Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy Ogród Geni

Kolorowy Ogród Geni

eugenia_stef... 12:12, 11 cze 2014

Dziękuję irysy skończyły swój popis, teraz róże i ostróżki kwitną

eugenia_stef... 12:15, 11 cze 2014

Magdalenka 14:56, 11 cze 2014

Boskie masz te ostróżki. Moje w tym roku niestety padły była już piękna, gęsta kępa i nic z niej nie zostało Przesadziłam ją jesienią na inną rabatę, podłoże bardziej żyzne, ziemia zmieszana z kompostem- spodziewałam się super kwitnienia i klapa.
W jakim podłożu rosną u Ciebie? Poradź proszę, bo kupiłam kolejne 2 i nie wciąż czekam z sadzeniem.
Pozdrawiam.
Luki 15:10, 11 cze 2014

Geniu jak zachowują się u Ciebie ostróżki? Zamierają po pewnym czasie, czy coraz większe i okazalsze?
eugenia_stef... 17:14, 12 cze 2014

Magdalenko u mnie rosną w dobrej ale dość ścisłej ziemi dobrze użyźnionej kompostem ja sadzę pod płotem bo łatwo ją podwiązać żeby się nie przewracały

Luki to zależy jaka odmiana najlepiej rozrastają się te niebieskie inne troszkę słabiej się rozrastają ale nie giną

a dziś róże

eugenia_stef... 17:18, 12 cze 2014

Magdalenka 11:41, 13 cze 2014

eugenia_stefanska napisał(a)
Magdalenko u mnie rosną w dobrej ale dość ścisłej ziemi dobrze użyźnionej kompostem ja sadzę pod płotem bo łatwo ją podwiązać żeby się nie przewracały

Pięknie dziękuję za informacje, mam nadzieję, że moje będą tak pięknie kwitły jak te Twoje.
Margaret_ka 13:55, 13 cze 2014

Witam,

Nazwa wątku mówi sama za siebie: kolorowo, pięknie, nastrojowo.
Mnie właśnie brakuje tego koloru. Nie wiem jak skomponować rabaty, by cały sezon tam coś kwitło. Ale z czasem nauczę się....
ZbigniewG 17:50, 13 cze 2014

eugenia_stefanska napisał(a)
[img
Genia swoją La Boheme rozdeptałem miesiąc temu ale odłamany pęd (bez korzeni) chyba żyje bo wciąż zielony a karpa zero
eugenia_stef... 16:46, 18 cze 2014

Magdo na pewno

Margaret ko u mnie najpierw kwitną krokusy potem tulipany no i oczywiście inne wiosenne byliny potem irysy najpierw niskie potem średnie a potem wysokie piwonie i jeszcze jakieś byliny ledwo skończą kwitnienie a kwitną już róże ostróżki no i czas nadchodzi na liliowce i lilie potem zimowity chryzantemy i marcinki

A zapomniałam całkiem o azaliach i rododendronach i hortensjach

Zbyszku na pewno odbije ja po kwitnieniu obcinam do samej ziemi i zawsze odbijają i jeszcze raz kwitną w sierpniu wrześniu