nie spodziewałam się że zrobią taką "karierę"
mam je już chyba 4 sezon...pierwsze sadzonki przywlokłam z Anglii w walizce razem z przywrotnikami, latriami, jeżówkami i innymi ogrodowymi cudawiankami
bardzo mi miło że Ci się podoba
w internecie chyba dostępne, bo wiosną gdzieś na nie wpadłam przypadkiem
Piękne zestawienia sadźca mogę tylko oglądać w dużych ogrodach do mnie się już nie zmieści floky pięknie zesttawione miałam w rajskim Sherbert Blend, Purple Kiss,Adessa Special Purple Star, wiechowaty Laure i można jeszcze sporo wymieniać a tu mam tylko ze 3 odmianoweaha nie muszę pisać, że śliczny ogród? buziole Wadero
kiedy byłaś w Anglii że latrie i przywrotnika ciągłaś ?
a sadźce w necie są tylko w opisie pisze że ładne do kompozycji nad wodą i zaś dumam choć i tak to przesądzone
ja już też z nimi trochę przeszłam ...
od rabaty 3x3 m pełnej cudnych odmian...po wysadzanie i ponowne nasadzenia w większej już dyscyplinie...ważne: wysokość, kolory
co by nie było...uwielbiam je i mam aktualnie 12 odmian i 2 nowe w donicach czekają na posadzenie
doniczuszki 9x9 "wlokłam" z 8 lat temu z sercem na ramieniu
nie zapomnę
wlokłam tez ogromne cebule lilii drzewiastych i kilka Austinek
(w tym pierwsze 2 Heritage)
...ale to były czasy...
ja tam mam sadźce od wielu lat a woda...tylko z nieba...
jak Ci sie podobają ... kupuj sadź i ciesz się ...nic nie wiem o tym, żeby nad woda koniecznie musiały być...
astry już zaczynają ... pokaże jak się prezentują, Wilcze słowo
buziaki Wilkołaki
Bym odnawiała kolekcję ale tu nie mam tyle miejsca, choć się nie zarzekam, że znowu coś nie trafi do ogrodu, tamte w większości zostały w rajskim jak możesz i będziesz miała czas to wrzuć ich fotki ale jednym ciągiema tego masz? aha i kiedy lepiej je przesadzać?