Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Tarnowie

Ogród w Tarnowie

agatanowa 22:05, 13 maj 2014

wspaniale masz i harmonijnie
Richie 22:26, 13 maj 2014

weronika77 napisał(a)
Perfekcja w szczegółach, a kwitnienie tak wczesne zaskakujące. Pozdrawiam wiosennie.

Bardzo dziękuje Weroniko, pogoda w tym roku sprzyja a Tarnów tak samo jak Wrocław są najcieplejszymi miastami w Polsce.
Również pozdrawiam.
Bogdzia 22:29, 13 maj 2014

Richie napisał(a)
Nowe zakupy pelargonie i smagliczka na balkony i taras a na parapety krakowiaki

Ciekawe czy ludzie spoza krakowskiego wiedzą jakie kwiaty to te krakowiaki????Pozdrówka.
Richie 23:21, 13 maj 2014

U nas w małopolsce dawnym krakowskim ta nazwa dalej obowiązuje i wszyscy wiedzą co to jest
monteverde 23:26, 13 maj 2014

Richie napisał(a)
Najładniejsza pora roku w ogrodzie...

No Rysku jak tu pięknie, a Twoja Amonagawę co roku podziwiam jak i magnolie a co to są krakowiaki? pozdrówka
Bogdzia 07:07, 14 maj 2014

Wiwm że nadal tak się mówi na nie , kiedys za mojego dzieciństwa tylko taka nazwe słyszalam, ale jak widzisz Ania Monte juz pyta co to za kwiaty.A ona przecież wszystko wie.
KingaR 10:11, 14 maj 2014

Richie napisał(a)

I jak tu brać się za jakąś robotę , kiedy najchętniej bym siedziała i się gapiła
mira 11:28, 14 maj 2014

Teraz to już czas siedzieć i się gapić żeby nie przegapić
Ryśku widziałam w Ciebie domek dla owadów superowy i to naprawdę dobra inwestycja, poczytaj bo wydaje mi się że powinien wisieć na jakiejś wysokości też muszę odnowić wiedzę choc jak pokazują takie wielkie hoteliska dla owadów to stoją one bezpośrednio na ziemi.

Z krakowiaków się szczerze uśmiałam, dawniej nie bylo dostępnych 200 czy 300 odmian pelargonii o kolorowych liściach,bluszczolistnych itd a krakowiak musiał być czerwony piękny i koniecznie w doniczkach no i nikomu do głowy nie przyszło, że ma zagraniczne pochodzenie
Richie 22:21, 14 maj 2014

monteverde napisał(a)

No Rysku jak tu pięknie, a Twoja Amonagawę co roku podziwiam jak i magnolie a co to są krakowiaki? pozdrówka

Dzięki Aniu, krakowiaki to po naszemu pelargonie stojące, ja nawet nie wiedziałem, że ta nazwa jest mało zanana w innych regionach, dopiero Bogdzia mi to uświadomiła
Również pozdrawiam.
Richie 22:40, 14 maj 2014

mira napisał(a)
Teraz to już czas siedzieć i się gapić żeby nie przegapić
Ryśku widziałam w Ciebie domek dla owadów superowy i to naprawdę dobra inwestycja, poczytaj bo wydaje mi się że powinien wisieć na jakiejś wysokości też muszę odnowić wiedzę choc jak pokazują takie wielkie hoteliska dla owadów to stoją one bezpośrednio na ziemi.

Z krakowiaków się szczerze uśmiałam, dawniej nie bylo dostępnych 200 czy 300 odmian pelargonii o kolorowych liściach,bluszczolistnych itd a krakowiak musiał być czerwony piękny i koniecznie w doniczkach no i nikomu do głowy nie przyszło, że ma zagraniczne pochodzenie

Dzisiaj to rzeczywiście czas na siedzenie przez opady deszczu ale dobrze że delikatne.
Mira domków nabyłem 4 i jeszcze nie rozmieszczone, na razie to przymiarki bo nie mam dużych drzew i gdzieś muszę je zainstalować aby owady zadowolić
W sprawie krakowiaków to masz rację, nie przypuszczałem tylko że pod tą nazwą nie są znane