Reflektorki mam identyczne tanie, świecą super a eM wymyślił programator astronomiczny i jest bezobsługowo. Kable i u mnie przygotowane pod kolejne punkty niech no tylko przyjdzie wiosna
U mnie też bezobsługowo, świecą cały czas i w dzień i w nocy
A tak serio, to nie mam pomysłu, jak je jedna do drugiej podłączyć, bo wyprowadzony kabel jest strasznie gruby i dwa do lampy nie wejdą
ktoś mi podpowiedział, że muszę puszki podłączyć. A jak jest u Ciebie???
A czujnik, programator to ten tzw zmierzchu?
Aguś u mnie też był wyprowadzony jeden kabel do lampy stojącej jak to przed laty się robiło... jaki nie pamiętam na pewno też coś grubszego. Lampę wyciepałam a od tego miejsca eM poprowadził przewód 2x1mm2 i podpiął reflektorki w układzie równoległym (przód ogrodu) na tyłach poprowadzimy drugą linię. Żarówki ledowe i całość podpięta pod programator czasowy astronomiczny http://www.zamel.pl/pl,54,213,programator_czasowy_astronomiczny_zcm31.html
Technicznie ciężko mi to ogarnąć
ale jak dobrze kumam, to od każdego reflektorka wychodzą 2 kable (czy to są jakieś specjalne, ziemne???), chodzi mi o szczelność, teraz u mnie przy jednym, takim, jak przy zwykłych przedłużaczach jest idealnie, muszę więc kupić kabel cieńszy. a programator wisi na zewnątrz, czy w pomieszczeniu??