Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

Anabell 22:29, 12 lip 2017

Laguny masz cudowne, ja mam dwie i w tym roku przesadziłam w lekko cieniste miejsce.

Najgorzej wejść w taki busz i nie ma się jak ruszyć a tu jeszcze potrzebne narzędzia.
Wiem coś o tym bo teraz łażę kolejno po rabatach z wycinką przekwitających.

Mariolu z czym posadzić krwawnik, mam kilka swoich rozsad już kwitnących, może przy jeżówkach, wszędzie jest gęsto, ciekawe czy da sobie radę.
Nikita 23:32, 14 lip 2017

O matuchno, jaki busz masz!
Pięknie wszytko ci kwitnie...aż się człowiek sam do siebie uśmiecha...
Buziaki wysyłam.
paniprzyroda 13:09, 19 lip 2017

barbara_krajewska napisał(a)

Ależ cudeńko! Jak ona się zwie?
Moja biała Splendide White marniutka, muszę ją czym prędzej przesadzić.
Uściski ślę.

Basieńko, nie znam nazwy lawendowej rutewki
Dla Ciebie biała, fotka z ub. tygodnia

paniprzyroda 13:18, 19 lip 2017

iwonadm napisał(a)

Wpadam z rewizytą. Widzę, że tego lata u Ciebie na bogato. To lubię Ta rozyczka to Eden wiec się nie martw prince Monako jest podobny do double delight a propos są 2 edeny eden rose i eden rose 85 pod którą nazwą kupiłaś? Edenka różoweieje jak tylko poczuje zimno zalewa ją taki rumieniec.
Ja też zachorowała m na różyczkę na jesień kupuję nowe dostałam liste ze szkółki obok atakcyjne ceny i odmiany będą znów sadzić

Niestety, chyba to nie Eden, tę mam czwarty sezon i nówka jej nie przypomina. Kwiat zdecydowanie większy i różu więcej. Zresztą jak będzie ładnie rosła, to bezimienność jej wybaczę, na razie puszcza mnóstwo młodych pędów, ale dostała solidną dawkę obornika pod korzeń
Kilka róż jesienią musi zmienić miejscówki, ta też
Pszczelarnia 13:21, 19 lip 2017

paniprzyroda napisał(a)
GorAniu, Laguna na tej fotce świeżo po czyszczeniu, to jej ostatnie kwiaty w tym tłoczeniu.
Rabaty gęste, to fakt, ale może jeszcze uda się na trawniku coś posadzić, tylko musiałabym to robić "incoguto", bo eM nie strawi

A poważnie to tak dzisiaj dostałam się na tę rabatę

chciałam tu upchnąć jeszcze trzy takie różyczki

A to u mnie taka sytuacja przy cięciu żywopłotów przy bylinach - porażka. Ale dla takiej róży warto! Sadzenie incoguto na trawniku. To chyba się nie da?
paniprzyroda 13:24, 19 lip 2017

Kasya napisał(a)

zabieram ta rozyczke chociaz nie wiem co to ...i liliowca tez

a pokaz krzaczek zoltej w calosci ?

Ta róża jest o wiele ciemniejsza, chyba to Ascot, obok rośnie William, więc może być odwrotnie Liliowca widziałam jeszcze w tym roku u pani, kupić Ci Kasiu?
Żółta w całości, tutaj chyba ją powsadzę

paniprzyroda 14:12, 19 lip 2017

Pszczelarnia napisał(a)

A to u mnie taka sytuacja przy cięciu żywopłotów przy bylinach - porażka. Ale dla takiej róży warto! Sadzenie incoguto na trawniku. To chyba się nie da?

Ewo, po czterech latach widać, jakie błędy popełniłam na początku. Krzewy się rozrastają i czeka mnie mała rewolucja. Na innej judaszowiec zacienił róże, róże zasłoniły hortensje, a wszystko przez to, że miało być gęsto, przez co od tygodnia uskuteczniam wykopki. Całe szczęście, że rośliny schodzą na bieżąco, zawsze komuś się przydadzą

przerzedzona rabata

Incoguto nie da się, jednak pozostaje przedogródek do zagospodarowania i nie tylko, wiadomo, jak to przy budowie, w ub. tygodniu wreszcie uporządkowaliśmy teren po oczyszczalni, trawa posiana, placyk wyłożony kostką, donica przetoczona, kwiaty wsadzone z powrotem. Prawa strona działki zagospodarowana, pozostaje część z lewej strony budynku, ale to potrwa.

paniprzyroda 14:25, 19 lip 2017

Anabell napisał(a)
Laguny masz cudowne, ja mam dwie i w tym roku przesadziłam w lekko cieniste miejsce.

Najgorzej wejść w taki busz i nie ma się jak ruszyć a tu jeszcze potrzebne narzędzia.
Wiem coś o tym bo teraz łażę kolejno po rabatach z wycinką przekwitających.

Mariolu z czym posadzić krwawnik, mam kilka swoich rozsad już kwitnących, może przy jeżówkach, wszędzie jest gęsto, ciekawe czy da sobie radę.

Haniu, krwawnik chyba wszędzie da sobie radę, nawet na gliniastej skale mi się wysiał i kwitnie. Trzeba pilnować i wycinać kwiatostany, a zielone usuwać w trakcie sezonu, bo rozrasta się rozłogami. Pomimo iż wszelkie odcienie różu mam, wyglądają ślicznie, to traktuję go jak chwast i usuwam/ograniczam bezlitośnie. I nawet fotki jego nie mam
paniprzyroda 14:36, 19 lip 2017

Nikita napisał(a)
O matuchno, jaki busz masz!
Pięknie wszytko ci kwitnie...aż się człowiek sam do siebie uśmiecha...
Buziaki wysyłam.

Jak miło
Ty wiesz, że na O wpadam od czasu do czasu, tylko jak na stare śmieci wracam I zawsze wyrzuty jakieś mam, że nie zostawiam śladu u innych, ale najzwyczajniej w świecie jakaś robota tu czeka... A i na budowie po dwudziestej drugiej do domu ściągam...Dziś upał, to meble przestawiam, stare kredensy kuchenne z Łodzi przyjechały, zagospodaruję jeden na taras, drugi do letniej kuchni, której tam jeszcze nie mam

sylwia_slomc... 14:45, 19 lip 2017

Rewolucje na całego, ale jakie piękne efekty