Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miejsko & sielsko

Miejsko & sielsko

Madzenka 14:58, 24 lip 2014

ewakatowice napisał(a)

Marzenko,
Sądzę, że Twoja wrażliwość długo by nie doszła do „siebie” po zdjęciach, które obrazują tak nędzne widoki.
Nie wiem czy narażać Ciebie na taki szok

To zrób chociaż plan lub zamaż w paincie to co brzydkie
Pod bukai i możesz co roku sadzić trawę vertigo - wielkiego bordowego potfora. Fajne byłyby hortensje vanille fraise. - wybrawiaja się na bordowo, zawilce japońskie bladorózowe z miskantami ML . Ale trudno dorzadzać.... Bo nie wiem jaka gleba i jakie naslonecznienie. No i purpurowe róże
ewakatowice 15:05, 24 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)

To zrób chociaż plan lub zamaż w paincie to co brzydkie
Pod bukai i możesz co roku sadzić trawę vertigo - wielkiego bordowego potfora. Fajne byłyby hortensje vanille fraise. - wybrawiaja się na bordowo, zawilce japońskie bladorózowe z miskantami ML . Ale trudno dorzadzać.... Bo nie wiem jaka gleba i jakie naslonecznienie. No i purpurowe róże

Trzeba być twardym nie miękkim… jak zacznę zamalowywać to nic nie zostanie
Pod bukami celowo nic nie posadziłam (na razie) aby nie miały konkurencji i zaklimatyzowały się
Oto :u sąsiada to porzeczka i agrest.

Madzenka 15:21, 24 lip 2014

Eeee tam, wcale nie strasznie. Chcesz sie zasłonić na wysokosć plotka czy wyżej?
Aż wyszłam na zewnątrz sprawdzić czy ML czy gracillimus i ostawiam ten drugi. A jesli do płotka to laurowisnie. Żródlo dobrej jakości u nas pod Wroclawiem
ewakatowice 15:26, 24 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)
Eeee tam, wcale nie strasznie. Chcesz sie zasłonić na wysokosć plotka czy wyżej?
Aż wyszłam na zewnątrz sprawdzić czy ML czy gracillimus i ostawiam ten drugi. A jesli do płotka to laurowisnie. Żródlo dobrej jakości u nas pod Wroclawiem

Powinnam się zasłonić
Muszę posadzić „coś” co będzie łączyło buki z tujami.
Musze pooglądać u Ciebie laurowiśnie a trawy vertigo boskie
ewakatowice 15:26, 24 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)

Powinnam się zasłonić
Muszę posadzić „coś” co będzie łączyło buki z tujami.
Musze pooglądać u Ciebie laurowiśnie a trawy vertigo boskie
Madzenka 15:38, 24 lip 2014

Vertigo rosną szybko na wielkie potwory ale są jednoroczne więc lyso będzie ale byłoby bosko tak na bordowo i do tego bladoróżowe kwiaty - jezówki lub zawilce japońskie.. Miskanty tez musisz wiosną ściąc. Laurowiśnie mopgą wymarznąc. Laurowisnie mam za hortensjami incrediball.
Teraz sobie posadż vertigo a jesienią posadzisz miskanty, ktore urosną dopiero za rok
ewakatowice 15:42, 24 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)
Vertigo rosną szybko na wielkie potwory ale są jednoroczne więc lyso będzie ale byłoby bosko tak na bordowo i do tego bladoróżowe kwiaty - jezówki lub zawilce japońskie.. Miskanty tez musisz wiosną ściąc. Laurowiśnie mopgą wymarznąc. Laurowisnie mam za hortensjami incrediball.
Teraz sobie posadż vertigo a jesienią posadzisz miskanty, ktore urosną dopiero za rok

oj, wiem gdzie Twoje laurowiśnie. Mam fotograficzną pamięć
miskanty zebrinus mam posadzone słabo widać

Trawy można wymieniać
Dzięki Marzenko za pomysł )))
popcorn 20:35, 24 lip 2014

Jaka piękna ta Claire (Austin?)

w wizytowce wstawiasz fotki pokazujące ogród-całokształt w różnych porach roku albo i nie nie ogarniam u Ciebie a na 300 stron nie mam czasu bym się pozachwycała

pozdrawiam!
ewakatowice 21:10, 24 lip 2014

popcarol napisał(a)
Jaka piękna ta Claire (Austin?)

w wizytowce wstawiasz fotki pokazujące ogród-całokształt w różnych porach roku albo i nie nie ogarniam u Ciebie a na 300 stron nie mam czasu bym się pozachwycała

pozdrawiam!

Mam na razie jedną porę roku, tyle mam mój ogródeczek...
W wolnym czasie sklecę wizytówkę

Róża to Clair Austin
nicol21 22:07, 24 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)
Pokaż fotkę tego miejsca za bukami, bo jak Ci doradzić? Ja wyobrażni na podstawie opisu uruchomić nie potrafię.

Nicole pisze że hortensja limelight niska? O matko moja w 3 sezonie ostro ciachana ma 1,5 m.. Gdybym jej dała pofolgować to pewnie miałaby 2 m...

Madżenka - little lime little lime moja droga ta normalna to już u mnie spora jest a to dopiero 1szy rok
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies