Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 23:29, 09 maj 2015

Agatek napisał(a)
Znowu pięknie, ale jeszcze w domu na dużym ekranie wszystkie zdjęcia obejrzę bardzo dokładnie

O rany .... mój ogród na dużym ekranie Tego jeszcze nie było
Ślicznie dziękuję za pochwały
Gardener27 23:33, 09 maj 2015

Dorota123 napisał(a)
Ilość fotek bardzo zadowalająca, można się poczuć, tak, jakby było się u Ciebie i oglądało ogród na żywo. W ogrodzie masz pięknie, czyściutko i kolorowo.

Z pracami ogrodowymi jestem prawie na bieżąco wiec przyszedł czas na zdjęcia Karta na aparacie mi się zapchała bo pewnie byłoby ich więcej
Dziękuję za słowa uznania
Gardener27 23:41, 09 maj 2015

MalaGoska napisał(a)
A co z aleją stipową? Skończyłeś już ją? Chętnie jakieś zdj bym widziała...

Gosiu aleja stipowa jest już zrobiona Obecnie nie wygląda rewelacyjnie bo trawki są jeszcze małe a do tego regularnie podjadane przez Mrówkę Między stipami posadziłem szałwię omszona w kolorze blue i już ma paczki kwiatów Tak to wygląda ... nic nie widać Hahahahah

AgataBC 23:50, 09 maj 2015

O wow.. już widzę tę aleję oczami wyobraźni.. będzie czadd..
zabaewa 23:55, 09 maj 2015

Gardener27 napisał(a)

Ja do gruntu pomidory będę sadził dopiero po zimnej Zośce ... tak na wszelki wypadek
Zastanawiam się jak posadzić papryczki Ewo od Ciebie W tunelu foliowym do gruntu czy do doniczek ?
Ziemniaki w workach to podobno dobry patent Są znaczniej wcześniej ze względu na ciepło Moje sadzone w gruncie 4 tygodnie temu też już wychodzą na świat
Życzę udanych jurto łowów

Myślę, że w tunelu będzie im dobrze. Ja sadziłam w zeszłym oku do gruntu i doniczek. W guncie długo nie dojrzewały a w donicach ciągle się przesuszały i mdlały. Nie mam tunelu niestety.
Gardener27 23:58, 09 maj 2015

Agcia napisał(a)
O wow.. już widzę tę aleję oczami wyobraźni.. będzie czadd..

Przez tę aleję jestem chory od 3 tygodni i nie mogę dojść do siebie Mam nadzieję że moje poświęcenie nie pójdzie na marne i będzie taki efekt ale póki co trzeba czekać
Gardener27 00:02, 10 maj 2015

zabaewa napisał(a)

Myślę, że w tunelu będzie im dobrze. Ja sadziłam w zeszłym oku do gruntu i doniczek. W guncie długo nie dojrzewały a w donicach ciągle się przesuszały i mdlały. Nie mam tunelu niestety.

Więc zrobię tak Papryka idzie do gruntu pod folią, doniczki sobie daruję bo i tak mam co podlewać Wygląda na to że w tym roku nie będzie majowych przymrozków więc pomidory koktajlowe też można w warzywniku sadzić
zabaewa 00:07, 10 maj 2015

Ja mam przygotowane butle po wodzie na okrycie pomidorów w razie czego. Odcinam dno i nakładam na podlany pomidor lekko wtykając w ziemię, żeby się nie wyróciła. A nakrętkę leciutko odkręcam, żeby wymiana powietrza była. I w ten spksób mam małą szklarenkę. To też dobry sposób na ochronę sadzonek czy skewek przed ślimakami w nocy
Mathildis 00:07, 10 maj 2015

Gardener27 napisał(a)

wreszcie szersze kadry mogę pooglądać .... fajnie u Ciebie
Gardener27 00:12, 10 maj 2015

zabaewa napisał(a)
Ja mam przygotowane butle po wodzie na okrycie pomidorów w razie czego. Odcinam dno i nakładam na podlany pomidor lekko wtykając w ziemię, żeby się nie wyróciła. A nakrętkę leciutko odkręcam, żeby wymiana powietrza była. I w ten spksób mam małą szklarenkę. To też dobry sposób na ochronę sadzonek czy skewek przed ślimakami w nocy

W tamtym roku robiłem tak samo z sałatami Posadziłem dosyć wcześnie rozsady a potem się bardzo ochłodziło Moje pomidory koktajlowe to prawdziwe giganty Nie skłamie jak powiem że mają po 40 cm więc okrywanie ich w ten sposób się nie sprawdziłoby Dobrze że jest ciepło i można spokojnie sadzić do gruntu

Jak udał się wyjazd na targ ?