Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Kokesz 20:09, 18 paź 2018

Gardener27 napisał(a)
Reniu czasem uda się przezimować w gruncie jednoroczne chryzantemy, wszystko zależy od warunków jakie im zapewnimy. Twoje są wysokie ponieważ ich nie przycięłaś, dlatego tak wybujały.
Również przypadły mi do gustu te stokrotkowe, żółte środki z pyłkiem świadczą o tym że długo już nie pociągną.

Te wysokie to astry a przezimowały mi inne, nie mam ich na zdjęciu, może jutro cyknę im fotkę w zeszłym roku kupiłam 4 szt na balkon, miały może z 10 cm średnicy, przeżyła jedna i teraz jest taka duża kula jak u Ciebie
Jak kupowałam, to Pani twierdziła, że są wieloletnie.
sylwia_slomc... 20:12, 18 paź 2018

Gardener27 napisał(a)
Sylwia należysz zatem do tej drugiej grupy, która nie wyczuwa lub masz bezzapachowego

Lilie za to są niezawodne, pachnie w całym domu

Ale, że co tylko grujecznika nie czuję....bo powonienie mam raczej na zapachy wyczulone mocno
Może dlatego, że u nas susza.....?Smolinosa mi zapodałeś
Gardener27 20:15, 18 paź 2018

Agnieszka Myślę że ja również zakończyłem sezon koszenia trawników, długotrwała susza uniemożliwia nowy przyrost. Kosiarka idzie na zasłużony urlop.

Z Twoimi grujecznikami będzie tak że po pierwszym przymrozku opadną im liście. Ciesz się zielonym kolorem, o tej porze roku pożądany. Być może w następnym sezonie obsypią się złotem.

Gardener27 20:25, 18 paź 2018

Reniu Ja do tych Pań mam ograniczone zaufanie Ładnie w oczy patrzą a potem same niespodzianki Jak zrobisz zdjęcia to wołaj

Sylwia Nie wiem od czego to zależy ? Podzielone są zdania co do odbioru zapachu grójeczników, jedni czują inni nie.
Smolinoś w flakonie długo już nie postoi, uwielbiam zapachowe białe lilie
Gardener27 20:37, 18 paź 2018

Mało działam w ogrodzie, pogoda bardzo ładna ale jak już wrócę z pracy i się ogarnę robi się ciemno. Weekend zapowiadają u mnie chłodny i deszczowy więc pewnie nie uda się nic zrobić.

Zeszłą sobotę poświęciłem warzywnikowi. Wcześniej wysiany poplon został ścięty. Przywiozłem od sąsiadki 2 tony trzyletniego obornika. Ten kto nazwał to złotem chyba nie miał z tym bezpośredniego kontaktu

Po rozrzuceniu wszystko zostało potraktowane glebogryzarką. Wiosną rozwiozę jeszcze kompost, mam nadzieję że warzywa odwdzięczą się za włożoną pracę i będą rosły w oczach.

dominika_ 20:50, 18 paź 2018

Kawał gównianej roboty odwaliłeś Roślinki na pewno się odwdzięczą
sylwia_slomc... 20:53, 18 paź 2018

Gardener27 napisał(a)
Reniu Ja do tych Pań mam ograniczone zaufanie Ładnie w oczy patrzą a potem same niespodzianki Jak zrobisz zdjęcia to wołaj

Sylwia Nie wiem od czego to zależy ? Podzielone są zdania co do odbioru zapachu grójeczników, jedni czują inni nie.
Smolinoś w flakonie długo już nie postoi, uwielbiam zapachowe białe lilie
Posadziłam w ogrodzie tydzień temu Casablanki
sylwia_slomc... 20:55, 18 paź 2018

Też mi w sobotę pogody trzeba....może uda się zaczarować myślami
AsiaK_Z 21:22, 18 paź 2018

Boszzzzz, zapach lilii doleciał do mnie.....
O zdjęciach z ogrodu nic nie powiem... po co mam się powtarzać jest moc
lutroja 10:28, 19 paź 2018

przechadzając się u ciebie zdałam sobie sprawę, że czas warzywniak ogarnąć. Taka jest pogoda że zapomniałam o tym!