Z pracami ogrodowymi jestem prawie na bieżąco wiec przyszedł czas na zdjęcia Karta na aparacie mi się zapchała bo pewnie byłoby ich więcej
Dziękuję za słowa uznania
Gosiu aleja stipowa jest już zrobiona Obecnie nie wygląda rewelacyjnie bo trawki są jeszcze małe a do tego regularnie podjadane przez Mrówkę Między stipami posadziłem szałwię omszona w kolorze blue i już ma paczki kwiatów Tak to wygląda ... nic nie widać Hahahahah
Myślę, że w tunelu będzie im dobrze. Ja sadziłam w zeszłym oku do gruntu i doniczek. W guncie długo nie dojrzewały a w donicach ciągle się przesuszały i mdlały. Nie mam tunelu niestety.
Przez tę aleję jestem chory od 3 tygodni i nie mogę dojść do siebie Mam nadzieję że moje poświęcenie nie pójdzie na marne i będzie taki efekt ale póki co trzeba czekać
Więc zrobię tak Papryka idzie do gruntu pod folią, doniczki sobie daruję bo i tak mam co podlewać Wygląda na to że w tym roku nie będzie majowych przymrozków więc pomidory koktajlowe też można w warzywniku sadzić
Ja mam przygotowane butle po wodzie na okrycie pomidorów w razie czego. Odcinam dno i nakładam na podlany pomidor lekko wtykając w ziemię, żeby się nie wyróciła. A nakrętkę leciutko odkręcam, żeby wymiana powietrza była. I w ten spksób mam małą szklarenkę. To też dobry sposób na ochronę sadzonek czy skewek przed ślimakami w nocy
wreszcie szersze kadry mogę pooglądać .... fajnie u Ciebie
W tamtym roku robiłem tak samo z sałatami Posadziłem dosyć wcześnie rozsady a potem się bardzo ochłodziło Moje pomidory koktajlowe to prawdziwe giganty Nie skłamie jak powiem że mają po 40 cm więc okrywanie ich w ten sposób się nie sprawdziłoby Dobrze że jest ciepło i można spokojnie sadzić do gruntu