Dominiko gdzie Ty trzymałaś tego pomidora że on już taki dorodny owoc zawiązał ?
Hosty nie należą do moich ulubionych bylin ale rosną u mnie tam gdzie inne nie dałyby rady czyli w pełnym cieniu, bardziej je cenię za kwiaty niż liście
Kiedyś też nie przywiązywałem uwagi do nazw roślin, obecnie to co innego Nic mnie tak nie denerwuje w sprzedaży jak sadzonki bez nazw lub magiczny napis mix odmian
Każdy ma jakieś swoje upodobania, mnie wcześniej wiele roślin się nie podobało, jednak jak tak latam po wątkach widzę je w różnych zestawieniach, to zmieniam nastawienie
U mnie wszystkie rosną na patelni, bo ja mam w ogrodzie tylko patelnię. W starym też ogród od południa. Wcześniej nie byłam świadoma, gdzie jakie rośliny się sadzi i musiały sobie radzić. Teraz nawet, gdy wiem że lubią cień czy słońce a mi pasują do ogółu, uparcie sadzę i radzą sobie Jedynie te hosty o dużych zielonych liściach, te które rosną bardziej w cieniu, zachowują soczystą zieleń, a te samy już na pełnym słońcu, zaczynają przybierać żółty odcień, ale poza tym nic im się nie dzieje, a kolorek mi się podoba, więc ich nie przeprowadzam.