Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilcza Góra

Wilcza Góra

mira 10:17, 10 lut 2015

Galeria zaliczona, artystycznie super duchowo raczej trudna, liczę na coś lżejszego jutro
agata19762 11:26, 10 lut 2015

Ewa kolejny raz powiem,że robisz obłędne fotki !!!
miłego dzionka
Pszczelarnia 13:23, 10 lut 2015

Hortensje pod brzozami - to fenomen, unikat. Tylko u Ciebie.

Galeria buka zobaczona - miodowo-koniakowo mi się zrobiło w żołądku.
AgnieszkaW 13:42, 10 lut 2015

Przybiegłam zobaczyć dzisiejszą galerię
Warmia 19:16, 10 lut 2015

Witam się pierwszy raz u Ciebie. Ogród piękny, zdjęcia zachwycające i chciałoby się oglądać jeszcze i jeszcze
Doczytałam, że masz jarzębiny. Czy mogłabyś podpowiedzieć z czym je połączyłaś u siebie? Ja mam dwie przed domem i głowię się jakie towarzystwo im dobrać
Pozdrawiam Marta
roma2 19:29, 10 lut 2015

He, he. Odkryłam w sobie "dodatkowego zmysła"! Nie zaglądam często, bo ciągle pędząca jestem niestety. Właśnie wróciłam i stwierdziłam, że miodowo-koniakowe klimaty (jak określiła to chyba Pszczelarnia), należą mi się jak psu kość! Pozdrawiam.
WilczaGora 08:09, 11 lut 2015

Mariusz napisał(a)
Pięknie obsadzony lasek z brzóz , śledzę z ciekawością, chce sprostać podobnemu zadaniu u siebie, przychodzą mi też inne pomysły do głowy, oczywiście podzielę się nimi i podsunę pod dyskusję w odpowiednim temacie.
Piękne zdjęcia. Pozdrawiam
Z zainteresowaniem będę śledziła Twoje "brzozowe poczynania", niełatwe to wyzwanie ale możliwe

Agatek napisał(a)
Jedną hortensję posadziłam w ubiegłym roku, liczę, że się przyjęła nie wiem jaka to odmiana, bo to prezent, zobaczymy jak zakwitnie.
Podpowiedz mi kochana Wilczyco czy teraz na wiosnę nie powinnam tego małego krzaczka podciąć?
Ja u siebie nie mam tak dużo miejsca, więc niestety zakup kolejny będę musiała ograniczyć
cięcie zależy od tego, jaka to hortensja
jesli ogrodowa to nie możesz ściąć wiosną bo zetniesz pąki kwiatowe, które ona zawiązuje już jesienią...u mnie przemarzają zwykle zimą ale i tak nie ścinam w nadziei, że może coś się uchowało
jeśli jest to bukietowa lub drzewiasta - tnij, nie żałuj (najlepiej nad 2-3 oczkiem) daj znać...

mira napisał(a)
Galeria zaliczona, artystycznie super duchowo raczej trudna, liczę na coś lżejszego jutro
mam nadzieję że dziś będzie "lekko strawnie"

agata19762 napisał(a)
Ewa kolejny raz powiem,że robisz obłędne fotki !!! miłego dzionka
i ja i fotki dziękujemy bardzo
jakoś trzeba sobie życie umilać, prawda ?

Pszczelarnia napisał(a)
Hortensje pod brzozami - to fenomen, unikat. Tylko u Ciebie. Galeria buka zobaczona - miodowo-koniakowo mi się zrobiło w żołądku.
to co Pszczółko, zgłaszać się do Księgi Guinnessa ? rewelacyjne Twoje miodowo-koniakowe porównanie...już w świat poszło...buziaki

AgnieszkaW napisał(a)
Przybiegłam zobaczyć dzisiejszą galerię
i jak ? może być ?

Warmia napisał(a)
Witam się pierwszy raz u Ciebie. Ogród piękny, zdjęcia zachwycające i chciałoby się oglądać jeszcze i jeszcze
Doczytałam, że masz jarzębiny. Czy mogłabyś podpowiedzieć z czym je połączyłaś u siebie? Ja mam dwie przed domem i głowię się jakie towarzystwo im dobrać
Pozdrawiam Marta
Hej
witaj w Wilczej
jarzębiny mam 2 miejscach, posadzone w linii ogrodzenia ...
w jednym miejscu (stanowisko północne) mają "w nogach" kilka odmian krzaków dzikiego bzu a po bokach formowane rokitniki o podobnych owocach

w kolejnym miejscu (stanowisko wschód), znów w linii ogrodzenia, mam je w kompozycji z żywotnikami pośrednimi "Mint Julep" (Juniperus pfitzeriana 'Mint Julep')- tu jarzębiny górują nad głęboka zielenią żywotników a białymi kwiatami i kolejno pięknymi owocami, bardzo ożywiają rabatę. W tej okolicy rosną również kaliny koralowe "Compactum", które również jesienią zawiązują owoce, a latem miejsce to rozświetlają hortensje "Anabelle"

POWODZENIA !!! (pytaj jak coś nie jasne)a najlepiej pokaż u siebie zdjęcia tego miejsca....

roma2 napisał(a)
He, he. Odkryłam w sobie "dodatkowego zmysła"! Nie zaglądam często, bo ciągle pędząca jestem niestety. Właśnie wróciłam i stwierdziłam, że miodowo-koniakowe klimaty (jak określiła to chyba Pszczelarnia), należą mi się jak psu kość! Pozdrawiam.
też mnie Pszczółka zachwyciła tym porównaniem...trafione w 10 !!!

buziaki na nowy dzień !!!
WilczaGora 08:16, 11 lut 2015

GALERIA DNIA 11/02/2015:
Przywrotnik ostroklapowy (Alchemilla mollis)

AgnieszkaW 09:07, 11 lut 2015

Melduję obejrzenie dzisiejszej galerii. Oj, może być, może być, powiem więcej - jest pięknie i subtelnie
Warmia 09:32, 11 lut 2015

Dziękuję za odpowiedźCoś będę musiała pokombinować, bo mam je od strony wschodniej, w przedogródku, więc to miejsce musi robić wrażenie na dzień dobry.
A z innej beczki, widzę, że lubujesz się w zdjęciach w dużym zbliżeniu. Kończyłaś jakiś kurs fotografii? Pytam, bo zdjęcia są genialne. Uwielbiam takie zdjęcia