Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Raczkujący ogród Iwony

Raczkujący ogród Iwony

asiasz83 07:12, 22 cze 2011

to napewno jest obsidian zobacz sobie u mnie jak wyglądają one mają taki satynowy połysk żadne inne nie są do nich podobne a po ile kupowałaś
Syla 08:03, 22 cze 2011

Załączam zdjęcia moich żurawek dla porównania:

Żurawka Obsidian

Żurawka Palace Purpure

Żurawka Citronelle

zbigniew_gazda 11:03, 22 cze 2011

Iwonko jestem również. Mam też Palace Purpure. Doszedłem do wnioska że z tymi żurawkami był szał na początku wiosny (jak i z innymi roślinami ) . A teraz jest tego wszystkiego o wiele więcej.
isia33 13:27, 22 cze 2011

Sylwia, dzięki za zdjęcia. W takim razie czerwona to na pewno Obsidian, a żółta wygląda mi na Citronelle, ale 100% pewności nie mam. A Citronelle jakie lubi stanowisko? Wytrzyma moją południowo-zachodnią patelnię?
ka79sia 13:49, 22 cze 2011

ISIA ,ja rówież zwariowałam na punkcie żurawek i mam citronelek 19 sztuk ,electric 7szt (mają ciemne żyłeczki) i bordowo-rózowych 8 sztuk,najlepiej przyjęły się te bordowe rosną świetnie,natomiast citronelki i electric ciągle przypala słońce ,nie bardzo mam gdzie je przesadzić bo wszędzie mam słońce.tak naprawde to nie wiem czy citronelki mogą rosnąc obsypane korą,czy lepiej stworzyc im rabatę żwirkową Twój ogród również mi sie bardzo podoba i bedę zaglądać do ciebie....
Syla 15:50, 22 cze 2011

isia33 napisał(a)
Sylwia, dzięki za zdjęcia. W takim razie czerwona to na pewno Obsidian, a żółta wygląda mi na Citronelle, ale 100% pewności nie mam. A Citronelle jakie lubi stanowisko? Wytrzyma moją południowo-zachodnią patelnię?

Ja również mam posadzone na południowo - zachodniej stronie i daje radę , choć od czasu do czasu obrywam przypieczone listki. Szczególnie przy takiej pogodzie , gdzie najpierw popada a za chwilunię słońce parzy one lubią cień lub półcień.
Będę teraz eksperymentować bo kupiłam 4 szt. lime marmalade - podobno lubi półcień i słońce , dosadzę do citronellek i zobaczymy
isia33 18:13, 22 cze 2011

Dzięki dziewczyny
Pwl 09:44, 24 cze 2011

zbigniew_gazda napisał(a)
Iwonko jestem również. Mam też Palace Purpure. Doszedłem do wnioska że z tymi żurawkami był szał na początku wiosny (jak i z innymi roślinami ) . A teraz jest tego wszystkiego o wiele więcej.

Też się zgadzam ze Zbyszkiem, teraz powinni nieco zjechać z cen Poza tym z jednej sadzonki można
zobić spokojnie z 3 sztuki więc jeszcze góra dwa lata i żurawki będą tak częste w ogrodach jak thuje
isia33 23:28, 27 cze 2011

O rety, ile dni mnie nie było. Jestem u rodziców, cieszę się rodzinką, a dziś robiłyśmy z mamą rabatę na wiekowym szambie. Zostało uprzątnąć teren i dać korę i nową pokrywę na właz. Co o tym myślicie? Możemy jeszcze coś zmienić
W tym miejscu gdzie są hosty biało-zielone będzie hortensja ogrodowa, po przeciwnej stronie Limelight i nie wiem co do towarzystwa, może pęcherznica, zrobi czerwone tło.

Tu w rogu brakuje czegoś, myślałam nad białą tawułką.

Co to jest za roślina?
isia33 23:34, 27 cze 2011

Pokażę jeszcze róże.
.