Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

mira 20:31, 22 paź 2018

Dorotko piękne zdjęcia robisz, pospacerowałam wąwóz rewelacyjny nie byłam a stale się wybieram, zdopingowałaś mnie muszę tę wycieczkę zrealizować.

pozdrawiam
basia3012 23:56, 22 paź 2018

Dorotko ależ piękne dekoracje. Och, artystka z Ciebie.
Pozdrawiam bardzo, bardzo ciepło.
U naz zimnica, brr.
Dorota123 17:49, 23 paź 2018

mira napisał(a)
Dorotko piękne zdjęcia robisz, pospacerowałam wąwóz rewelacyjny nie byłam a stale się wybieram, zdopingowałaś mnie muszę tę wycieczkę zrealizować.

pozdrawiam
Miro byłam w 2 wąwozach: Wąwóz Królowej Jadwigi w Sandomierzu i w Korzeniowym Dole w Kazimierzu. W obu byłam pierwszy raz, ale w sandomierski na pewno jeszcze się wybiorę, bo tam mam blisko.
Kwiaty lilii jeszcze mi kwitną, to już ostatnie. Wszystkie zdjęcia robione w ten poniedziałek, czyli bardzo aktualne.
Pozdrawiam.

Dorota123 17:56, 23 paź 2018

basia3012 napisał(a)
Dorotko ależ piękne dekoracje. Och, artystka z Ciebie.
Pozdrawiam bardzo, bardzo ciepło.
U naz zimnica, brr.
Dziękuję za miłe słowa U nas też zimno, do ogródka nie wychodzę, ale byłam na krótkim spacerku w lesie. Jest pięknie, kolorowo i tak tajemniczo. Bardzo lubię takie klimaty.
Też pozdrawiam cieplutko

Bogdzia 17:29, 24 paź 2018

Lilie o tej porze???? Róze sliczne i dekoracje jak zwykle piekne. Pozdrówka Dorotko.
Agania 14:59, 25 paź 2018

Dorota123 napisał(a)

Jakie kolory...ładne masz te donice, w takim kolorze je kupiłaś...czy to goryczka tak ładnie w jednej z donic zakwitła?
viva 17:29, 25 paź 2018

Dorota123 napisał(a)

Dorotko, pięknie i kolorowo u ciebie
Też się dziwię, że masz kwitnące lilie o tej porze. Kiedy je sadziłaś?

Czy te owoce i liście w swoich dekoracjach utrwalasz może lakierem, czy trzymasz dopóki są w dobrym stanie a później dajesz upust swojej wenie twórczej i powstaje coś innego?
Chcę coś zrobić na oknie kuchennym ale tak bardziej trwale.
Dorota123 18:03, 25 paź 2018

Bogdzia napisał(a)
Lilie o tej porze???? Róze sliczne i dekoracje jak zwykle piekne. Pozdrówka Dorotko.
Miałam późno sadzone lilie i dla tego jeszcze cieszą swym urokiem i zapachem, ale to ostatnie podrygi. Za miłe słowa dziękuję i pozdrawiam.

Dorota123 18:07, 25 paź 2018

Agania napisał(a)

Jakie kolory...ładne masz te donice, w takim kolorze je kupiłaś...czy to goryczka tak ładnie w jednej z donic zakwitła?
Agatko donice kypiłam w takim właśnie kolorze na klamociarni w Sandomierzu, a to co myślałaś, że go
to goryczka to są powrzucane takie kryształki.

Dorota123 18:28, 25 paź 2018

viva napisał(a)

Dorotko, pięknie i kolorowo u ciebie
Też się dziwię, że masz kwitnące lilie o tej porze. Kiedy je sadziłaś?

Czy te owoce i liście w swoich dekoracjach utrwalasz może lakierem, czy trzymasz dopóki są w dobrym stanie a później dajesz upust swojej wenie twórczej i powstaje coś innego?
Chcę coś zrobić na oknie kuchennym ale tak bardziej trwale.
Bardzo mnie ucieszyły Twoje odwiedziny. Lilie kupiłam na wyprzedaży i sadziłam 5 lipca, one potrzebują od 60 - 90 dni aby rozkwitnąć.
Ta dekoracja jest bardzo trwała, robiłam ją 14 września i niezmieniona jest cały czas na parapecie. Jeśli się dobrze przyglądniesz zauważysz, że są tam elementy naturalne ale i sztuczne. Chmiel, dynie te większe, jarzębina i gałązki szparagi z czerwonymi koralikami są żywe. Natomiast maleńkie dynie, kolorowe liście, słoneczniki i pomarańczowe większe korale są sztuczne. Starałam się zachować odpowiednią tonację i dopasować jesiennie.