Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od ogrodu do łąki i stawu

Od ogrodu do łąki i stawu

dominika_rew 16:41, 01 lut 2014

BarbaraM napisał(a)
Wpadłam do Twojego ogrodu i nie mogę się napatrzeć.
Widać że masz poczucie estetyki.
Podobają mi sie zestawienia roślin - śliczne.

Dzięki Basiu! nawet nie wiesz jak miło mi to słyszeć, tym bardziej od Ciebie, bo masz piękny ogród... z resztą za chwilkę napiszę coś u Ciebie..
BarbaraM 16:51, 01 lut 2014

dominika_rew 16:52, 01 lut 2014

irena_milek napisał(a)
Ja tam nie widzę bałaganu, tylko ciekawe miejsce, gdzie powstanie coś extra, ale będzie zmiana, zapowiada się bardzo ciekawie
pytałaś Sebka o twoją trawę, moim zdaniem ,masz tę
carex Everest

Dzięki Irenko za rozpoznanie!

cieszę się, że aż takiego bałaganu nie widzicie, ale ja wiem, że taki delikatny, to na pewno jest
ale to już prawie przeszłość, w tym roku będzie zmiana diametralna
malgorzata_s... 16:57, 01 lut 2014

Widzę że wszyscy wiosnę z przytupem i planami zaczną Pozdrawiam serdecznie i kibicuję
dominika_rew 17:58, 01 lut 2014

elzbieta_g napisał(a)
Dominiko, po pierwsze ja tu żadnego bałaganu nie widzę pomimo, że do kompa zakładam paczałki po drugie - ładne zawsze zaczyna się od brzydkiego po trzecie- przechowalnik w ogrodzie bardzo ważny

Bardzo podobają mi się Twoje 3 wioski!
a u nas od dzisiaj odwilż - chyba idzie wiosna...
alinak 18:03, 01 lut 2014

Dominiko oglądnęłam wątek jednym tchem ..jestem w połowie , ale już pytam , bo zapomnę .
ile razy do roku tniesz też berberysowy żywopłot przy oczku . też taki zrobiłam . ma już rok , el obcinam go regularnie 2 x w roku . jednak berberys szybko rośnie . bałam się ciąć w sierpniu a wypadłoby ...robisz późno w lecie cięcia ...czy jak ? .
dominika_rew 21:51, 01 lut 2014

alinak napisał(a)
Dominiko oglądnęłam wątek jednym tchem ..jestem w połowie , ale już pytam , bo zapomnę .
ile razy do roku tniesz też berberysowy żywopłot przy oczku . też taki zrobiłam . ma już rok , el obcinam go regularnie 2 x w roku . jednak berberys szybko rośnie . bałam się ciąć w sierpniu a wypadłoby ...robisz późno w lecie cięcia ...czy jak ? .

Witam Cię serdecznie wiesz co, ten żywopłot faktycznie szybko rośnie (za szybko wręcz), dlatego jakoś nigdy nie przejmowałyśmy się terminem jego obcinania. Robimy cięcie ok.3 razy do roku bo lubimy jak jest równiutki może faktycznie ostatnie cięcie powinno odbyć się najpóźniej w sierpniu, ale my obcinamy nawet sporo później. W ogóle mu to nie szkodzi, nie mamy z berberysem żadnego problemu. Dlatego przy wejściu nad staw też zrobiliśmy takie żywopłociki
Dzięki za wizytę, mam nadzieję, że będziesz zaglądać jak na wiosnę będę dumać nad nowymi rabatami, bo to dopiero będzie wyzwanie.
Alisonek 21:56, 01 lut 2014

dominika_rew napisał(a)
Gdzieś musiało się znaleźć miejsce na ukorzenianie setek bukszpanów, berberysów i innych roślinek, ale teraz musimy już doprowadzić to do porządku, bo to jest na środku ogrodu

już się nie mogę doczekać obsadzania tego miejsca, ale trzeba jeszcze troszkę poczekać aż budowa ruszy

Serio ukorzeniłaś setki bukszpanów? WoW, gratuluję u nas to w pojedynczych sztukach się liczy
A altanka sporawa będzie, w sam raz na wielkopolski zlot Ogrodowiska
dominika_rew 22:04, 01 lut 2014

Serio, serio chyba wrzucę kilka zdjęć z sadzenia mikrobukszpanków, żeby pokazać ile tego było i że się da

a wszystko to dzięki mojemu tacie, który zaczął ukorzeniać bukszpany i inne roślinki ok. 4 lata temu, kiedy ja dopiero zaczynałam wyglądać przez okno na ogród

i tak z obciania dwóch kulek bukszpanowych powstały sadzonki na ok. 1000 małych bukszpaników czasu może nie zaoszczędziliśmy, ale pieniądze TAK!
Alisonek 22:09, 01 lut 2014

Tysiąc...no kobieto tatę masz zdolnego i z "dobrą ręką". a $ faktycznie sporo zostało na inne wydatki