Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

eVka 19:00, 09 maj 2019

Przemek, cudne tulipany! Mała Holandia Piękne donice ceramiczne, muszę przejechać się na targ staroci poszukać jakiś fajnych donic.
Gardener27 19:11, 09 maj 2019

Kawa napisał(a)

matko bossssska! pięknie

Naprawdę ? To tylko podjazd, trochę trawnika i żywopłot. Nigdy bym nawet nie przypuszczał że to się może komuś podobać

makadamia napisał(a)

Prawda? Jak w angielskiej rezydencji

hahahahah ... a to tylko po PRLowski klocek na wsi z kawałkiem ogrodu

Kawa napisał(a)

nnoooo
jakoś tej części nie widziałam normalnie szczena opada

Bo ja mało kiedy pokazuję tę cześć ogrodu, kurczę ja dalej nie wiem co tam takiego ciekawego ?
Gardener27 19:14, 09 maj 2019

MirellaB napisał(a)
Każdego roku podziwiam tulipany w donicach - bardzo ładnie

To już taki znak rozpoznawczy mojego ogrodu, bez tulipanów w donicach nie ma wiosny. Pozdrawiam

Anusia napisał(a)
Przemek jak Twój ogród nie zalicza się do tych ładniejszych ogrodów? No grzeszysz panie Do tego ten wjazd na posesje, pięknie. Miałam pokazać swój przed ogródek z grubsza ogarnięty ale teraz to się wstydzę.

Aniu, ogród jest dla mnie miejscem gdzie mogę kreatywnie realizować swoje marzenia, cieszę się że moje poczynania przypadły Ci do gustu.

Lecę do Ciebie na ten przed ogródek, nawet się nie wygłupiaj i pokazuj jak się sprawy mają.

deszczowymaj napisał(a)

Pragnę napisać kilka słów..

na temat tego oto właśnie zacytowanego zdjęcia I w tym momencie muszę..niestety ale.. poskromić swój jakże bogaty zasób słownictwa gdyż mogłoby zabraknąć stron w danym wątku a pragnę w pełni opisać uczucia które mną miotają gdy mój wzrok wpatruje się w tą fotografię..

...jest pięknie

Nawet nie wiem co napisać ten podjazd nie jest wart komplementów ale bardzo dziękuję za miłe słowa
HannaR 19:25, 09 maj 2019

Gardener27 napisał(a)

Haniu nie polecam, wiele z tych cebul nie powtórzy kwitnienia, są mocno podzielone i osłabione. Do donic każdego roku kupuję zawsze nowe, duże i zdrowe cebule które mnie nie zawiodą.

Moje kolejne pytanie miało właśnie dotyczyć ponownego kwitnienia. W takim razie czy jest sens wsadzać cebule do ziemi, skoro i tak większość z nich nie zakwitnie ponownie?

Dzięki za dotychczasowe odpowiedzi.

PS. O pięknym ogrodzie i zdjęciach nawet nie wspomnę.
Gardener27 19:40, 09 maj 2019

Haniu Nie znoszę marnotrastwa w sztuce ogrodowej dlatego sadzę cebulki z donic do gruntu. Przyjmuję że 1/3 zakwitnie w następnym sezonie a reszta być może w kolejnych. Cały czas mówimy o sporych ilościach cebulek wiec wydaje mi się że gra warta świeczki.
Cieszę się że mogłem pomóc, pozdrawiam
Gardener27 19:46, 09 maj 2019

effka napisał(a)
Przemek, cudne tulipany! Mała Holandia Piękne donice ceramiczne, muszę przejechać się na targ staroci poszukać jakiś fajnych donic.

Dziękuję Bardzo lubię cebulowe, sadzę od lat a w donicach prezentują się najlepiej.
Osobiście nie znam takich miejsc, nawet nie wiem gdzie są u mnie w okolicy ale wiem że można tam znaleźć ciekawe przedmioty z duszą, udanych łowów życzę zatem.
sylwia_slomc... 20:02, 09 maj 2019

Gardener27 napisał(a)

Nawet nie śmiem konkurować z Szefową, daleko mi do jej rozmachu. Cebule sadzę do donic od lat, mam w tym temacie już doświadczenie i ciągle wcielam w życie nowe pomysły. W tym roku będę miał sporo również dalii w pojemnikach, w szklarenkach stoją już bardzo ładne rośliny gotowe do sadzenia.

Aaa czyli z daliami robisz konkurencje Mirze i mnie, niedobry
Gardener27 20:15, 09 maj 2019

Sylwia A jak ... Niewiele mam tych dalii, może 25 sztuk, ładnie już je podpędziłem. Część z nich będę sadził do donic a reszta tradycyjnie będzie w warzywniku.
AsiaK_Z 20:23, 09 maj 2019

Niewiele..... tylko 25 szt .... w sumie racja, bo warzywnik wielki
Doranma 21:07, 09 maj 2019

Przemku, uważam, że jak na tak duży i piękny ogród, to zdjęć na tym wątku jest stanowczo za mało!!!