarabaniłam wczoraj z piwnicy takie coś i zrobiłam z tego donicę. Tylko gdzie to postawić?
bodziszki chyba zakwitną
krzewuszka od Kasi ma taki obłędny kolor liści
Cała ja .
Ten portret zawiśnie w salonie - nie może być inaczej. Wygryzł z miejsca nawet stare zdjęcie pra dziadka . Uwielbiam jak synuś robi mi takie niespodzianki
Kasiu jak dla mnie to 'Aquilegia maxi'. Tylko on ma taaki kolor i tak długie ostrogi
Wysiewałam je w tym roku, a w zeszłym kupiłam sadzonkę, ale w tym sezonie prawie go coś zżarło..
Może były jakieś nasionka w sadzonce, którą kupiłaś i w tym roku masz niespodziankę.
Zaintrygował mnie ten liść hortki, poszukam informacji-może coś znajdę