Ostróżki u mnie sobie nieźle radzą, ale róże teraz dopiero zebrały się do kwitnienia. Trochę późno bo już jest bardzo zimno, kwiaty robią się "parszywe" Dziś u nas paskudnie wieje. Za miłe słowa bardzo dziękuję. ( trawkę, którą mi kupiłaś podzieliłam na dwie, obie ładnie się przyjęły.
Witam Chciałam się serdecznie przywitać i powiedzieć ze dzisiaj odwiedziłam Twój ogród. Masz cudownie piękne kwiaty rośliny ozdoby wszystko masz cudowne.
Pozdrawiam serdecznie
Miło mi że do mnie trafiłaś i na dodatek przypadł Ci do gustu mój ogródek Kwiatów u mnie dużo, bo ja od dziecka lubiłam kwiatuszki. Ścięte do wazonu lilie zaczynają w domu kwitnąć, lubię je ale swym zapachem chcą nas w domu wydusić.
Ta trawa to stipa inaczej ostnica. Zazwyczaj jest jednoroczna, ale zdarza się, że przezimuje w gruncie. Ta właśnie przezimowała, widzisz między kostkami wysiała się i są nowe sadzonki. Na tych zdjęciach są stipy, które same się wysiały i je popikowałam.
Stiy bardzo ładnie się prezentują ale szkoda ze są jednoroczna zresztą musze trochę poczytać na ich temat i w przyszlym sezonie zaprosic je do swojego ogrodu
Stipa musi miec dobry drenaz nie lubi korzeni miec w wodzie bo gnija jak jesien mokra i zlapie mocny mroz wtedy wymarzaja. To jest pierwszy powod ze nie zimuja, trzeba ja okryc na zime jak jest mloda, starsze zimuja. Nie scinac na zime.