Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Co się stało kwiatom ...

Co się stało kwiatom ...

Mirella 14:28, 17 maj 2014

Przemko Kupiłam Werbeny Patagońskie bo z takim zamiarem jechałam, ale wpadła mi w oko Azalia to przygarnęłam ją i lawendę i Melisę, chciałam kupić białe kwiaty na parapety ale nie zdążyłam ściana deszczu mnie zalała dosłownie.

KondzioCieszę się że jesteś, mam Werbenki

Renata Zakupy skromne ale bardzo cieszą, róż nie kupiłam ponieważ przyjadą w środę te które zamawiałam w marcu fajna ta szkółka, szukałam Anemone Silvestris, i Acrocone Push, ale ulewa zepsuła poszukiwania

Asia Od kilku dni leje bardzo intensywnie, też życzę Ci miłego, a sobie suchego
Gardener27 15:19, 17 maj 2014

Mi z zakupami się nawet udało bo nie padało rano ale za to jak sadziłem tak lało ze trzy razy zmieniałem ubrania To już jakaś tradycja bo jak sadzę jednoroczne to w strugach deszczu ale wszystko posadzone Nie wiem po co ja tyle tych komarzyc kupiłem ale może uda mi się odsprzedać znajomej która prowadzi kwiaciarnię

Pomimo złej aury dokonałaś ładnych zakupów Czekamy na zdjęcia Ja będąc ostatnio w ogrodniczym natknąłem się na nasiona werbeny patagońskiej i pomimo że już późno zasiałem Zobaczymy co z tego będzie Jak mi wzejdzie to będę uprawiał w doniczkach i na zimę chowam do garażu by nie przemarzła
Moje białe petunie po posadzeniu wyglądają zjawiskowo i polecam ci je bardzo serdecznie

Ciekaw jestem jaką mają pogodę dziewczyny które pojechały do Pisarzowic i do Bogdzi
Karolinek 16:32, 17 maj 2014

Jestem bardzo ciekawa Twoich werben patag. U mnie nigdzie nie widziałam do tej pory, a samej wysiewać... to nie dla mnie. Życzę Ci ciepełka i słońca!
ZbigniewG 17:06, 17 maj 2014

Mirella napisał(a)
.. szukałam Anemone Silvestris, i Acrocone Push, ale ulewa zepsuła poszukiwania...

jest taki iglakowy (i nie tylko) raj -a imię jego... Krzywaczka (Szewczyk)
zawsze tam skręcam z zakopianki jadąc do swojego raju (lub wracając) masz blisko
Mirella 17:08, 17 maj 2014

Kupiłam trzy mniejsze sadzonki, i jedną która przezimowała jest wysoka, nie kupiłam więcej bo tyle w zupełności mi wystarczy, już to co mam stworzy fajny busz,na tym malutkim kawałku ziemi miała suche kwiatostany to i nasionka mama może jeszcze kupię?

Azalia bardzo energetyczna, może za bardzo ale one takie są i akceptuję to.

Werbena w podróżykwiatek nieśmiało spogląda w moją stronę

A tu werbena po liftingu obcięłam suche łodygi.I Lawenda obok.
Gardener27 17:15, 17 maj 2014

Dorodne te werbeny Matka i potomstwo Pytam z ciekawości jaka cena za sadzonki ?
Azalia wielkokwiatowa będzie mocnym akcentem w ogrodzie
Mirella 17:54, 17 maj 2014

Przemko 6zł, Matka 10zł.
Mega ulewa zepsuła wszystko, ale wrócę tam, nie poddam się
Myślę że choć na chwilkę rozjaśni się w Pisarzowicach, a może tam nie leje.

Karolinka Dziękuję za ciepełko i słoneczko bardzo go potrzebuję jak Kania dżdżu , a wysiewanie to nie dla mnie, pozdrawiam. tylko Lobelia z nasion mi wychodzi.

Zbyszek Dziękuję za namiar na Krzywaczkę, Krywań mam w planie to odwiedzę, może spełni się moje mini pragnienie co myślisz o Azali? widziałam Twoją Krasawicę muszę ją pochwalić jest bardzo piękna i subtelna, miałam ale już jej nie mam. Na jakim etapie jesteś z wędzarnią?
Mirella 18:12, 17 maj 2014

Drewutnia się robipo lewej stronie będzie mały składzik na narzędzia, donice i takie tam ogrodwe.

Moja kochana róża Graham Thomas położyła się po ulewach, doprowadziłam ją już do pionu.

Smaczne rzodkiewki już mamniebo w gębie zupełnie inny smak.

Jałowce trochę odstają od pionu.
renatamama3 18:13, 17 maj 2014

Fajnie,że Werbenki czekały na Ciebie,prawda,że szkółka Fajna? .Ja z Agatką wybieramy się po niedzieli po różyczki.
Mirella 18:19, 17 maj 2014

renatamama3 napisał(a)
Fajnie,że Werbenki czekały na Ciebie,prawda,że szkółka Fajna? .Ja z Agatką wybieramy się po niedzieli po różyczki.

Dzięki Tobie Renia mam Werbeny duży całus dla Ciebiebyły róże ale nawet nie popatrzyłam bo ulewa.Szkółka super.