Ewcia zebrinusy siedzą za gęsto sadziłamm mała co 30 cm ale mając na uwadze jak urósł po roku jeden to je co drugi wykopię .Pokażę Co go jka przeszkadza zdjęcie to wywal i już
Śliczne kolorki jesienne,
Jeżyk Bogdzi sprawia że pysio się cieszy,
buksikowe przedszkole też nie zabezpieczam na zimę,
zebrinusek otoczony obwódką ładnie się prezentuje,
pozdrawiam Cieplutko,
Ewcia mnie się marzy żeby jeżyki u mnie zamieszkały. Czasem się przechadzają, ale Nuka je zniechęca do zadomowienia się. Mój Emuś ze 2 lata temu wypatrzył u nas mamę z 3 małymi . A w zeszłym roku przydybałam jednego jegomościa. Głodne by nie chodziły, bo przy robieniu kancików wytłukłam trochę jakichś poczwarek obrzydliwych. Takie tłuste, białe, bleee. No, ale u Ciebie lisy, a u nas Nuka. Ptaszki muszą mi wystarczyć . Buziaki .
Szkoda, że kolory jesieni zaraz znikną. Zdjęcie od Bożenki sprawiło mi wiele radości, jeżyk jest taki słodziutki.... Pewna jestem, że buksy sobie poradzą, to silne roślinki.
Znowu wstawiłaś cudne zdjęcia, jak Ty to robisz że potrafisz wychwycić takie uroki.
Jeżyków to ja się nie doczekam A te białe robale to chyba larwy chrabąszcza majowego, które są bardzo szkodliwe dla roślin. Potrafią zniszczyć trawnik w bardzo krótkim czasie.
Mojemu koledze właśnie tak załatwiły trawnik. Powiedział, że jak ściągnął to co zostało z trawnika, to nazbierał tych skurczybyków dwie reklamówki, bleee. Też myślę, że to chrabąszcz majowy. Gdzieś czytałam, że one dość długo żyją w ziemi zanim wyjdą, a w dorosłej formie chyba tylko ze dwa tygodnie i kaput. No, ale choć trochę ich ilość uszczupliłam.