Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

zawitka 10:06, 13 lis 2014

Ewcia zebrinusy siedzą za gęsto sadziłamm mała co 30 cm ale mając na uwadze jak urósł po roku jeden to je co drugi wykopię .Pokażę Co go jka przeszkadza zdjęcie to wywal i już
Mirella 15:03, 13 lis 2014

Śliczne kolorki jesienne,
Jeżyk Bogdzi sprawia że pysio się cieszy,
buksikowe przedszkole też nie zabezpieczam na zimę,
zebrinusek otoczony obwódką ładnie się prezentuje,
pozdrawiam Cieplutko,
Katkak 15:46, 13 lis 2014

Ewcia mnie się marzy żeby jeżyki u mnie zamieszkały. Czasem się przechadzają, ale Nuka je zniechęca do zadomowienia się. Mój Emuś ze 2 lata temu wypatrzył u nas mamę z 3 małymi . A w zeszłym roku przydybałam jednego jegomościa. Głodne by nie chodziły, bo przy robieniu kancików wytłukłam trochę jakichś poczwarek obrzydliwych. Takie tłuste, białe, bleee. No, ale u Ciebie lisy, a u nas Nuka. Ptaszki muszą mi wystarczyć . Buziaki .
Nallar 17:18, 13 lis 2014

zawitka napisał(a)
Ewcia zebrinusy siedzą za gęsto sadziłamm mała co 30 cm ale mając na uwadze jak urósł po roku jeden to je co drugi wykopię .Pokażę Co go jka przeszkadza zdjęcie to wywal i już

Zdjęcie niech zostanie.
Wydaje mi się, że nawet jeśli usuniesz co drugiego, to i tak będzie gęsto, będzie piękna szumiąca ściana.
Nallar 17:47, 13 lis 2014

Mirella napisał(a)
Śliczne kolorki jesienne,
Jeżyk Bogdzi sprawia że pysio się cieszy,
buksikowe przedszkole też nie zabezpieczam na zimę,
zebrinusek otoczony obwódką ładnie się prezentuje,
pozdrawiam Cieplutko,

Szkoda, że kolory jesieni zaraz znikną. Zdjęcie od Bożenki sprawiło mi wiele radości, jeżyk jest taki słodziutki.... Pewna jestem, że buksy sobie poradzą, to silne roślinki.
Znowu wstawiłaś cudne zdjęcia, jak Ty to robisz że potrafisz wychwycić takie uroki.
Iwk4 17:56, 13 lis 2014

Ładne zebrinusy. Ile to trzeba się nachodzić po watkach, aby pooglądać takie potwory. Chyba co 70 cm trzeba takie sadzić ?
Nallar 17:56, 13 lis 2014

Katkak napisał(a)
Ewcia mnie się marzy żeby jeżyki u mnie zamieszkały. Czasem się przechadzają, ale Nuka je zniechęca do zadomowienia się. Mój Emuś ze 2 lata temu wypatrzył u nas mamę z 3 małymi . A w zeszłym roku przydybałam jednego jegomościa. Głodne by nie chodziły, bo przy robieniu kancików wytłukłam trochę jakichś poczwarek obrzydliwych. Takie tłuste, białe, bleee. No, ale u Ciebie lisy, a u nas Nuka. Ptaszki muszą mi wystarczyć . Buziaki .

Jeżyków to ja się nie doczekam A te białe robale to chyba larwy chrabąszcza majowego, które są bardzo szkodliwe dla roślin. Potrafią zniszczyć trawnik w bardzo krótkim czasie.
Nallar 18:05, 13 lis 2014

Iwk4 napisał(a)
Ładne zebrinusy. Ile to trzeba się nachodzić po watkach, aby pooglądać takie potwory. Chyba co 70 cm trzeba takie sadzić ?

Iwonko jeśli rosną tak jak u mnie, to minimum 1 metr
Katkak 21:21, 13 lis 2014

Nallar napisał(a)

Jeżyków to ja się nie doczekam A te białe robale to chyba larwy chrabąszcza majowego, które są bardzo szkodliwe dla roślin. Potrafią zniszczyć trawnik w bardzo krótkim czasie.

Mojemu koledze właśnie tak załatwiły trawnik. Powiedział, że jak ściągnął to co zostało z trawnika, to nazbierał tych skurczybyków dwie reklamówki, bleee. Też myślę, że to chrabąszcz majowy. Gdzieś czytałam, że one dość długo żyją w ziemi zanim wyjdą, a w dorosłej formie chyba tylko ze dwa tygodnie i kaput. No, ale choć trochę ich ilość uszczupliłam.
Mirella 21:26, 13 lis 2014

Nallar napisał(a)

Szkoda, że kolory jesieni zaraz znikną. Zdjęcie od Bożenki sprawiło mi wiele radości, jeżyk jest taki słodziutki.... Pewna jestem, że buksy sobie poradzą, to silne roślinki.
Znowu wstawiłaś cudne zdjęcia, jak Ty to robisz że potrafisz wychwycić takie uroki.

Od Bogdzi dostałaś jeżyka a ja przesyłam takie futerko
Buksiki sobie poradzą już to przerabiałam, mam obwódki własnej roboty i mają się dobrze.