Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 17:46, 17 paź 2015

Sebek napisał(a)
Wróciłem się do zimy... Brrr - u mnie chyba było trochę lepiej... I choć pogodę mamy taką samą to co nieco wyciąłem

Ja do tych zimowych widoków już nie chcę wracać Było, minęło i teraz czekam na złotą jesień
Jeszcze 18 nie ma a za oknem robi się noc Deszcz przestał padać ale na prace w ogrodzie już za późno
Agania 17:55, 17 paź 2015

Dzisiejsza pogoda....nie miała być w deszczu, jednak się nie udało....ale się rozlało, deszcz też potrzebny
Czytałam bilans strat po ataku zimy, trzeba jednak straty przyjąć na klatę
U mnie była dzisiaj reamimacja jałowca Horstmaana na tym deszczu właśnie, został podwiązany i podniesiony, naciągnięty....zobaczymy wiosną, czy uda mu się zrosnąć.

Zachęcona planami zakupowymi u ciebie, nabyłam dzisiaj chryzantemy na taras, bo brakuje mi kwiatków i dla poprawy humoru
AsiaK_Z 19:13, 17 paź 2015

Przemku, dzięki deszczowej pogodzie odpocząłeś od prac ogrodowych. A i jesteś przynajmniej tu z nami. Pozdrawiam
kasiek 19:13, 17 paź 2015

Gardener27 napisał(a)

Rany jak ładnie - mieszkasz w mocno zaludnionym miejscu?
Podglądam czasami tylko czasu brak na wpisy...
Mam nadzieje że zima już poszła sobie na dobre, my na południu oberwaliśmy od niej solidnie, mnie się udało tylko dzięki rehabilitacji córki - mogłam byc w domu w krytycznym momencie...
Ale dość o tym - teraz podziwiam jesień u Ciebie - jest przepieknie
Mathildis 19:25, 17 paź 2015

Zakupy skutecznie poprawiły Ci humor

Pytanko mam jak gęsto sadzisz cebule w donicy? Bo nie wiem ile donic muszę uszykować
AgataBC 20:41, 17 paź 2015

Gardener27 napisał(a)

Franka Sinatra lubię sobie posłuchać Przemawia do mnie jego muzyka

Od poniedziałku ma się poprawić pogoda więc będzie więcej ochoty na pracę w ogrodzie

A myślałam, że o tego Franka chodzi

U mnie się pogoda jeszcze ma długo nie poprawiać i dobrze. Niech leje. Zamówiłam karmnik dla ptaków i będzie czas na złożenie, zapełnienie, i pomyślenie nad hotelami dla owadów. Muszę pociąć cegłę. Pod wiatą nie pada więc może się za to wezmę.
AgataBC 20:43, 17 paź 2015

Gardener27 napisał(a)

OBI ma specyficzne poczucie humoru Szukaj sobie teraz nazwy róży kliencie

Hehe
Dobrze, że ze mnie nie zażartowali i mam to co kupiłam. Przesadzanie Edenka zniosła bez szwanku, po miesiącu od tej operacji mogę już to stwierdzić.
Gardener27 13:44, 18 paź 2015

Agania napisał(a)
Dzisiejsza pogoda....nie miała być w deszczu, jednak się nie udało....ale się rozlało, deszcz też potrzebny
Czytałam bilans strat po ataku zimy, trzeba jednak straty przyjąć na klatę
U mnie była dzisiaj reamimacja jałowca Horstmaana na tym deszczu właśnie, został podwiązany i podniesiony, naciągnięty....zobaczymy wiosną, czy uda mu się zrosnąć.

Zachęcona planami zakupowymi u ciebie, nabyłam dzisiaj chryzantemy na taras, bo brakuje mi kwiatków i dla poprawy humoru

Agatko za to dziś mamy ładną pogodę Od samego rana świeci słonko z przerwami bo dużo chmur na niebie Deszczu brak więc to duży sukces

Współczuję Ci strat w ogrodzie Mam nadzieję że kroki jakie podjęliście w kierunku ratowania jałowca przyniosą oczekiwany efekt ale trzeba czekać do wiosny

Ja wczoraj nie dojechałem po chryzantemy ... byłem za to dzisiaj Duży mieli wybór i atrakcyjne ceny Skusiłem się na biel ... o zgrozo jakby mi jej ostatnio było mało

Gardener27 13:46, 18 paź 2015

AsiaK_Z napisał(a)
Przemku, dzięki deszczowej pogodzie odpocząłeś od prac ogrodowych. A i jesteś przynajmniej tu z nami. Pozdrawiam

Za dużo nie odpocząłem Dom ogarnąłem a i na chwilę do ogrodu wyskoczyłem liście pograbić Gdybym ja miał więcej czasu dla was Ech ... życie
Również pozdrawiam
Warmia 13:46, 18 paź 2015

Gardener27 napisał(a)

Agatko za to dziś mamy ładną pogodę Od samego rana świeci słonko z przerwami bo dużo chmur na niebie Deszczu brak więc to duży sukces

Współczuję Ci strat w ogrodzie Mam nadzieję że kroki jakie podjęliście w kierunku ratowania jałowca przyniosą oczekiwany efekt ale trzeba czekać do wiosny

Ja wczoraj nie dojechałem po chryzantemy ... byłem za to dzisiaj Duży mieli wybór i atrakcyjne ceny Skusiłem się na biel ... o zgrozo jakby mi jej ostatnio było mało

Żebyś tymi białymi chryzantemami wilka z lasu nie wywołał Ale są piękne