Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 13:23, 18 kwi 2021

Alija napisał(a)
Również podziwiam twoje kwiaty, piękne. Słoneczka i ciepełka wiosennego życzę.
Dziękuję jak będzie słoneczko to i kwiatów będzie więcej. Mamy ławkę przed ścianą jak wyszło słoneczko dało się trochę posiedzieć w ogrodzie.

Dorota123 13:28, 18 kwi 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)
Ciemierniki dobrze się u Ciebie czują, to widać

Różyczkę pokaż jak latem wyglądała
Na stronie 1148 pokazałam jak teraz wygląda. Nie było co fotografować latem.

Mam kilka odmian ciemierników, te wysokie są rozrośnięte, bo rosną u mnie już kilka lat.

Dorota123 13:34, 18 kwi 2021

danuta_szwajcer napisał(a)
Ale masz cudne ciemierniki, u mnie nie chcą tak przyrastać. Czytam, że te świnstwo wirusowe mieliście? Jak dobrze, że obyło się bez szpitala, u mnie w rodzinie nie każdemu się udała ta walka Też Ci niektóre róże przymroziło tej zimy? Dużo zdrowia życze no i słoneczka i ciepełka to i szybciej do sił wrócisz, najlepsza ogrodoterapia Pozdrawiam
Ja duże kępy ciemierników kupiłam i od razu porozrywałam na kilka mniejszych. Przez kilka lat zdążyły się rozrosnąć, ale to taki gatunek. Mam też z takich niższych, ale one nie przyrastają tak ładnie. Róże musiałam wiosną poprzycinać, bo mróz je uszkodził, ale wszystkie żyją na szczęście.
Wróciłam do zdrowia po kowidzie, mam taką nadzieję.

Dorota123 13:42, 18 kwi 2021

Alija napisał(a)
Piękne róże i piękne zdjęcia, to z trawami w tle bajkowe!
Już nie mogę doczekać się takiej prawdziwej wiosny, a później lata. Na majówkę zacznę przygotowania altany. Trzeba tam wreszcie posprzątać, ale chyba ciepła to jeszcze nie będzie. Sprawdzałam prognozy pogody i stwierdziłam, że przed 12 maja nie ma co kupować roślin doniczkowych.

Ewa777 15:33, 18 kwi 2021

Bogactwo wiosennego kwiecia Masz tego całe mnóstwo Piękne ciemierniki, żonkile, prymulki i wiele innych Magnolia zaczyna startować. U mnie tak tak samo
ryska 20:33, 18 kwi 2021

Podziwiam bogactwo roślin i dekoracji na rabatach. Zawsze jak zaglądam do Ciebie to się zachwycam.
Dużo zdrowia Dorotko
mirkaka 08:50, 19 kwi 2021

U Ciebie jak zawsze cudnie, kolorowo, morze kwiatów już o tej porze roku
Pierwiosnki te jasno kremowe piękne
BASIA8 09:14, 19 kwi 2021

Dorotko piękne wiosenne widoki u Ciebie
Buziaki Kochana zostawiam
sylwia_slomc... 11:46, 19 kwi 2021

Ale musi pachnieć w Twoim ogrodzie przy tej ilości hiacyntów Wiosna zachwycająca Dorotko i słoneczko miałaś
Rumianka 21:54, 19 kwi 2021

Doris, ja aż tu czuję zapach Twoich hiacyntów...bo i moje tak cudnie pachną na odległość...Jeszcze trochę ciepła potrzeba, by ruszyły rośliny na maxa...piękną masz wiosnę w ogrodzie. Zawsze chętnie tu zaglądam i jeszcze nigdy nie zawiodłam się w oczekiwaniach, a nawet doświadczyłam więcej niż się spodziewałam...