Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miejsko & sielsko

Miejsko & sielsko

nicol21 13:31, 24 lip 2014

ewakatowice napisał(a)

Ewelinko, jak spałaś?
Mogłaś zasnąć? Wiesz ja bym się bała, że te 23 sztuki mnie napadnie, ha!
Napad napadowi co prawda nie równy ale wiesz… hhihihihi

no właśnie nie spałam....
hehe!
serio, zabierałam się do czegoś z pracy jak pies do przysłowiowego jeża i siedziałam długo za długo. Ale tylko siebie winić mogę! Dziś znów praży, a od piątku do wtorku deszcz! Uwielbiam takie weeekendy! Chłopaki chyba dalej stoją w ogrodzie.

za to widzę że muszę się postarać znów o kusą sukienkę żeby komplimenta od dziadka z naprzeciwka dostać. To będzie ten 24ty chłopak
Luby wraca jutro, oby porządku z tym wszystkim nie chciał zrobić. Cwaniak, zapowiedział że swiatła w ogródku nie ciągnie jak będzie padać
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
popcorn 13:43, 24 lip 2014

Ewo, koniecznie zrób sobie wizytówkę ogrodu. Będziemy wzdychac super Wam to wyszło, a taki młody ogród! podziwiam
BarbaraM 13:45, 24 lip 2014

ewakatowice napisał(a)

Basiu, Twój ogród jest miejscem, które zmusza do zatrzymania się i wprawia człowieka w zadumę.
Mój ogródeczek to NIC… tak wzniosłego.

No...bez przesady...
U ciebie mi się naprawdę podoba.
Zawsze mi się podobała kamienna mała architektura w ogrodzie.
Czy u ciebie to granit?
ewakatowice 14:12, 24 lip 2014

nicol21 napisał(a)

no właśnie nie spałam....
hehe!
serio, zabierałam się do czegoś z pracy jak pies do przysłowiowego jeża i siedziałam długo za długo. Ale tylko siebie winić mogę! Dziś znów praży, a od piątku do wtorku deszcz! Uwielbiam takie weeekendy! Chłopaki chyba dalej stoją w ogrodzie.

za to widzę że muszę się postarać znów o kusą sukienkę żeby komplimenta od dziadka z naprzeciwka dostać. To będzie ten 24ty chłopak
Luby wraca jutro, oby porządku z tym wszystkim nie chciał zrobić. Cwaniak, zapowiedział że swiatła w ogródku nie ciągnie jak będzie padać

Wiesz, dla dziadka jesteś z pewnością atrakcją. Jeszcze jak obserwuje jak biegasz , sadzisz, nosisz, przestawiasz, tniesz to urozmaicenie a jak się wystroisz już się boję co biedaczek myśli…. Ubaw po pachy.
Mój sąsiad się zdziwi jak mu spirale z tui zrobię moim mechanicznym cackiem, tylko czekam na korzystny dzień.

Co do Twojego wybrańca to przynajmniej nie dyskutuje, że nie zrobi. Postęp jest.
Czekam z niecierpliwością aż posadzisz cisy i jak będziesz je ciąć…

Pewnie dziś to padniesz na twarz… póki co trzymaj się,
Nie spać!
ewakatowice 14:16, 24 lip 2014

popcarol napisał(a)
Ewo, koniecznie zrób sobie wizytówkę ogrodu. Będziemy wzdychac super Wam to wyszło, a taki młody ogród! podziwiam

Muszę wgłębić się w temat tych „wizytówek”
Cieszy mnie, że komuś się podoba jak zagospodarowałam m2
serdecznie ściskam
ewakatowice 14:23, 24 lip 2014

BarbaraM napisał(a)

No...bez przesady...
U ciebie mi się naprawdę podoba.
Zawsze mi się podobała kamienna mała architektura w ogrodzie.
Czy u ciebie to granit?

Basiu… Twój ogród zmusza do zadumy i zachwytu. To fakt!

Tak, u mnie granit. Najdziwniejsze, że ani przez chwilę nie zmieniłam zdania od momentu wykonania ogródka, gdzie i w jaki sposób „postawić” donice, placyk, czy nie miałam wątpliwości co do odległości od domu. Natomiast trudniej rośliny wybrać i „zagospodarować” w ziemi. Przynajmniej można przesadzać i wielokrotnie zmieniać )
Madzenka 14:28, 24 lip 2014

Pokaż fotkę tego miejsca za bukami, bo jak Ci doradzić? Ja wyobrażni na podstawie opisu uruchomić nie potrafię.

Nicole pisze że hortensja limelight niska? O matko moja w 3 sezonie ostro ciachana ma 1,5 m.. Gdybym jej dała pofolgować to pewnie miałaby 2 m...
baraga1904 14:29, 24 lip 2014

...Ewuś...moja Claire zakwitała, niestety w taki deszczowy dzień...jednak mimo że mokra i mała to i tak swój nochal prawie przy ziemi w pięknym ( ba! przepięknym)kwiatku trzymam...już ją zpobiegawczo na mszycę psikałam bo mam to draństwo na rh w innej części ogrodu...teraz po deszczu trzeba obserwowac czy grzybowych nie ma włos mojej Claire z głowy nie spadnie!!!
ewakatowice 14:49, 24 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)
Pokaż fotkę tego miejsca za bukami, bo jak Ci doradzić? Ja wyobrażni na podstawie opisu uruchomić nie potrafię.

Nicole pisze że hortensja limelight niska? O matko moja w 3 sezonie ostro ciachana ma 1,5 m.. Gdybym jej dała pofolgować to pewnie miałaby 2 m...

Marzenko,
Sądzę, że Twoja wrażliwość długo by nie doszła do „siebie” po zdjęciach, które obrazują tak nędzne widoki.
Nie wiem czy narażać Ciebie na taki szok
ewakatowice 14:53, 24 lip 2014

baraga1904 napisał(a)
...Ewuś...moja Claire zakwitała, niestety w taki deszczowy dzień...jednak mimo że mokra i mała to i tak swój nochal prawie przy ziemi w pięknym ( ba! przepięknym)kwiatku trzymam...już ją zpobiegawczo na mszycę psikałam bo mam to draństwo na rh w innej części ogrodu...teraz po deszczu trzeba obserwowac czy grzybowych nie ma włos mojej Claire z głowy nie spadnie!!!

Jeżeli w dniu jutrzejszym przyjedzie zapowiedziany upał to zapach powinnaś czuć bez wpychania noska w ziemię
Mnie zachwyca nieustannie