Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 19:34, 30 sie 2018

SlonecznyOgrod napisał(a)
No ładnie , ładnie.
A widzę różowy przetacznik , to chyba taki jak mój, znasz nazwę?

Zakupiony bez nazwy, nie jestem w stanie odpowiedzieć na pytanie bo jest sporo podobnych, obecnie powtarza kwitnienie.

Kokesz napisał(a)

Przemek, jak nazywa się ta delikatna trawka?

Śmiałek darniowy, potwornie się rozsiewa, pielę siewki cały sezon i końca nie widać.

Anusia napisał(a)

Przemek a to jest ten taras co miał być zrobiony? Czy ja coś pomyliłam, bo tyle się dzieje u Ciebie. Łąka piękna no i stożki bukszpanowe hmm trzeba mi o nich pomyśleć.

Śmiałek fajnie się komponuje.

Tak, to ten taras o którym Ci wspominałem. Pół roku go robiłem … pfii … przy układaniu kostki pomógł mi kuzyn bo do dziś bym go nie zrobił.
Bukszpany … hmm … teraz trzeba się dwa razy zastanowić nim się je kupi.

Dorota123 napisał(a)
Podziwiam (chyba nowy) Taras przed domem, wspaniale dobrane dodatki, cudownie obsadzone donice i to wszystko w otoczeniu pięknego ogrodu.
Wchodząc na Twój wątek zawsze spodziewam się czegoś nowego, zaskakującego i do tej pory nie zawiodłam się.

Taras rodził się w bólach bo własnymi rękoma robiony od podstaw ale jak już powstał to bardzo szybko pojawiły się na nim meble i dodatki.
Sezon powoli się kończy, raczej już nic nowego się w ogrodzie nie pojawi.
Dziękuję, cieszy mnie ogromnie dobre słowo zwłaszcza od osoby która posiada piękny ogród.

admete napisał(a)
Przemku jak zwykle cudowny kolorowy wypieszczony busz kwiatowy i roślinny

pozdrowionka gorące zostawiam

Hej Aga.
Ogród z każdym następnym sezonem coraz bardziej się rozrasta, lubię ten zmienny pod względem pór roku busz. Mam cichą nadzieję że jesień będzie słoneczna i ciepła przez co z ogrodu będziemy korzystać jak najdłużej.
Pozdrawiam

Pawlus 19:59, 30 sie 2018

Zrobiłem sobie szybki przegląd z tego roku i bardzo spodobało mi się w Twoim ogrodzie. Zwłaszcza tej kule i stożki śród bylin świetnie się prezentują
Gardener27 20:08, 30 sie 2018

Długo mnie nie było na forum i sporo by opowiadać na ten temat ale zostańmy przy ogrodzie. Z aparatem ostatnio nie jest mi po drodze więc zdjęć jak na lekarstwo, mam tylko te zrobione wczoraj.

Kompozycje w donicach już bardzo jesienne, kolorów na rabatach coraz mniej, trawnik rośnie coraz wolniej a poranne i wieczorne temperatury zapowiadają zmianę pory roku.

Gardener27 20:18, 30 sie 2018

Pawlus napisał(a)
Zrobiłem sobie szybki przegląd z tego roku i bardzo spodobało mi się w Twoim ogrodzie. Zwłaszcza tej kule i stożki śród bylin świetnie się prezentują

Hej Paweł.
W tym roku jestem bardzo rzadko na forum, cały sezon można na paru stronach wstecz obejrzeć, ma to duże plusy dla odwiedzających
Łąka bylinowa z topiarami znajduje się w ogrodzie warzywnym za domem. W tej części ogrodu czuję dużą swobodę w doborze roślin dzięki czemu jest lekko i zwiewnie. Bukszpany stanowią jedyny element który powtarza się i spaja całość.

asica 21:37, 30 sie 2018

Przemek niemożliwe mieć tak pięknie.
Anusia 22:26, 30 sie 2018

Ja pamiętam ogród z płotkiem. Teraz to zupełnie jestem w innej bajce. Ogromne zmiany przez ten czas poczyniłeś. Nie wiem dlaczego ale nowy taras umiejscowiłam sobie gdzieś z drugiej strony domu.