Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 22:50, 30 wrz 2014

Ewa_w_ogrodzie napisał(a)
Dzięki Przemku za filmik z sadzenia cebulek, świetne, spodobało mi się to może dokupię jeszcze coś i też zrobię takie 3 warstwy. Mam tulipany, żonkile i krokusiki co innego zamiast tych irysów może iść na samą górę???

Proszę bardzo Też mi się podoba ten sposób sadzenia cebulowych a te bratki u góry to już mistrzostwo Krokusy są idealne bo kwitną jako pierwsze po nich żonkile a na samym końcu tulipany Ja bym tam jeszcze posadził niebieskie szafirki, będą ładnie kontrastować z żółtymi żonkilami
Gardener27 22:54, 30 wrz 2014

Ewa_w_ogrodzie napisał(a)

Ale pięknie!!!!!!!!!!!!!!!!! I te kolory u Ciebie zawsze takie soczyste

Zdjęcie robione na prędce bo już noc się robiła i jakość fatalna Jak znajdę więcej czasu to zrobię porządną fotorelacje Między żurawkami rosną czosnki główkowate i krokusy Pomiędzy prymulami posadziłem żółte tulipany a na wiosnę będą trawy
zabaewa 22:55, 30 wrz 2014

Noo... super zmiany. Żurawki mnie powaliły na kolana papryczki jeszcze grzymam na krzaczkach - noce nie są takie podłe - może sczerwienieją. Na razie zbudowaliśmy dla nich prlwizlryczny domek pod folią tak na wszelki wypadek. Nasionka każde są w moim pożądaniu
A co do Tygryska - no jak tak plotki nosić - no nie wypada przecie - nakazałam samej ogłosić i zbeształam za ukrywanie nowiny
Gardener27 23:09, 30 wrz 2014

U mnie też trochę się ociepliło ale w następnym tygodniu zapowiadają już przymrozki Brr Jak papryczki nie dojrzeją to nici z nasion bo nie wzejdą

I dobrze zrobiłaś besztając Tygryska...bo jak można tak długo się nie odzywać i takie tajemnice przed nami robić
Mirella 08:08, 01 paź 2014

uśmiech na dzień dobry zostawiam
Benia 15:09, 01 paź 2014

Przemku mam pytanie, czy żurawki hodujesz sam z nasionek czy to kupne sadzonki?
A jeśli sam to zdradzisz tajemnicę, kiedy te nasionka najlepiej wysiewać i czy jakiejś specjalnej opieki im potrzeba?
Gardener27 17:23, 01 paź 2014

Mirella napisał(a)
uśmiech na dzień dobry zostawiam

Dziękuję Też się szczerzę bo fajny dzień mam
Gardener27 17:28, 01 paź 2014

Benia napisał(a)
Przemku mam pytanie, czy żurawki hodujesz sam z nasionek czy to kupne sadzonki?
A jeśli sam to zdradzisz tajemnicę, kiedy te nasionka najlepiej wysiewać i czy jakiejś specjalnej opieki im potrzeba?

Nigdy nie próbowałem samodzielnie siać żurawek więc w tym temacie nie mam doświadczenia U mnie przez tyle lat nigdy nie zauważyłem żeby same się siały ale ja mam fioła na punkcie pielenia więc u mnie z tym ciężko nie tylko jeśli chodzi o żurawki Te które widziałaś na zdjęciach był wyhodowane z sadzonek
Basia_1987 18:34, 01 paź 2014

Ja też nigdy nie siałam żurawek ,bardzo ładnie się ukorzeniają z sadzonek.
Ozz 19:50, 01 paź 2014

Bodziszki dotarły - DZIĘKUJĘ !

Zacznę szykować laurkę