Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Makowo na Kociewiu » Edycja postu

Makowo na Kociewiu

Mala_Mi 22:55, 19 lut 2015

Chora nie chora, pracować trzeba.. Ale na dziś koniec...
I tak sobie myślę, jak fajnie jak dziecko później zaczyna chodzić.. rok to już trochę rozumne i łatwiej upilnować.. nie to co mojego diabełka. Urwał co było do urwania... bo szybciej chodził niż nauczył się używać szarych komórek.
Ale już jest fajny.. rozumie słowo nie.. a że nie zawsze się posłucha to inna bajka Skończył fazę"dać" ... jak dobrze.. bo doprowadzało to do szału.. nieważne co.. ważne że "dać" ma znaczenie. Jak mantra... Teraz jest faza na chowanie i mówienie po schowaniu "nie ma" i te ręce rozkładane przy tym na boki.. ze śmiechu to leże. Zwłaszcza jak sobie schowa coś tam do szufladki nie tej co miała być, zagląda.. a tam faktycznie nie ma. Ale zdziwienie..... piszę i śmieję się na cały regulator sama do siebie.. No i będę duble babcia
Mirka 23:03, 19 lut 2015

Przydała by się fotorelacja z siania Tojeści lub inna jakasś fotunia jak ona się ma teraz
malgorzata_s... 23:06, 19 lut 2015

Kasiu ja w ogrodzie lód tłukę puki co
Borbetka 09:18, 20 lut 2015

Wielka ta nasza Polska, że takie różnice są. U mnie czuć wiosnę, ale dzisiaj w nocy przymrozek był. Pogoda w taką kratkę, jak świeci słońce w dzień, to mrozi w nocy, jak jest zachmurzone i "bura szmata", to cieplej. Ot, takie zimowe fronty.
Iwk4 18:36, 20 lut 2015

Kasiu, wyczytałam u Karola, że hosty potwory będziesz dzielić. Gdybyś miała za dużo po podziale, to ja się już uśmiecham do ciebie, bo u mnie też ich brak. Nawet osobiście będę mogła odebrać, gdyby co
Pozdrawiam
Kasik 19:26, 20 lut 2015

Doszła do mnie kopertka

Srdeczne dzięki za nasionka trawy. Teraz muszę tylko dobrze posiać. Toż to takie malutkie , że nie wiem jak. Czy przysypac je ziemią? No i w jakiej temp. trzymac?

Nie mogę ich zmarnować

Buziaki raz jeszcze.
Mirka 13:57, 23 lut 2015

No proszę obijamy się z samego poniedzialku Na fotki przyszłam
Margarete 16:56, 23 lut 2015

Ale, ale to jakis zabobon z tym śpiewniem ? ! ......siałam wczoraj swoje stipy i 3 odmiany bazyliii ale nie spiewałam, za to moja suka wyła jak opetana, zawodziła bardzo bo sasiadowi sie co chwila alarm samochodowy właczał i draznił jej ucho...czy to sie liczy ? ona tak po psiemu to prawie "śpiewała"....

Fajnie że wiosna już juz...lubie ten czas, chociaz nic jeszcze ciekawego w ogrodzie sie nie dziej a ale nadzieja w sercu rosnie i zniecierpliwienie... ja cebulowych nie moge sie juz doczekać,, u mnie jeszcze nic nie kwitnie ani jeden przebisnieg, ani jeden krokus....

Czy juz moge pozdejmować te osłony z roslin ze stroisza ? Jak myslisz ?
Madzenka 20:48, 23 lut 2015

Gdzie jestes?
makkasia 20:49, 23 lut 2015

Po długiej nieobecności najpierw trochę zdjęć. Był u mnie Franciszek 4 dni i 4 noce babciowanie na pełen etat! Ale było pięknie w sobotę, więc jak Franio spał w ogrodzie to ja polatałam z aparatem
Wiosna w donicach