Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miejsko & sielsko

Miejsko & sielsko

ewakatowice 09:02, 24 cze 2014

AlicyaLK napisał(a)
A jakie róże kupiłaś? Prawdziwie różany rok mamy
a doczytałam jeszcze o podlewaniu hortek kawa. Czytalam u Ciebie kiedyś chyba, ze fusy podsypywałaś pod hortki, a podlewanie to jakiś napar sie robi? Czy chodzi o to samo? Dużo tych fusów dajesz? I jak często? Mam dostep do dużej ilości fusów, bo w pracy wszyscy pija po kilka kaw dziennie, ale nie chce przedobrzyć

Fusy… możesz zrobić „kawkę’ z fusów.
Zalać wrzątkiem, rozcieńczyć i podlewać (w zasadzie oprócz lawendy to chyba wszystko podlewam)
lub
Dwie łyżki na roślinę podsypuję, raz na dwa tygodnie. Wolę nazbierać i wó1)czas wszystkie potraktować bo potem nie pamiętam
Co gdzie i kiedy (starość czy jaka cholera

atena35 10:00, 24 cze 2014

Jeszcze w ubiegłym roku wszystko pamiętałam, a teraz wszystkie opryski, nawożenia ogrodowe wpisuję do kalendarza
nicol21 10:03, 24 cze 2014

ewakatowice napisał(a)

Clair Austin (Ausprior)
Mam zamiar upchać je w donicy, chciałam aby wylewały się z donic, pachniały... a pod donicą zrobię żwirowisko z niebieskim bonsai i przebarwiającą się bażyną czarna... plan jest

Muszę jedynie upolować bonsai a reszta z górki...

Piękna ta róża. Ale ona jest jakaś pnąca, okrywowa? Jeśli tak to rzeczywiście z donicy może się wylewać.
Plany Twoje mi się podobają. Podejrzewam że 3 dni i realizacja jest Bo przecież działasz expresowo

a ta bażyna to jadalne owoce ma?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
ewakatowice 12:20, 24 cze 2014

atena35 napisał(a)
Jeszcze w ubiegłym roku wszystko pamiętałam, a teraz wszystkie opryski, nawożenia ogrodowe wpisuję do kalendarza

Niestety, też mam ta przypadłość. Wszystko zapisuje, ostatnio nawet ścieżkę dostępu do ustawień xeroxie hahahah

Może

TA niedyspozycja tylko przejściowa?
ewakatowice 12:26, 24 cze 2014

nicol21 napisał(a)

Piękna ta róża. Ale ona jest jakaś pnąca, okrywowa? Jeśli tak to rzeczywiście z donicy może się wylewać.
Plany Twoje mi się podobają. Podejrzewam że 3 dni i realizacja jest Bo przecież działasz expresowo

a ta bażyna to jadalne owoce ma?

Róże mam nadzieje ujarzmić się da aby spełniła moje radości
Ewelinka, realizacja będzie jak wyrusze na polowanie :
Buki maja być w czwartek to resztę dopakuje

Będę mieć trochę luzzzu, mój syn kończy szkole związku z tym miał lifting pokoju na młodzieńczy, trochę mnie to czasowo pochłonęło. Bieganie za meblami, farbami, detalami...uff. Ważne, ze pierworodny zadowolony

Karabela 12:53, 24 cze 2014

dziś tam kawkę moim roślinkom, dzięki za podpowiedz )))
Karabela 12:58, 24 cze 2014

ewakatowice napisał(a)

Trawa o którą pytasz to carex Buchananie, może nadmiar florovitu ją tak zabarwił (swoją barwą, fatycznie odstaje od pozostałych)Do tych rudości, n zamówiłam Clair Austin (Ausprior)))

a wiesz że ja na mojej rabacie różanych mikrusków Austina w blado/majtkowo/ pudrowych kolorach mam właśnie tą ruda trawkę? Ale nie jest niestety taka pomarańczowa jak na zdjęciach, tak jak tez piszesz jest zielona z trochę pomaranczowymi końcówkami, przezimowała w kratkę - kilka sztuk padło a kilka jest słabych, ale generalnie polecam

wrzuciłam już do siebie trochę zdjęć
a na jakie buki czekasz, bardzo jestem ciekawa nowej kompozycji, masz cudne wyczucie koloru
ewakatowice 13:09, 24 cze 2014

Karabela napisał(a)

a wiesz że ja na mojej rabacie różanych mikrusków Austina w blado/majtkowo/ pudrowych kolorach mam właśnie tą ruda trawkę? Ale nie jest niestety taka pomarańczowa jak na zdjęciach, tak jak tez piszesz jest zielona z trochę pomaranczowymi końcówkami, przezimowała w kratkę - kilka sztuk padło a kilka jest słabych, ale generalnie polecam

wrzuciłam już do siebie trochę zdjęć
a na jakie buki czekasz, bardzo jestem ciekawa nowej kompozycji, masz cudne wyczucie koloru

Musisz zobaczyć te Twoje róże, zaraz sprawdzę u Ciebie.
carex bronze form - właśnie są zielone z końcówkami lekko pomarańczowymi a ze zdjęcia ten piękny poczochrany rudzielec to carex Buchananie
(muszę je wyszczotkować)

Czekam na purpurowe buki kolumnowe…. Cierpliwość nie jest moją mocną stroną.
Wyczucie powiadasz, hmmm… czy ja wiem… raczej przeciętne nic powyżej normy.
ewakatowice 13:09, 24 cze 2014

ciśnienie mam po kawie czy co???

enter wciskam - dubel
Karabela 13:14, 24 cze 2014

moja trawa to Carex testacea 'Prairie Fire