Witaj Paulino. Widzę, ze jesteś na początku drogi. Od razu mam skojarzenie z ogrodem KasiWB
https://www.ogrodowisko.pl/watek/571-trudne-pieknego-poczatki-ogrodek-kasiwb, która zaczęła trochę urządzać przed budową domu. Pod wpływem ogrodowiska dużo zmieniła w "próbnych" nasadzeniach i doszła do tego jakie rośliny chce mieć w swoim przyszłym ogrodzie. Patrząc na Twój teren, nie próbowałabym urządzać jeszcze całego ogrodu, bo jednak cały czas ewoluujemy ogrodowo. Wybrałabym jeden zakątek do urządzenia tak na gotowo. W ten sposób zobaczysz co ci się podoba, co się u ciebie sprawdza, co łatwo namnożyć samodzielnie. Postawiłabym też na jakieś przedszkole dla roślin, gdzie mogłabyś rozsadzać, dzielić, siać i pikować byliny czy trawy. Za jakiś czas jak znalazł, a terenu masz dużo. Oczywiście sadek, lasek, warzywnik popieram, też tak zagospodarowałam teren, ale z konkretną ozdobną rabatą ograniczyłąbym się do jednej. To tyle ode mnie. Widzę, ze z Kasią idzie wam całkiem nieźle to planowanie. Trzymam kciuki za realizację pomysłów.