Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

renatamama3 10:53, 30 wrz 2014

Będzie ,żurawkowe pole no ładnie,ile masz gatunków ?
Gardener27 17:18, 30 wrz 2014

marta_d napisał(a)

ależ oczywiście

Gardener27 17:31, 30 wrz 2014

marta_d napisał(a)
Przemku, będę sadzić tulipany do donic, jako że masz doświadczenie w tych sprawach to poradź mi jak mam je przechowywać?! mam przy domu miejsce, w którym zimą jest temp. ok. 5-6 stopni i chyba będzie ok, ale po wsadzeniu tulipanów mam je troszkę podlać? i kiedy wystawić je na zewnątrz ? Pozdrówka

Tulipany w donicach są piękne i zachęcam do sadzenia Ja wszystkie swoje cebulki posadziłem do gruntu a do donic muszę coś zakupić tylko czekam na okazję
To miejsce o którym wspominasz jest idealne dla donic z cebulowymi Po posadzeniu cebuli całość obficie podlej i trzymaj donice do samej zimy na zewnątrz Na zimę wnieś do tego pomieszczenia i pilnuj żeby ziemia była wilgotna Wiosną jak zrobi się ciepło a temp na zewnątrz będzie utrzymywać się ok 5 stopni wynieś donice do słońca i podlewaj

Polecam również ciekawy filmik instruktarzowy z sadzenia cebulowych różnych odmian tak by od samej wiosny cieszyły nasze oczy

15 minuta
https://www.youtube.com/watch?v=KDEHrrWcKy0

Pozdrawiam

Gardener27 17:36, 30 wrz 2014

renatamama3 napisał(a)
Będzie ,żurawkowe pole no ładnie,ile masz gatunków ?

Ma być to rabata trawiasta z żurawkami

Odmiany jakie użyłem:
-Fire Shief
-Paprika
-Sweet Princess
-Red Fury
-Berry Smoothie
-Autumn Leaves
-Amber Lady
Nallar 21:12, 30 wrz 2014

ha tajna misja się udała zdobyłam (jesli wiesz o co chodzi)ale taką małą bzdzinkę że zastanawiam się kiedy będzie nadawała się do podziału. Zobaczymy wiosną co z tego bedzie ale już się cieszę.
renatamama3 21:19, 30 wrz 2014

Wszystkie w kolorach czerwieni ,u mnie też takie tylko występują plus zielone .wyślę Ci pw
Benia 21:37, 30 wrz 2014

Witaj Przemku,
Pozwoliłam sobie zajrzeć do Twego ogrodu i wcale nie żałuję
Bardzo przyjemnie mi się oglądało strona za stroną
Bajecznie i kolorowo, te bratki i tulipanki i cała reszta, tylko pozazdrościć i życzyć dalszych sukcesów

Zaznaczam, na pewno będę wpadać z wizytami
Pozdrawiam serdecznie
Gardener27 21:37, 30 wrz 2014

Nallar napisał(a)
ha tajna misja się udała zdobyłam (jesli wiesz o co chodzi)ale taką małą bzdzinkę że zastanawiam się kiedy będzie nadawała się do podziału. Zobaczymy wiosną co z tego bedzie ale już się cieszę.

Z tajnych misji rośliny rosną najlepiej Bardzo się cieszę Sadź do gruntu i namnażaj a ja się do Ciebie za rok uśmiechnę jeśli wcześniej nie uda mi się kupić
Basia_1987 21:41, 30 wrz 2014

Przemku a tulipany w donicach można trzymać w szklarni na zimę? Trzeba je zadołować? Kupiłam kilkanaście sztuk i zastanawiam się gdzie je posadzić
Gardener27 21:43, 30 wrz 2014

renatamama3 napisał(a)
Wszystkie w kolorach czerwieni ,u mnie też takie tylko występują plus zielone .wyślę Ci pw

Specjalnie takie dobrałem na tą rabatę Różne żurawki posiadam tylko rosną w innych częściach ogrodu