Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Minimalizm z odrobiną romantyczności

Minimalizm z odrobiną romantyczności

aga_szsz 09:26, 25 lut 2014

gusiarz napisał(a)
Przyszłm się przywitać ... przeczytałam wszystko wczoraj wieczorkiem ... i będę dopingować. Bardzo podoba mi sie pomysł na ogród nowoczesny, ale lekko romantyczny... Pozdrawiam

Surowy minimalizm nie pasuje tutaj, poza tym za bardzo lubie stare, przedmioty z duszą, kute elementy i niektóre romantyczne roślinki... więc jakoś to wszystko muszę spasować
Ten link z oczkiem wodnym, nie do końca oczywiście ma być taki jak tam, to tylko zarys, kształtu, a oprawić bym chciała w kostkach granitowych
aga_szsz 09:30, 25 lut 2014

Magda_ napisał(a)
nie przejmuj się ja też piszę z pracy hihihi jak szef nie widzi - to jest jak nałóg

Noooo!
Już 2 godziny ostro pracuję na ogrodowiski
Ale mam jeszcze trochę czasu, bo właśnie oznajmiła, że gdzieś jedzie
Może szybko nie wróci...
gusiarz 09:31, 25 lut 2014

To może w łezce kuleczki buksikowe na niskich płożących się różach... Chyba Madżenka takie miała... Ślicznie będzie ... tak moim zdaniem
aga_szsz 09:40, 25 lut 2014

gusiarz napisał(a)
A ja dałabym trawy na tle tej ściany obok pergoli - u mnie rosną miskanty gracki - własnie na tle muru i super szumią. Na tle pergoli z kolei posadziłbym drzewka na nóżkach a wąskie i kolumnowe górą. Dwie może trzy sztuki a pod nimi - zależnie czy masz tam dużo słońca czy nie - zwiewne trawki i kulaski buksikowe lub żurawki A przy oknie łazienkowym znów miśki - takie same jak po drugiej stronie.W łezce same kulki buksikowe z trawkami lub bez, by było nawiązanie Najlepiej by było zobaczyć rzut tej rabaty z wymiarami - chyba że już było a ja przegapiłam...

No, no nadajemy na podobnych falach czytasz w moich myślach

Właśnie pisałam o wąskich drzewach, ale chciałam je pociągnąś na całości, żeby nie było różnicy między ścianą a pergolę. Tylko jaki drzewa oprócz grabów mogą być!!!???
Na dole też myślałam albo o kostkach z bukszpanu, ale tam jest trochę za wąsko, albo jakoś inaczej bukszpan z trawami.
A dokładnie, tak jak napisałaś, czyli drzewa kolumnowe, kulki i miskanty, trawy chciałam zrobić po przeciwnej stronie, gdzie jest czerowony murek. Tylko czy drzewa kolumnowe dobrze będą wyglądały przy tyn wielkim świerku???
aga_szsz 09:41, 25 lut 2014

A w łezce kulki ale też w trawach i żwirku i chyba żadnego drzewka na nóżce nie trzeba...?
aga_szsz 09:42, 25 lut 2014

A łezka ma tylko 4? m dł i 90 cm szer, więc nie naszaleję!
Juzia 09:43, 25 lut 2014

aga_szsz napisał(a)

Noooo!
Już 2 godziny ostro pracuję na ogrodowiski
Ale mam jeszcze trochę czasu, bo właśnie oznajmiła, że gdzieś jedzie
Może szybko nie wróci...

A ja powiedziałam sobie, że po kawie idę do roboty.
I tak piję już trzecią
aga_szsz 09:44, 25 lut 2014

Juzia_G napisał(a)

A ja powiedziałam sobie, że po kawie idę do roboty.
I tak piję już trzecią

Do ogrodu??? Zimno jeszcze!
Juzia 09:48, 25 lut 2014

aga_szsz napisał(a)

Do ogrodu??? Zimno jeszcze!

Do sprzątania chaty!!!
Do ogrodu jakbym miała iść, to już by mnie nie było dawno
aga_szsz 09:49, 25 lut 2014

No i zastanawiam się, czy posadziś na pergoli i ścianie bluszcz (ten winobluszcz przesadzis za szopę, szybko ją zarośnie ). Chciałabym stworzyć tu jednolitą zieloną ścianę, bez odróżniania pergoli i muru. a dopiero przed wąskie drzewa i reszta.