Chyba, żeby całkiem wysadzić blue stara i lime glow - a wtedy dać tam jedną kulę z cisa podsadzoną bukszpanem?
Lub dwie kule na pniu - tylko różnej wysokości
Odległość od pnia Blue Star w obie strony wynosi ok.1m tak,że spokojnie zmieści się kostka z bukszpanu pod Blue i kule średniej wielkości z cisa.Azalie zostają bo ich kolor ożywia tą rabatę a całość chcę wyżwirkować.
To zielone to deski,którymi zabudowany jest murek ogrodzenia a zielone bo donice są owinięte brązowymi palisadami tak dla kontrastu.To też muszę zmienić ale narazie ten fragment z krzewuszką na stożek i 2 kule różnej wielkości z bukszpanu.Za krzewuszką na ścianie ogrodzenia rośnie clematis,który zostanie.
Ryśku,
Ja to mam jakoś na odwrót....dopiero teraz nie moge oczu oderwać i całkiem spodobała mi się ta Twoja kaskada, jak zobaczyłam, jak jest zbudowana......
dziękuję, ze pokazałeś ją bardziej "od kuchni"
Ryśku, może azalie po przekwitnięciu przytniesz? Nie wiem tylko jak odbijają ze starego drewna, ale raczej dobrze. Fajnie by było je trochę "zgeometryzować".
Tak zrobię bo w tym roku przyciołem azalie zbyt delikatnie.
Z płytami granitowymi nie mam żadnych problemów są już 11lat,natomiast piaskowiec w kilku miejscach "puka"pomimo,że jest na kleju specjalnym do basenów ale mrozy są temu "winne"/naprężenia,namoknięcia itp/