Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 23:49, 08 maj 2015

Alisonek napisał(a)

podoba mi się ten mix, muszę coś pod pęcherznice posadzić i irysy żeby za dużo tam nie pielić a tam jest istna Sahara to akurat roślinki dla mnie. Daj proszę potem zdjęcie w fazie bez kwiatków
jak Stasiek śpi mama może coś zrobić
a wiesz jaki wielki warzywnik nam wyszedł, strasz robić zdjęcia i 18 pomidorów z własnej ciążowej rozsady już w gruncie od 4 dni reszta plantacji czeka na po zimnej zośce

Mix floxowo-żagwinowy pod pęcherznicami będzie dobrym rozwiązaniem Zanim pęcherznice w pełni rozwiną liście te już zdążą przekwitnąć Do irysów polecam żurawki U mnie rosną na patelni bez podlewania i radzą sobie genialnie Mam zdjęcie z ubiegłego sezonu jak floxy wyglądają po przekwitnięciu To takie zielone za przetacznikiem

Jestem bardzo ciekaw Twojego warzywnika Zdjęcia muszą być Posiałem w tym roku znowu pasternak i znowu od Legutko bo nikt inny chyba tych nasion nie sprzedaje Ciekaw jestem czy coś z tego będzie ? Moje pomidory czekają jak będę w lepszej formie żeby je posadzić pod folią a o tych na zewnątrz to nawet nie wspomnę Na ten weekend mam zakaz wykonywania wszelkich prac w ogrodzie bo znowu mnie rozkłada na łopatki
Gardener27 23:59, 08 maj 2015

zabaewa napisał(a)
Pomidory tdż już mam w gruncie A jutro jadę na giełdę polować na begonie, ziółka i paprykę. I wschidzą mi pyrki w worach

Ja do gruntu pomidory będę sadził dopiero po zimnej Zośce ... tak na wszelki wypadek
Zastanawiam się jak posadzić papryczki Ewo od Ciebie W tunelu foliowym do gruntu czy do doniczek ?
Ziemniaki w workach to podobno dobry patent Są znaczniej wcześniej ze względu na ciepło Moje sadzone w gruncie 4 tygodnie temu też już wychodzą na świat
Życzę udanych jurto łowów
Gardener27 00:00, 09 maj 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ja już dziś padłam, ale jutro wstanę.

Oglądałem zdjęcia Wiosna u Ciebie również kolorowa
Gardener27 00:03, 09 maj 2015

marta_d napisał(a)

Spox u mnie półcienia pod dostatkiem, może dałby radę ten klonik przecudnej urody

Jak jutro uda mi się, zrobię Ci zdjęcia korony Ma o tej porze roku limonkowo-żółte liście
Gardener27 00:06, 09 maj 2015

Agcia napisał(a)

Ee nieee to nie to co myślisz. Poprostu muszę się zastanowić bo prezent nie planowany a ogródek mój już wiele nie zmieści.
Piękna ta tiarella. A w dodatku chyba była w tym ogrodniczym..oby jeszcze ją mieli bo tak zaraz nie pojade. Hmm..

Ułańska fantazja mnie poniosła ... sorki Wiem jestem strasznie ciekawski ale zdradź co to za prezent ?

Tiarelli mam sporo więc mogę Ci podesłać jak chcesz ?
Napia 00:38, 09 maj 2015

Wydawało mi się, że byłam u Ciebie niedawno, bo ostatnio czasu jakoś mniej, a tyle stron musiałam nadrobić Zachwycające kompozycje, ogród wygląda, jakby wiosna trwała już co najmniej półtora miesiąca, tak u Ciebie bujnie i kolorowo. Kanciki wymiatają
Gardener27 01:37, 09 maj 2015

Agnieszko o tej porze roku każdy ogrodnik cierpi na brak czasu Wiesz jak to jest Jak Cię nie ma na forum to cisza a jak wrócisz to rozmowy nie maja końca Najwięcej kolorów pochodzi od cebulowych ale ich czas długo nie będzie trwał Byliny powoli zbierają się do kwitnienia Moja szałwia omszona sadzona miesiąc temu już ma pączki Uwielbiam tę porę roku Dziękuję za miłe słowa Pozdrawiam
Kacha123 06:25, 09 maj 2015

Och i ach! Pięknie u Ciebie! Szaleństwo kolorów na tle soczystej zieleni - mniam! I wszystko takie zdrowe, zadbane. Gratuluję pięknego ogrodu
AgataBC 09:35, 09 maj 2015

Gardener27 napisał(a)

Ułańska fantazja mnie poniosła ... sorki Wiem jestem strasznie ciekawski ale zdradź co to za prezent ?

Tiarelli mam sporo więc mogę Ci podesłać jak chcesz ?

Dostałam głównie trawy. Miskanty. Część z nich rozłogowa.. na szczęście odrazu w pojemnikach takich wielkich kistach. Ogromne kępy.. dwie olbrzymiego i jedna cukrowego. Dalej to jest chyba Gracek, jeden nie wiem. Hortensje jakąś chyba Anabelle z tego co wywnioskowałam z opisu. Dostałam też nasiona na łąkę kwietną na takiej bardzo długiej i szerokiej taśmie.. nie wiem czy wszystko wypisałam.. leży to pod gospodarczym i czeka..

Czy chcę?? No jasne !! Więcej napiszę na priv
Gardener27 12:32, 09 maj 2015

Kacha123 napisał(a)
Och i ach! Pięknie u Ciebie! Szaleństwo kolorów na tle soczystej zieleni - mniam! I wszystko takie zdrowe, zadbane. Gratuluję pięknego ogrodu

Bardzo dziękuję Kasiu za pochwały Trochę zieleni z domieszką kwiatów dla Ciebie