Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 21:53, 30 wrz 2014

Benia napisał(a)
Witaj Przemku,
Pozwoliłam sobie zajrzeć do Twego ogrodu i wcale nie żałuję
Bardzo przyjemnie mi się oglądało strona za stroną
Bajecznie i kolorowo, te bratki i tulipanki i cała reszta, tylko pozazdrościć i życzyć dalszych sukcesów

Zaznaczam, na pewno będę wpadać z wizytami
Pozdrawiam serdecznie

Witaj Beniu

Bardzo mi miło Cię gościć w moim ogrodzie Kolorów Ci u mnie dostatek choć od jakiegoś czasu staram się poskromić pstrokaciznę i wprowadzić ład na rabatach Cały czas coś zmieniam i przesadzam goniąc za nieuchwytnym ideałem ale kto z nas tego nie robi

Pozdrawiam
Gardener27 21:58, 30 wrz 2014

Basia_1987 napisał(a)
Przemku a tulipany w donicach można trzymać w szklarni na zimę? Trzeba je zadołować? Kupiłam kilkanaście sztuk i zastanawiam się gdzie je posadzić

W szklarni jest ryzyko że przy bardzo niskich temperaturach mogą zmarznąć Można całe donice pod warunkiem że są nieduże i nieciężkie zadołować ale jest lepszy patent Tulipany sadzisz w koszyczkach na cebulowe i dołujesz gdzieś w ogrodzie Na wiosnę jak zaczynają wypuszczać kły wyciągasz koszyk z cebulkami i wsadzasz go do donicy Jak przekwitną tulipany wyciągasz koszyk i je suszysz a donice obsadzasz czymś innym Prawda że proste
Basia_1987 22:02, 30 wrz 2014

Proste Jutro sadzę, oby tylko nie padało
Nallar 22:16, 30 wrz 2014

Gardener27 napisał(a)

Z tajnych misji rośliny rosną najlepiej Bardzo się cieszę Sadź do gruntu i namnażaj a ja się do Ciebie za rok uśmiechnę jeśli wcześniej nie uda mi się kupić

Jeśli tylko się coś z tego będzie to się podzielę. Muszę je wsadzić na rabatę typu "popielnik" tam wszystko dobrze rośnie. Jeśli w przyszłym roku zobaczysz że wstawiam zdjęcia to się przypomnij, bo mnie może umknąć.
marta_d 22:21, 30 wrz 2014

Gardener27 napisał(a)

Tulipany w donicach są piękne i zachęcam do sadzenia Ja wszystkie swoje cebulki posadziłem do gruntu a do donic muszę coś zakupić tylko czekam na okazję
To miejsce o którym wspominasz jest idealne dla donic z cebulowymi Po posadzeniu cebuli całość obficie podlej i trzymaj donice do samej zimy na zewnątrz Na zimę wnieś do tego pomieszczenia i pilnuj żeby ziemia była wilgotna Wiosną jak zrobi się ciepło a temp na zewnątrz będzie utrzymywać się ok 5 stopni wynieś donice do słońca i podlewaj

Polecam również ciekawy filmik instruktarzowy z sadzenia cebulowych różnych odmian tak by od samej wiosny cieszyły nasze oczy

15 minuta
https://www.youtube.com/watch?v=KDEHrrWcKy0

Pozdrawiam

ohhh wspaniały Gardeners'World wielkie dzięki ten filmik mówi wszystko
Ewa_w_ogrodzie 22:29, 30 wrz 2014

Dzięki Przemku za filmik z sadzenia cebulek, świetne, spodobało mi się to może dokupię jeszcze coś i też zrobię takie 3 warstwy. Mam tulipany, żonkile i krokusiki co innego zamiast tych irysów może iść na samą górę???
Ewa_w_ogrodzie 22:34, 30 wrz 2014

Ale pięknie!!!!!!!!!!!!!!!!! I te kolory u Ciebie zawsze takie soczyste
Gardener27 22:40, 30 wrz 2014

Basia_1987 napisał(a)
Proste Jutro sadzę, oby tylko nie padało

Trzymam kciuki za pogodę Najlepiej zadołuj koszyczki w szklarni Zimą będą mieć dodatkową ochronę a na wiosnę będą pędzone
Gardener27 22:43, 30 wrz 2014

Nallar napisał(a)

Jeśli tylko się coś z tego będzie to się podzielę. Muszę je wsadzić na rabatę typu "popielnik" tam wszystko dobrze rośnie. Jeśli w przyszłym roku zobaczysz że wstawiam zdjęcia to się przypomnij, bo mnie może umknąć.

To bardzo dobre miejsce Ten różowy rośnie tam jak szalony i temu też będzie dobrze

Oj przypomnę się
Gardener27 22:46, 30 wrz 2014

marta_d napisał(a)

ohhh wspaniały Gardeners'World wielkie dzięki ten filmik mówi wszystko

Uwielbiam ten program Kopalnia wiedzy i inspiracji