Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mała Eleczka

Mała Eleczka

noemi 19:10, 05 paź 2014

Podglądam Cię

p.s. byłaś na kiermaszu ? coś przygarnęłaś ?
lojalna_ 19:24, 05 paź 2014

Ale fajne fajniste masz pomysła super
bleebla 14:58, 06 paź 2014

ewakatowice napisał(a)
no no... podziwiam
Podziwiam ale mój mózg nie ogarnia jak to ma być wykończone, hmm?
Bo mi to spokoju nie daje

Ewcia postaram się dzisiaj zamieścić fotki. Może trochę rozjaśnie nasze poczynania. Jeszcze nie skończyliśmy
bleebla 15:05, 06 paź 2014

stychaz napisał(a)
Wow, Ty pijesz kawkę a reszta sama się robi
Rozumiem, że kostka na podmurówce? Możesz mi powiedzieć jaką mniej więcej szerokość ma dołek pod obwódkę?
Podoba mi się Obowiązkowo muszą jeszcze być werbeny patagońskie. Wiosną mogę się podzielić nasionkami.

Macham
Dzisiaj też piłam kawę i się robiło
Kostka jak to eM mówi na zaprawie pół suchej o ile mi się nie pomyliło. Szerokość na szpadel. Jak chcesz dokładniejsze wymiary to pisz. Zmierzę.

Werbena to mus przy kałuży. Tak to sobie właśnie wyobrażam Już jej trochę mam w ogrodzie i nasionka jeszcze zarezerwowane u Irenki Dzięki
bleebla 15:06, 06 paź 2014

bartek_luberda napisał(a)
Cudna ta kosteczka będzie jeszcze piękniej Miłej niedzieli

Niedziela była mił,a bo zakupy ogrodowe zrobiłam Dzięki
bleebla 15:06, 06 paź 2014

Marzena2007 napisał(a)
Superowa obwódka powstaje

Zobaczymy jak to z nią będzie
GabiK 15:19, 06 paź 2014

Bleebla, ja widziałam carex everillo w pobliskim ogrodniczym, dwa lata temu. Stało sporo, przyjrzałam się i pojechałam do domu. Następnego dnia, jak się namyśliłam, to nie było ani sztuki i więcej nie natrafiłam.
bleebla 15:26, 06 paź 2014

nicol21 napisał(a)

Dlaczego nie fajne jest pakowanie hiacyntów? zapach? brudzenie?

a wiesz jaka temp panuje w przechowalni? bo u mnie w garażu pewnie cebulom za ciepło jest. Fajna taka relacja Dzięki!

Hiacynty są znienawidzone przez swoją łuskę zewnętrzna. Drobne jej kawałki wbijają się w ciało powodując swędzenie. Są specjalne kombinezony do pracy przy tych cebulach. Coś w rodzaju płaszcza przeciwdeszczowego z gumkami na kapturze i rękawach, żeby uniemożliwić kontakt ze skórą.
Jak człowiek już się zacznie drapać to masakra jest bo mocniej się wbijają i coraz bardziej swędzi Pomaga ciepła woda. Pory skóry się rozszerzają i pyłek wychodzi.
Jeśli sadzisz cebule h. zawsze związuj włosy

Wydaje mi się, że najważniejsze to żeby cebule miały sucho i przewiewnie.W firmie były w skrzyniach (jak na zdjęciu). Na dnie skrzyni znajduje się kratka, dzięki której jest przypływ powietrza. Zrobię później foto. Panuje tam temp pokojowa albo jest trochę chłodniej. Zależy od pogody. Zawsze były pod zadaszeniem, żeby nie zmokły.
bleebla 15:30, 06 paź 2014

nicol21 napisał(a)

Ehhh miodzio będzie. To kiedy kończycie prace? Jak skończysz kawę to będzie już gotowe ? I jak szerokie obwódki będziesz robić? 2 czy 3 kostki? Dość głęboko tam jest - piach pod nie czy coś innego?

Mam nadzieje, że za 3 dni finito Kawę piję codziennie, ale tylko jedną stąd tak długo trzeba czekać na efekt końcowy Zaraz zdjęcie pokażę kawałka.
Głębokość na 1 szpadel, potem piach i cement.
bleebla 15:32, 06 paź 2014

ewa004 napisał(a)
Ale będzie pięknie z ta kostką .
Pozdrawiam

Wczoraj zostałam właścicielką Jasminy. Nie było Edenki i zdecydowałam się na Twoją róże Będziemy porównywać w następnym sezonie
Również pozdrawiam.