Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

Napia 22:08, 30 lis 2014

Nallar napisał(a)

To jest haft tzw. liczony. Wzór jest na papierze, wygląda tak.

Potem krzyżyk po krzyżyku, linijkę po linijce przenoszę na czystą, białą kanwę. Nitką zaznaczam sobie kratki 10/10, aby łatwiej mi było liczyć.

Śliczny, przesympatyczny wzór czy masz jakąś ulubioną stronę z haftami na kanwie, czy to Twoje własne pomysły przerysowywane na kartkę? Pytam z ciekawości
Napia 22:10, 30 lis 2014

Nallar napisał(a)
Ostatnie zdjęcia, moja mahonia wczoraj została "ogacona" więc długo się jej kwiatem nie nacieszyłam.

Pięknie wygląda kwiat naprawdę niezwykły
Nallar 23:35, 30 lis 2014

Agnieszko, wzorów mam bardzo dużo (mogę Ci podesłać)Część że strony hafty.pl część z tzw. chomika. chomikuj.pl gdzie ludzie podobnie zakręceni udostępniają swoje wzory. Część mam jeszcze z czasów kiedy wzory ukazywały się w kolorowych czasopismach. Kolekcjonuję je już baardzo długo więc uzbierało się trochę. Jeśli kiedyś bedziesz chciała spróbować to służę pomocą.
Jak będziesz miała chwilę to zobacz moją stronkę, jest tam kilka wzorów na różne okazje. www.nallar.pl

Jeśli chodzi o mahonię to kwiat ma naprawdę piękny. W tym roku są dwa, choć ten drógi o wiele mniejszy. Opatuliłam ją dobrze więc mam nadzieję że nie zmarznie i że w przyszłym roku zachwyci nas większą ilością kwiatów.
malgorzata_s... 18:08, 02 gru 2014

Następna zdolna hafciarka Podziwiam bo ja do krzyżyków nigdy cierpliwości nie miałam Pozdrawiam
Napia 20:52, 02 gru 2014

Nallar napisał(a)
Agnieszko, wzorów mam bardzo dużo (mogę Ci podesłać)Część że strony hafty.pl część z tzw. chomika. chomikuj.pl gdzie ludzie podobnie zakręceni udostępniają swoje wzory. Część mam jeszcze z czasów kiedy wzory ukazywały się w kolorowych czasopismach. Kolekcjonuję je już baardzo długo więc uzbierało się trochę. Jeśli kiedyś bedziesz chciała spróbować to służę pomocą.
Jak będziesz miała chwilę to zobacz moją stronkę, jest tam kilka wzorów na różne okazje. www.nallar.pl

Jeśli chodzi o mahonię to kwiat ma naprawdę piękny. W tym roku są dwa, choć ten drógi o wiele mniejszy. Opatuliłam ją dobrze więc mam nadzieję że nie zmarznie i że w przyszłym roku zachwyci nas większą ilością kwiatów.

Ewo, baaardzo dziękuję
Już ostatnio myślałam, żeby wrócić do kanwy i innych robótek, ale na razie czasu trochę brak mam nadzieję, że za dwa, trzy tygodnie nadrobię zaległości i tego czasu będzie trochę więcej. Krecik i słonik są przesympayczne

Kwiatki mahonii zachwycaja, roslinka kłująca, lecz piękna
Nallar 21:14, 02 gru 2014

Napia napisał(a)

Ewo, baaardzo dziękuję
Już ostatnio myślałam, żeby wrócić do kanwy i innych robótek, ale na razie czasu trochę brak mam nadzieję, że za dwa, trzy tygodnie nadrobię zaległości i tego czasu będzie trochę więcej. Krecik i słonik są przesympayczne

Kwiatki mahonii zachwycaja, roslinka kłująca, lecz piękna

Agnieszko, jeśli kiedykolwiek będziesz potrzebowała pomocy jeśli chodzi o haft to jestem otwarta i służę pomocą.
Nallar 21:22, 02 gru 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Następna zdolna hafciarka Podziwiam bo ja do krzyżyków nigdy cierpliwości nie miałam Pozdrawiam

Dzięki Małgosiu, kiedyś tylko "bawiłam" się haftem płaskim ale teraz zdecydowanie wolę krzyżyki. Czy zdolna? eee tam, tak sobie kombinuję
Katkak 19:07, 03 gru 2014

Ewcia jesteś mega zdolna, nie gadaj. Twoja twórczość mnie zachwyca, a już biżuteria jest normalnie przepiękna. Fajnie wymyśliłaś z tymi gałązkami na karmniku. Domalowałam już, tyle tylko, że pędzelek mógł być cieńszy. Ale miałam tylko gruby, a jestem w goracej wodzie kąpana . Buziolki
Nallar 19:34, 03 gru 2014

Katkak napisał(a)
Ewcia jesteś mega zdolna, nie gadaj. Twoja twórczość mnie zachwyca, a już biżuteria jest normalnie przepiękna. Fajnie wymyśliłaś z tymi gałązkami na karmniku. Domalowałam już, tyle tylko, że pędzelek mógł być cieńszy. Ale miałam tylko gruby, a jestem w goracej wodzie kąpana . Buziolki

Zdolna nie zdolna, nie potrafię siedzieć z łapkami pod doo...
Widziałam karmniczek i cudaśne "janioły"
Modeliny nie kupiłam, bo z igłą się nie rozstaje, muszę skończyć bierzniczek który zaczęłam haftować dawno temu. Czemu go nie wyszyłam do końca... tego nie wiem, ale teraz się zawzięłam tak bardzo że jeszcze dzień i będzie gotowy.
Nallar 22:44, 04 gru 2014

Obiecałam sobie że musi być dziś gotowy i jest.
Wprawdzie nie ogrodowo ale też kwieciście