Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Raczkujący ogród Iwony

Raczkujący ogród Iwony

isia33 20:01, 19 paź 2013

Asiu, godzina mnie zwaliła z nóg. 04.04. Nie mów, że siedziałaś całą noc Ale na początku każdy tak ma. I jest mi niezmiernie miło powitać Cię w moim ogródku. Muszę przyznać, że dzieci i ogród pochłaniają dużo czasu, ale dają też niejwięcej satysfakcji. Idę pooglądać Twój Zaczątek.
as226 00:09, 20 paź 2013

"Zaliczony" Twój wątek od str. 1 do 82
Ewa 09:11, 26 paź 2013

Iwonko, ale ładnie u Ciebie
aleksandra_g 21:25, 06 lis 2013

Iwonko, bardzo ładnie sobie z tym wszystkim poradziłaś, będę obserwować co jeszcze wymyślisz, pozdrawiam serdecznie
Borbetka 08:39, 14 lis 2013

Iwona, dotarłam z wątku o siatce na krety. Przeczytałam, że przyszedł do Ciebie mimo jej położenia. Poniszczył czy tylko przeleciał nad nią? Od 2 lat się przymierzam do siatki, a na walkę z kretem już mi sił brak. Powstrzymuje mnie jednak ogrom tej pracy, żeby ją położyć. Muszę zerwać starą darń i tylko nowy siew wchodzi w rachubę, gotowa darń za droga dla mnie, duży ogród mam. Poratuj poradą.
isia33 16:46, 14 lis 2013

Oj, nie wyświetlało mi owadomień i nie wiedziałam, że mam gości. Dziękuję za miłe słowa
isia33 16:54, 14 lis 2013

Borbetka napisał(a)
Iwona, dotarłam z wątku o siatce na krety. Przeczytałam, że przyszedł do Ciebie mimo jej położenia. Poniszczył czy tylko przeleciał nad nią? Od 2 lat się przymierzam do siatki, a na walkę z kretem już mi sił brak. Powstrzymuje mnie jednak ogrom tej pracy, żeby ją położyć. Muszę zerwać starą darń i tylko nowy siew wchodzi w rachubę, gotowa darń za droga dla mnie, duży ogród mam. Poratuj poradą.

Przeleciał I narobił trochę szkód. Siatkę mam tylko z przodu ogrodu, tył chcę zrobić wiosną. Kret pokazał się na rabatach, pomiędzy roślinami i próbował wejść na trawnik. Zrobił koiec ale nie na środku, tuż na lini rabata - trawnik i tylko raz. Zatem siatka sprawdza się. Myślę, że jest tam za mała warstwa ziemi nad siatką, stąd ten problem.
My też mieliśmy stary trawnik, najpierw było zaoranie, glebogryzarka (?), zepchęcie warstwy ziemi na jedną stertę z pomocą spychacza. To, co zostało wyrównałam, wyzbierałam kamienie, wałowałam. Na to poszła siatka. Potem zwożenie ziemi taczkami i od nowa, wyrównywanie, wyrzucanie kamieni itd
paulina_ns 17:20, 14 lis 2013

Witaj Iwonko, przeglądnęłam Twój wątek od początku i gratulację przód prezentuje się przepięknie. Rabata z hortensjami cudna, też taką planuję w przyszłym roku a kule na żwirku powalają na kolana
Borbetka 17:55, 14 lis 2013

Dziękuję Iwonko, tak myślałam, że to robota nie daj się.
isia33 19:26, 14 lis 2013

Borbetka napisał(a)
Dziękuję Iwonko, tak myślałam, że to robota nie daj się.