Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

AsiaK_Z 13:39, 16 wrz 2018

A co robisz z zeszłorocznymi cebulami? zostawiasz? Wyrzucasz? Sadzisz na rabaty?
sylwia_slomc... 14:01, 16 wrz 2018

Też chciałam spytać o to
Mnie się wydawało, ze sporo kupiłam, ale przy tobie odpadam w przedbiegach
Pokaż ten kamienny murek to jakaś nowa inwestycja czy mi gdzieś w eterze uleciało....?
Pamiętam, że płotek był jest jeszcze?
Gardener27 14:02, 16 wrz 2018

Asia Cebule tulipanów po przekwitnięciu traktuję jak jednoroczne.

Sylwia według mnie szkoda czasu na ponowne sadzenie cebulek do gruntu zwłaszcza tulipanów. One po wysuszeniu są mocno podzielone i osłabione, jeśli zakwitną to za minimum dwa lata. Całkowicie zrezygnowałem z sadzenia tulipanów na rabatach, ostał się jedynie nalot z poprzednich sezonów. Wolę inwestować w czosnki ozdobne, te są niezawodne.
Nie wiem czy sporo, jakieś 300 sztuk. W donicach to zginie bo sadzi się bardzo gęsto, praktycznie jedna cebulka obok drugiej. Zdjęcia z ubiegłego roku, grudzień.

Murki to ścianki boczne zejścia do podziemnego garażu pod domem, są tam od dawna tylko że od dwóch lat w innej odsłonie.
Białego płotu nie ma, został zdemontowany. Jego fundamenty wytyczyły nowy taras przed domem.
sylwia_slomc... 14:04, 16 wrz 2018

Kurcze jako jednoroczne drogo to wychodzi
Gardener27 14:37, 16 wrz 2018

Pogoda w tym sezonie sprzyja pelargoniom, okazałe jak nigdy o tej porze roku.

Geranium jak zawsze niezawodne, zwłaszcza polecam odmianę Rozanne, będzie kwitła do pierwszych przymrozków.

Szałwie omszone to też żelazne rośliny, wystarczy przyciąć i znowu pełno kwiatów.

Szkoda że jednoroczna, w następnym sezonie będę miał jej więcej, te pióropusze są obłędne.

AgataM 14:46, 16 wrz 2018

Witaj Przemku No cóż mam napisać...... Masz niesamowicie dopieszczony ogród. Przepiękny.....I te dekoracje jesienne...... Zazdroszczę pozytywnie
Pozdrawiam
Gardener27 15:13, 16 wrz 2018

Witam serdecznie. Bardzo lubię porządek w ogrodzie, spędzam w nim każdą wolną chwilę, prace łączę z relaxem. Dekoracje stanowią nieodłączny element tej przestrzeni, zmieniają się z każdą porą roku. Czekam na chryzantemy w sprzedaży, będzie ich sporo w donicach.
Gardener27 15:24, 16 wrz 2018

Derenie zostały tej wiosny przycięte do samej ziemi, jestem pozytywnie zaskoczony tegorocznymi przyrostami.

Każdy kto ma czworonoga ma i też takie niespodzianki w trawniku. Zrobiłem dosiewki, mam nadzieję że trawa zdąży się ukorzenić przed zimą.

Louise Odier ma już przeszło 2 metry, kwiatów w tym roku było mało, chyba ma ta róża inne zapędy.

AgataM 15:25, 16 wrz 2018

Gardener27 napisał(a)
Witam serdecznie. Bardzo lubię porządek w ogrodzie, spędzam w nim każdą wolną chwilę, prace łączę z relaxem. Dekoracje stanowią nieodłączny element tej przestrzeni, zmieniają się z każdą porą roku. Czekam na chryzantemy w sprzedaży, będzie ich sporo w donicach.

Podzielam Twoje zdanie dotyczące dekoracji ogrodowych( taka wisienka na torcie).
Też czekam na chryzantemy. Na razie robię jesienne wianki
Ewa777 16:24, 16 wrz 2018

Przygotowania do wiosny idą u Ciebie pełną parą - cebulki i nowe donice. Będzie pięknie
Twoje jesienne dekoracje zawsze są urocze. Nie mogę się ich doczekać
Śliczne te pióropusze przy ławce