Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miejsko & sielsko

Miejsko & sielsko

ewakatowice 14:18, 12 mar 2014

jakoś mi "nie leży" hmm...
Enya73 14:34, 12 mar 2014

Widziałam na MMS. Ja bym tam zrobiła 4 takie same obwódki z bukszpana i w samym środku, pomiędzy nimi posadziła soliterowe drzewko, ale nie koniecznie "motylka", choć osobiście bardzo go lubię W każdą obwódkę na początek czosnki ozdobne i tulipany ,a jak te przekwitną, to np. szałwię albo lawendę Bez tej kulki

Buziaki
gierczusia 15:09, 12 mar 2014

Nooo czosnki i tulipany w buksikach to już mi się podoba ...

Motylek będzie przesadzany ??.. Proces decyzyjny trwa ??

Buziaki
gierczusia 15:11, 12 mar 2014

izabela75 napisał(a)
Moim zdaniem fajnie by to wyglądało taki niski żywopłocie na białym tle , najlepiej ustaw je tam i zdjęcie cyknij

Ta koncepcja teź mi się podoba

Ewka .. A to paskudne migrenisko Ci przeszło ???
ewakatowice 15:14, 12 mar 2014

no masakra, głowa boli ....
kolagn 15:38, 12 mar 2014

Widzę, że prace postępują do przodu powoli powstaje ładny ogródeczek. Potem będziesz go tylko dopieszczać
ja mam to samo z sąsiadami -jak nie z boku to z góry. A do tego mamy drugi szereg od drogi i często spacerowicze stają, oglądają i komentują jak kto ma juz mam dość i kupujeę na bok jakaś matę - jak tuje wyrosną to ją zdejmę
Sebek 15:39, 12 mar 2014

ewakatowice napisał(a)

jak spojrzysz na wprost w kolejnej też jest ... duża...
a w ostatniej mała.. bo dalej... i te trzy to trójkąt...

a pierwsza donica dwie małe .. trzecia na dole
policz ... matura się zbliża ....
rząd 3 wychodzi jak liczysz od dołu... nie wiem jak wytłumaczyć o co mi chodziło ?????

Uznajmy, że zrozumiałem
izabela75 15:58, 12 mar 2014

głowa boli bo za dużo myślisz o krzakach sadzeniu musisz trochę wyluzować hihihi
ewakatowice 16:21, 12 mar 2014

Enya73 napisał(a)
Widziałam na MMS. Ja bym tam zrobiła 4 takie same obwódki z bukszpana i w samym środku, pomiędzy nimi posadziła soliterowe drzewko, ale nie koniecznie "motylka", choć osobiście bardzo go lubię W każdą obwódkę na początek czosnki ozdobne i tulipany ,a jak te przekwitną, to np. szałwię albo lawendę Bez tej kulki

Buziaki

Motylicy nie mogę posadzić z jednego, no z dwóch powodów...

1. Dostałam od Mżona.
2. Sadząc go na środku nie będzie go widać (grill do zasłoni całkowice a wówczas pkt 1. ...

raczej myślałam o szachownicy... czyli kostka z bukszpana, wmieszane w nią czosnki (póki co mam z własnej chodowli 2 szt hi hi) jasne pole z wrzośców i powtarzać kostkę z bukszpanów ... a jasne pole np. hosty (nazwy nie znam ale zielone z białymi obwódkami na liściach) ...

a Motylica to rozumiecie, stać musssss
ewakatowice 16:31, 12 mar 2014

izabela75 napisał(a)
głowa boli bo za dużo myślisz o krzakach sadzeniu musisz trochę wyluzować hihihi[/quote

ale rada wyluzować od tej co ciągle coś robi ...