Witam się pierwszy raz u Ciebie. Ogród piękny, zdjęcia zachwycające i chciałoby się oglądać jeszcze i jeszcze
Doczytałam, że masz jarzębiny. Czy mogłabyś podpowiedzieć z czym je połączyłaś u siebie? Ja mam dwie przed domem i głowię się jakie towarzystwo im dobrać
Pozdrawiam Marta
He, he. Odkryłam w sobie "dodatkowego zmysła"! Nie zaglądam często, bo ciągle pędząca jestem niestety. Właśnie wróciłam i stwierdziłam, że miodowo-koniakowe klimaty (jak określiła to chyba Pszczelarnia), należą mi się jak psu kość! Pozdrawiam.
Z zainteresowaniem będę śledziła Twoje "brzozowe poczynania", niełatwe to wyzwanie ale możliwe
cięcie zależy od tego, jaka to hortensja
jesli ogrodowa to nie możesz ściąć wiosną bo zetniesz pąki kwiatowe, które ona zawiązuje już jesienią...u mnie przemarzają zwykle zimą ale i tak nie ścinam w nadziei, że może coś się uchowało
jeśli jest to bukietowa lub drzewiasta - tnij, nie żałuj (najlepiej nad 2-3 oczkiem) daj znać...
mam nadzieję że dziś będzie "lekko strawnie"
i ja i fotki dziękujemy bardzo
jakoś trzeba sobie życie umilać, prawda ?
to co Pszczółko, zgłaszać się do Księgi Guinnessa ? rewelacyjne Twoje miodowo-koniakowe porównanie...już w świat poszło...buziaki
i jak ? może być ?
Hej
witaj w Wilczej
jarzębiny mam 2 miejscach, posadzone w linii ogrodzenia ...
w jednym miejscu (stanowisko północne) mają "w nogach" kilka odmian krzaków dzikiego bzu a po bokach formowane rokitniki o podobnych owocach
w kolejnym miejscu (stanowisko wschód), znów w linii ogrodzenia, mam je w kompozycji z żywotnikami pośrednimi "Mint Julep" (Juniperus pfitzeriana 'Mint Julep')- tu jarzębiny górują nad głęboka zielenią żywotników a białymi kwiatami i kolejno pięknymi owocami, bardzo ożywiają rabatę. W tej okolicy rosną również kaliny koralowe "Compactum", które również jesienią zawiązują owoce, a latem miejsce to rozświetlają hortensje "Anabelle"
POWODZENIA !!! (pytaj jak coś nie jasne)a najlepiej pokaż u siebie zdjęcia tego miejsca....
też mnie Pszczółka zachwyciła tym porównaniem...trafione w 10 !!!
Dziękuję za odpowiedźCoś będę musiała pokombinować, bo mam je od strony wschodniej, w przedogródku, więc to miejsce musi robić wrażenie na dzień dobry.
A z innej beczki, widzę, że lubujesz się w zdjęciach w dużym zbliżeniu. Kończyłaś jakiś kurs fotografii? Pytam, bo zdjęcia są genialne. Uwielbiam takie zdjęcia