Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miejsko & sielsko

Miejsko & sielsko

nicol21 13:19, 24 cze 2014

ewakatowice napisał(a)

Róże mam nadzieje ujarzmić się da aby spełniła moje radości
Ewelinka, realizacja będzie jak wyrusze na polowanie :
Buki maja być w czwartek to resztę dopakuje

Będę mieć trochę luzzzu, mój syn kończy szkole związku z tym miał lifting pokoju na młodzieńczy, trochę mnie to czasowo pochłonęło. Bieganie za meblami, farbami, detalami...uff. Ważne, ze pierworodny zadowolony

nawet przez chwile nie pomyślałam że ogród to tylko jedyne miejsce o które zabiegasz... czyli jednak się nie pomyliłam kobitka z 1000 spraw na godzine! ja mam jakoś tak podobnie

Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
ewakatowice 13:23, 24 cze 2014

Karabela napisał(a)
moja trawa to Carex testacea 'Prairie Fire

to już zgłupłam,
Zdjęcie poniżej wygląda jak Carex testacea 'Prairie Fire a miała być zgodnie z "metką" bronze form.... hmmm

Karabela 13:26, 24 cze 2014

dla mnie to ona jakoś bronze specjalnie nie jest..... bardziej jak ta Carex testacea 'Prairie Fire, u mnie wygląda bardzo podobnie. W teorii powinna być bardziej pomarańczowa, tak tez w artykule Danusi o Uroczych Turzycach
ewakatowice 13:33, 24 cze 2014

nicol21 napisał(a)

nawet przez chwile nie pomyślałam że ogród to tylko jedyne miejsce o które zabiegasz... czyli jednak się nie pomyliłam kobitka z 1000 spraw na godzine! ja mam jakoś tak podobnie

Też masz wrażenie, że kiedyś eksplodujesz?

Jeżeli istnieje „coś” po śmierci i jak mnie Bóg będzie chciał ukarać wówczas powinien mnie na „taśmę” wysłać do skręcania długopisów.
Umrę jak nic drugo raz bo to będzie kara, robić jedną czynność … bez perspektywy zmiany, końca, jednolite tempo, monotonia…

Fuuuu… będę już dobra … (hm… hihih)
AlicyaLK 16:18, 24 cze 2014

ewakatowice napisał(a)

Fusy… możesz zrobić „kawkę’ z fusów.
Zalać wrzątkiem, rozcieńczyć i podlewać (w zasadzie oprócz lawendy to chyba wszystko podlewam)
lub
Dwie łyżki na roślinę podsypuję, raz na dwa tygodnie. Wolę nazbierać i wó1)czas wszystkie potraktować bo potem nie pamiętam
Co gdzie i kiedy (starość czy jaka cholera

Dzięki Ewa... taki podsypywanie mi bardziej odpowiada Zaraz się ładuję do ekspresu firmowego i wybieram fusy hah Pomyślą, że jakaś wariatka
izabela75 21:11, 24 cze 2014

też zaczęłam traktować moje horti kawą ,tylko nie wiem czy lubią z mlekiem czy bez
izabela75 21:12, 24 cze 2014

cyknęłabyś fotę pokoju młodego bo takie foty też lubię kukać
ewakatowice 21:27, 24 cze 2014

izabela75 napisał(a)
też zaczęłam traktować moje horti kawą ,tylko nie wiem czy lubią z mlekiem czy bez

Oj lubią lubią...pija to ci właścicielka
ewakatowice 21:28, 24 cze 2014

izabela75 napisał(a)
cyknęłabyś fotę pokoju młodego bo takie foty też lubię kukać

ok
izabela75 21:51, 24 cze 2014

Dzięki, moje dzieciaki jeszcze cały lipiec musza chodzić do szkoły