Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 18:12, 24 paź 2017

eee_taam napisał(a)

bukiety chwale ogródkowe widoczki tez masz fajne

a co do mgły ...to niestety u mnie tez rosa do 15 ....i nie bardzo jest jak skosić trawnik bo jednak jeszcze jest dość ciepło i trawa rośnie.
Trawnik mam skoszony, zdążyłam jeszcze wymienić starą macierzankę przy płytach altankowych, tylko nie wiem czy nie za późno się za to wzięłam.

Richie 23:21, 24 paź 2017

Jesień we wszystkich ogrodach zachwyca kolorami w Twoim też jest pięknie
ElzbietaFranka 12:50, 26 paź 2017

Dorota123 napisał(a)
Lubię poranne mgły, tylko, że one nie są takie poranne, mokro do południa. Nic nie można zrobić w ogrodzie. Wnuczek to nasze oczko w głowie
To dziwne, że nie pojawiły się u Ciebie ostróżki, one to prawdziwe terminatorki, u mnie na tym moim piachu dobrze rosną.
Moje ostatnie jesienne bukiety.

Dorota jak bardzo lubie suche bukiety robie je co roku juz mam materal nazbierany tylko zrobic. Nie pomyslalam o tych suchych lisciach w szklanych wazonach. Mam takie piekne liscie klonu.
Zrobie doswiadczenie z gałązkami perukowca ma ladne przebarwienia.
Trzmielina oskrzydlona ma duzo owoców czerwonych tez sie nadaja do suchych bukietow.
Anitka 13:29, 26 paź 2017

Dorota123 napisał(a)
Też wolę słoneczko, ale poranne mgły pięknie stroją roślinki w krople rosy.

Drugie kwitnienie ostróżek.

Dorotko piękne kadry jesiennego ogrodu. Super ci kwitną ponownie ostróżki. U mnie nawet nie zamierzają o tym pomyśleć a co dopiero coś w tej kwestii zrobić.
Iwonka 14:20, 26 paź 2017

Dorota123 napisał(a)

Moje ostatnie jesienne bukiety.

Fantastyczny pomysł z tymi kasztanami. Wykorzystam Dziś zbierałam kolorowe liście do świeczników. Wypatrzyłam gdzieś, że fajnie można nimi ozdobić zwykły słoik i włożyć podgrzewacz do środka. Ciekawe jaki efekt będzie o zmroku.
Bogdzia 17:43, 26 paź 2017

Swietny pomysł miałas by do rozplenicy dodac kasztany i liscie , swietnie wyszło.
anabuko1 11:11, 27 paź 2017

Piękny jesienny ogród. Na chmurki nie patrzę; (
Tylko na te różne kolorki .
Trawy z tymi kotkami wyglądają cudnie.
Kurcze nie wiem czemu wcześniej one mi się nie podobały. A teraz już podobają i chce mi się ja mi eć w ogrodzie. I to bardzo
anabuko1 11:13, 27 paź 2017

A zapomniałam dodać. Dekoracje jesienne
Z tymi trawkami ,kasztanami i listkami wyglądają ślicznie.
Dorota123 20:56, 27 paź 2017

Richie napisał(a)
Jesień we wszystkich ogrodach zachwyca kolorami w Twoim też jest pięknie
Dziękuję za miłe słowa, ale moja jesień przy twojej blado wypada. Świetnie zdaję sobie z tego sprawę.

Dorota123 21:10, 27 paź 2017

ElzbietaFranka napisał(a)

Dorota jak bardzo lubie suche bukiety robie je co roku juz mam materal nazbierany tylko zrobic. Nie pomyslalam o tych suchych lisciach w szklanych wazonach. Mam takie piekne liscie klonu.
Zrobie doswiadczenie z gałązkami perukowca ma ladne przebarwienia.
Trzmielina oskrzydlona ma duzo owoców czerwonych tez sie nadaja do suchych bukietow.
Lubię robić bukiety z wszystkich roślin i tych świeżo ściętych i zasuszonych. Perukowce rzeczywiście mają w tym roku ognistą barwę, ale i moje liście były czerwieniutkie z winobluszcza. Suszone w ciemnej kotłowni, po zasuszeniu nic nie zostało z ich pięknego koloru. Kiedyś używałam korali trzmieliny do suchych bukietów, ale jak zaczęły pękać przestały mi się podobać. Może teraz innym spojrzeniem bym ją obdarzyła, ale niestety nigdzie jej nie widziałam.