Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 00:15, 10 maj 2015

Mathildis napisał(a)

wreszcie szersze kadry mogę pooglądać .... fajnie u Ciebie

Aniu tych kadrów do tej pory nie było ponieważ nie było czego fotografować Ostatnie ciepłe tygodnie bardzo pobudziły ogród do życia i robi się tak jak lubię Na zdjęcia z ogrodu warzywnego trzeba będzie też poczekać
Agatek 00:20, 10 maj 2015

Ach najpierw pobuszuję w warzywniku a później położę się na trawce obok alei stipowej
zabaewa 00:23, 10 maj 2015

Kupiłam begonie i dokupiłam pomidorki koktailowe. Kupiłam też bazylię, żeby mieć nim moja z siewek stanie się ziołem. Papryk chili nie dostałam. Ponoć ludziom albo zmarzły albo tak jak u mni umuńska - niewzeszły. Ogrodnicy mówią, że jakaś chkroba grzybowa atakowała nasiona papryk i czerwonej bazyli. Nasiona pod wpływem wilgoci zamiast wschodzić robiły się czarne od grzyba. Zupełnie jak u mnie. Ponoć sadzonki będą późnej - z późniejszego siewu z naion starszych o rok. Zobaczymy...
Nallar 00:23, 10 maj 2015

A ja chętnie pofantazjuję w stokrotkach.
Gardener27 00:27, 10 maj 2015

Agatek napisał(a)
Ach najpierw pobuszuję w warzywniku a później położę się na trawce obok alei stipowej

W tym roku w warzywniku też będzie aleja jednorocznych rozplenić Sadzonki już czekają do wsadzenia z własnej hodowli
Gardener27 00:31, 10 maj 2015

zabaewa napisał(a)
Kupiłam begonie i dokupiłam pomidorki koktailowe. Kupiłam też bazylię, żeby mieć nim moja z siewek stanie się ziołem. Papryk chili nie dostałam. Ponoć ludziom albo zmarzły albo tak jak u mni umuńska - niewzeszły. Ogrodnicy mówią, że jakaś chkroba grzybowa atakowała nasiona papryk i czerwonej bazyli. Nasiona pod wpływem wilgoci zamiast wschodzić robiły się czarne od grzyba. Zupełnie jak u mnie. Ponoć sadzonki będą późnej - z późniejszego siewu z naion starszych o rok. Zobaczymy...

Przeczytałem o zakupach w między czasie u Ciebie Ewa jak chcesz to możemy zaryzykować i podeślę Ci sadzonki papryczek Może poczta ich nie zmasakruje Pod folą nabrały wigoru i już nie są takie delikatne
zabaewa 00:37, 10 maj 2015

Szkoda ich Przemku. Niech zostaną u Ciebie - będzie im lepiej i daleko od tej zarazy. A jesienią podeślesz mi nasionka na przyszły rok. Z zarazą grzybową nke powalczysz - jak atakuje na danym terenie tl nie ma zmiłuj się. W zeszłym roku atakowała u nas pomidorh, dwa lata temu zdziesiątkowała tuje. Teraz papryki. Trzeba przetrwać i już.
Nallar 00:40, 10 maj 2015

Gardener27 00:42, 10 maj 2015

Nallar napisał(a)
A ja chętnie pofantazjuję w stokrotkach.

Fantazjuj do woli Stokrotek Ci u mnie w tym roku dostatek

Gardener27 00:48, 10 maj 2015

zabaewa napisał(a)
Szkoda ich Przemku. Niech zostaną u Ciebie - będzie im lepiej i daleko od tej zarazy. A jesienią podeślesz mi nasionka na przyszły rok. Z zarazą grzybową nke powalczysz - jak atakuje na danym terenie tl nie ma zmiłuj się. W zeszłym roku atakowała u nas pomidorh, dwa lata temu zdziesiątkowała tuje. Teraz papryki. Trzeba przetrwać i już.

Więc papryczki zostają u mnie i będę się nimi najlepiej opiekował jak potrafię by jesienią było co wysłać U mnie na szczęście takich epidemii nie ma ... odpukać, choć w tamtym roku bardzo szybko padły mi pomidory pod folią