Ewa zdecydowanie buka do Twego ogrodu polecam. Buki można pieknie w ryzach utrzymać formując je i nie rosną wyjątkowo szybko lub ekspansywnie. Purple fontaine lub rohan obelisk byłby idealny.
Pseudoogrodników z dużym doświadczeniem pełno, szkoda tylko że nie edukują się. My zdobywamy na forum tak szybko wiedzę, że w ciągu kilku lat będziemy wiedzieć wiecej niż taki pseudogordnik z 30 letnim doświadczeniem... Jakże jednak jest miło poromawiać w centrach ogrodniczych z kimś, kto ma rzeczywiście doświadczenie...eh!
Niestety z tymi psudogrodnikami to coś jest ... Jak jedna kobita mi sprowadziła na specjalne zamówienie miskanta morning light to mało się nie udusiłam .. Okropnie to wspominam .. Wcale niefajnie się przekonać mże ktoś mało kompetentny
ja zdecydowanie polecam Rohan Obelisk - ma piękne karbowane listki, pokrój, kolor, strzał w dziesiątkę jak ma być jeden buk w ogródku. W słońcu wygląda jak polakierowany... To moja praktyka
Z teorii - Purple fountain jest na mojej liście, nie wiem ile masz zamiar posadzić, ale wydaje się być też idealny, zupełnie inny, zjawiskowy pokrój.....
Marzenko, buki oczywiście zakupię jak tylko dowiozą, przez ten długi weekend troszkę się przeciągnęło. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu w końcu dojadą do mnie .
Ten człek owszem zniechęcił mnie ale do jakichkolwiek zakupów w swoim centrum ogrodniczym. ))