Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nadchodzi wiosna - czas na ogród

Nadchodzi wiosna - czas na ogród

dominika_ 12:15, 27 cze 2016

Dominika11 napisał(a)
tak sie wtrace - u mnie z kolei funkie rosna na "patelni" i też dają radę

Są odmiany, które nadają się na słońce, ponoć jak się podlewa stale to każda wytrzyma, ale to przeczytałam na forum nie pamiętam u kogo.
Makao_J 16:59, 27 cze 2016

U mnie też część funkii na patelni rośnie i dają radę. Nawet podlewane nie są za często bo nie wszędzie mam nawadnianie a latać z wężem nie lubię.
Gardener27 19:24, 27 cze 2016

Dominiko gdzie Ty trzymałaś tego pomidora że on już taki dorodny owoc zawiązał ?
Hosty nie należą do moich ulubionych bylin ale rosną u mnie tam gdzie inne nie dałyby rady czyli w pełnym cieniu, bardziej je cenię za kwiaty niż liście
Kiedyś też nie przywiązywałem uwagi do nazw roślin, obecnie to co innego Nic mnie tak nie denerwuje w sprzedaży jak sadzonki bez nazw lub magiczny napis mix odmian
dominika_ 19:30, 27 cze 2016

Gardener27 napisał(a)
Dominiko gdzie Ty trzymałaś tego pomidora że on już taki dorodny owoc zawiązał ?
Hosty nie należą do moich ulubionych bylin ale rosną u mnie tam gdzie inne nie dałyby rady czyli w pełnym cieniu, bardziej je cenię za kwiaty niż liście
Kiedyś też nie przywiązywałem uwagi do nazw roślin, obecnie to co innego Nic mnie tak nie denerwuje w sprzedaży jak sadzonki bez nazw lub magiczny napis mix odmian

Do ogrodników siedział w pomieszczeniu gospodarczym, później bezpośrednio do gruntu W dołkach powrzucane były pokrzywy Ot cała tajemnica
Kindzia 15:01, 28 cze 2016

Miałam 5 host, w lipcu na nie grzało do wieczora. Zawsze je przypalało, pojechały do ZG
MirellaB 00:31, 29 cze 2016

Tak szczerze to niezbyt lubię hosty. Mam u siebie 6 sztuk Patriot i jakoś mnie nie zachwycają.

Hortki zapowiadają się świetnie, piękne kwiaty będziesz miała
Makusia 08:16, 29 cze 2016

Mirella- hosty piękne
Jak nie chcesz, to chętnie przytulę Hosty mają urok.
dominika_ 08:36, 29 cze 2016

Każdy ma jakieś swoje upodobania, mnie wcześniej wiele roślin się nie podobało, jednak jak tak latam po wątkach widzę je w różnych zestawieniach, to zmieniam nastawienie
LyraBea 08:47, 29 cze 2016

Makao_J napisał(a)
U mnie też część funkii na patelni rośnie i dają radę. Nawet podlewane nie są za często bo nie wszędzie mam nawadnianie a latać z wężem nie lubię.

U mnie wszystkie rosną na patelni, bo ja mam w ogrodzie tylko patelnię. W starym też ogród od południa. Wcześniej nie byłam świadoma, gdzie jakie rośliny się sadzi i musiały sobie radzić. Teraz nawet, gdy wiem że lubią cień czy słońce a mi pasują do ogółu, uparcie sadzę i radzą sobie Jedynie te hosty o dużych zielonych liściach, te które rosną bardziej w cieniu, zachowują soczystą zieleń, a te samy już na pełnym słońcu, zaczynają przybierać żółty odcień, ale poza tym nic im się nie dzieje, a kolorek mi się podoba, więc ich nie przeprowadzam.
LyraBea 08:48, 29 cze 2016

dominika_ napisał(a)

Do ogrodników siedział w pomieszczeniu gospodarczym, później bezpośrednio do gruntu W dołkach powrzucane były pokrzywy Ot cała tajemnica

Każdy zna tę tajemnicę a jednak nie każdemu takie dorodne okazy się trafiają