Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miejsko & sielsko

Miejsko & sielsko

Gabrysia_ 09:25, 23 lip 2014

Ewa,czy ta misa ze skalniakowymi jest duża? ( pytam dla koleżanki podglądaczki forum)
Napisz na priv gdzie kupiłaś?

Miłego dnia życzę
Katkak 09:38, 23 lip 2014

Hej Ewciu, oficjalnie goszczę u Ciebie pierwszy raz choć bywałam wielokrotnie . Powiem szczerze, że takie "geometryczne" ogrody nie są najbliższe mojemu sercu (co nie znaczy, że mi się nie podobają, po prostu każdy lubi po swojemu), a od Twojego oczu nie mogę oderwać. Bardzo mi się podoba. Wszystko pięknie zaplanowane, uporządkowane, a jednak nie traci na przytulności. Wydaje mi się też, że ogród sprawia wrażenie większego niż jest w rzeczywistości . No i ten meksykański kominek - bomba . Powiedz, czy on naprawdę daje sporo ciepła? Widziałam go w jakimś odcinku Mai. Pozdrawiam .
ewakatowice 09:40, 23 lip 2014

Gabrysia_ napisał(a)
Ewa,czy ta misa ze skalniakowymi jest duża? ( pytam dla koleżanki podglądaczki forum)
Napisz na priv gdzie kupiłaś?

Miłego dnia życzę

Gabrysiu, napisałam
buziaki
ewakatowice 10:05, 23 lip 2014

Katkak napisał(a)
Hej Ewciu, oficjalnie goszczę u Ciebie pierwszy raz choć bywałam wielokrotnie . Powiem szczerze, że takie "geometryczne" ogrody nie są najbliższe mojemu sercu (co nie znaczy, że mi się nie podobają, po prostu każdy lubi po swojemu), a od Twojego oczu nie mogę oderwać. Bardzo mi się podoba. Wszystko pięknie zaplanowane, uporządkowane, a jednak nie traci na przytulności. Wydaje mi się też, że ogród sprawia wrażenie większego niż jest w rzeczywistości . No i ten meksykański kominek - bomba . Powiedz, czy on naprawdę daje sporo ciepła? Widziałam go w jakimś odcinku Mai. Pozdrawiam .

Kasieńko witam

Wiesz, nie to co ładne a to co się komu podoba.
Za komplementy dziękuję. Kominek meksykański zamówiony został pod wpływem niedzielnej emisji Mai w Ogrodzie.
Jestem nim zachwycona, po pierwsze dlatego, że mogę w mieście palić do woli „ognisko” ,
Jesienią a nawet zimą przytulnie w ogródku i ciepło. Jak ściągniesz górną część to i kiełbaski czy mięsiwo ugrilujesz
Wygląda lepiej niż krasnal tworząc klimatyczne miejsca a ponadto daje ciepełko.
ewakatowice 10:06, 23 lip 2014

Sebek napisał(a)

W zacisznym miejscu i pod śniegiem - wg mnie wtedy na 100 %

Ogród wygląda przepięknie - super te trawy wylewają się z donic

Sebuś dziękuję za miłe słowa i uznanie.
Szczególnie mnie cieszą ponieważ to mój pierwszy sezon

nicol21 10:17, 23 lip 2014

i znów fajne foteczki. A już bałam się że trzmielinki kupiłaś na miejsce anabellek! a one tak super tam wyglądają. Powiem Ci w sekrecie niewielkim że ta horti lime light jest o dość niska, ale mój krzak był jakoś tak rozłożony i jest dość szeroka. Więc jeśli będziesz chciała horti a te duże są za duże to może lime light, choć one nie aż takie białe są. A wielkość- oczywiście mówię o pierwszym sezonie Zobaczymy co będzie się działo potem.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
ewakatowice 10:21, 23 lip 2014

nicol21 napisał(a)
i znów fajne foteczki. A już bałam się że trzmielinki kupiłaś na miejsce anabellek! a one tak super tam wyglądają. Powiem Ci w sekrecie niewielkim że ta horti lime light jest o dość niska, ale mój krzak był jakoś tak rozłożony i jest dość szeroka. Więc jeśli będziesz chciała horti a te duże są za duże to może lime light, choć one nie aż takie białe są. A wielkość- oczywiście mówię o pierwszym sezonie Zobaczymy co będzie się działo potem.

Dzięki Ewelinko za sekretne wiadomości.
Możesz się skupić i przeczytać na poprzedniej stronie moje wątpliwości?

Tj. nie wiem co posadzić za bukami…
Magda_ 12:08, 23 lip 2014

o jejciu Ewcia nie umiem Ci pomóc ale trzymam kciuki i wierzę, że wyjdzie jak reszta - czyli super
Majena 14:12, 23 lip 2014

Ewka a gdzie focie obiecane??ja tylko czytam i zerkam i nic
Pozdrawiam gorącooo:*:*:
Margarete 15:59, 23 lip 2014

O rany jak u ciebie sie pozmieniało, dawno mnie u ciebie Ewciu nie było, widzę twoja buzie i spotykam w róznych innych wątkach ale do ciebie daaaaawno nie zagladałam.
Pamietam że byłam jakos tak wiosna jak tworzyły sie twoje murki/donice.
Alez masz teraz slicznie, nie wiem co najpierw chwalic bo i zamysł na aranżacje wąskiego i niewdzięcznego do aranzowania ogrodu, mi sie podoba i nasadzenia sliczne, takie ogrodowiskowe sa bo i trawy i hortki i buksy i trzmieliny na pniu oraz kilka pieknych drzew. Całośc wyglada super i na pewno budzi zachwyt a może nawet zawiśc sąsiadów którzy jak to w szeregowcach siłą rzeczy maja "wgląd" w twój ogród. Pomysł na zejscie do ogrodu z tarasu z górnego pietra tez super. GFeneralnie gratuluje projektu i wykonania! Teraz pozostało ci juz tylko takie "dosmaczanie" jak to robi teraz nasza Gabisia u siebie... Podgladam ją wieć bedę i ciebie podgladac w tej kwestii.
Ja sama mieszkam w szeregowcu z tym ze u nsa są po 3 budynki w jednym ciągu i mam to szczęście że mieszkam w skrajnym, ale za to w nagrode mam blok obok...no może bloczek.. bo 2 i pól kondygnacji, także sąsiedzi z pietra i tak sa na bieżąco z tym co dzieje sie u mnie w ogrodzie chocbym nie wiem jakie szczelne maty zastosowała, wychodząc z tego założenia nie mam mat, mam żywopłot, który rosnie a ja czekam az dorośnie do wysokości ogrodzenia i stworzy symboliczna bariere.
Ale sie rozgadałam.. ale jest o czym...Pozdrawiam.