Nikita-tak bardzo kwitnąca u mnie wiosna tej zimy

choć teraz to czasu nie ma by siąść spokojnie i się nacieszyć, ja zawsze sobie coś znajdę do robienia byle by coś zrobić. Dziś oprócz przemeblowania pokoju, dzięki mojemu M mogłam na chwilkę wyrwać się na działeczkę. wymyśliłam sobie żółtą rabatkę z odrobiną fioletu przed kompostownikiem. Obecnie rosną tam 2 niewielkie orzechy laskowe jeden jasny drugi ciemny. Niedawno dostałam od Cioci pigwę i musiałam wsadzić nie wiem czy się przyjmie :/ mam nadzieje że jej nic nie będzie. Pomiędzy orzechami chciałabym wsadzić forsycje by zasłoniły wraz z orzechami kompostownik nie zbyt estetycznie wyglądający. Pod nimi paprocie pióropusznik i jakąś leśną. jakoś tak to skomponować by z pomiędzy paproci wyrastały lilie, irysy, mieczyki żółte a obok krzew mahonia. Po siatce będzie się pięła tunbergia póki krzewy malutkie. I oczywiście nie mogło by się obejść bez słonecznika pełnego i jadalnego. Na samym przodzie funkia Christmas tree i żurawka Tiramisu. Jeśli macie jeszcze jakieś propozycje co do tej kompozycji to piszcie. No i oczywiście zapomniałam o fiolecie czosnek ozdobny, żurawka Obsidian i parę fiołków na przód. A zaczynając od początku dziś "nakreśliłam" kształt i zdarłam trawę przekopałam z piaskiem i przykryłam tektura by nie wysychało słoneczko w końcu mocniej świeci

.
Kasiu-moje marzenia hmm... przede wszystkim i nade wszystko wybudować dom, a tak wracając do rzeczywistości to idąc za twoja poradą na "dole" w rogu mini lasek liściasto- iglasty z "pół altanką" i ławką do podziwiania stawika z szemrzącą wodą. Drzewka na dole także bym chciała poprzesadzać bo są strasznie rozlegle ponasadzane, może miałabyś propozycje na jakąś rabatę lub gdzie bym mogła przesadzić wierzbę szczepiona na pniu i brzozę tak samo szczepiona na pniu, mam jeszcze klona czerwonego i dęba. Postanowiłam także, że oczko zostanie w tym miejscu co jest, teraz ładniej wygląda z tej perspektywy jak huśtawkę przestawiłam, muszę tylko folie wyciągnąć i połatać, zmienić kształt i pogłębić, bo dużo foli zostaje na bokach. A później już tylko przyjemne obsadzane

przy kominku muszę dorobić blat roboczy i dokończyć kominek bo tak jak wygląda to już 3 lata stoi (obłożyć kamieniem i zrobić ławkę), Mam zamiar również po obu stronach od tyłu kominka dać pergole obsadzoną winobluszczem by zasłonić i oddzielić trosze jagodnik. Mam dużo planów zobaczymy jak to wyjdzie.