Widziałam na MMS. Ja bym tam zrobiła 4 takie same obwódki z bukszpana i w samym środku, pomiędzy nimi posadziła soliterowe drzewko, ale nie koniecznie "motylka", choć osobiście bardzo go lubię W każdą obwódkę na początek czosnki ozdobne i tulipany ,a jak te przekwitną, to np. szałwię albo lawendę Bez tej kulki
Widzę, że prace postępują do przodu powoli powstaje ładny ogródeczek. Potem będziesz go tylko dopieszczać
ja mam to samo z sąsiadami -jak nie z boku to z góry. A do tego mamy drugi szereg od drogi i często spacerowicze stają, oglądają i komentują jak kto ma juz mam dość i kupujeę na bok jakaś matę - jak tuje wyrosną to ją zdejmę
Motylicy nie mogę posadzić z jednego, no z dwóch powodów...
1. Dostałam od Mżona.
2. Sadząc go na środku nie będzie go widać (grill do zasłoni całkowice a wówczas pkt 1. ...
raczej myślałam o szachownicy... czyli kostka z bukszpana, wmieszane w nią czosnki (póki co mam z własnej chodowli 2 szt hi hi) jasne pole z wrzośców i powtarzać kostkę z bukszpanów ... a jasne pole np. hosty (nazwy nie znam ale zielone z białymi obwódkami na liściach) ...