Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

roma2 23:43, 14 cze 2015

Zaglądam w pozycji siedzącej. Kolana odpoczywają przed następna turą.
Nallar 10:55, 15 cze 2015

anabuko1 napisał(a)
O u ciebie padało.
A u mnie już z ponad tydzień ani kropla deszczu.
Sucho.coraz trzeba podlewać
Piwonie piękne

Dwie deszczowe noce a dziś deszcz zapowiedział się na cały dzień Szkoda bo jesteśmy w trakcie prac związanych z domem i ten deszcz troszkę komplikuje nasze plany.
Mam nadzieję że te ciemne chmury przeniosą się nad te rejony (np.do Ciebie) gdzie potrzebują deszczu, bo mnie już wystarczy.
Nallar 11:04, 15 cze 2015

roma2 napisał(a)
Zaglądam w pozycji siedzącej. Kolana odpoczywają przed następna turą.

Mówisz że się zawzięłaś.....
Uważaj co byś kolanek nie odgniotła, bo to naprawdę boli, może zafunduj sobie nakolanniki.
Widziałam Twoje latające psy, gratuluję refleksu.
malgorzata_s... 22:22, 15 cze 2015

Ewuniu ten deszcz do mnie doszedł Potrzebny był jednak Piwonie cudne nawet jak się kłaniają
Nallar 22:40, 15 cze 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ewuniu ten deszcz do mnie doszedł Potrzebny był jednak Piwonie cudne nawet jak się kłaniają

Dobrze że ten deszczyk sobie poszedł, teraz niech uszczęśliwi Ciebie.
Zabrzmi to może dziwnie ale ja mam wystarczająco mokro i ślisko Grzmotów sobie nie życzę już w tym sezonie.
Piwonie już "rozplaszczyły" się na dobre.
90 km....bagatela, może kiedyś.
Katkak 23:40, 17 cze 2015

Ewunia dzięki za te Basine róże, chyba tę ciemniejszą sobie sprawię
Nallar 00:16, 18 cze 2015

Katkak napisał(a)
Ewunia dzięki za te Basine róże, chyba tę ciemniejszą sobie sprawię

Spoko Kasieńko.Mnie się obie podobają.
Jeszcze u Mirelli możesz zobaczyć cudne.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4177-co-mi-w-duszy-gra-moj-wymarzony-ogrod?page=316
Katkak 22:49, 20 cze 2015

Ewuniu zakwitł mi pierwszy groszek. Pamiętam, że bardzo je lubiłaś, więc ten pierwszy musi być dla Ciebie . Zobacz też jak zasuwa dereń od Ciebie (ten dzidziek z patyczka). Nie do wiary, co? .
Nallar 23:12, 20 cze 2015

Kochana jesteś Kasiu, pamięć Cię nie myli, bardzo lubię tą roślinkę podobnie zresztą jak nasturcję która w tym roku mnie nie zawiodła. Groszek cudny ciekawa jestem jaki kolor będzie miał ten u mnie.
Dereń widzę rośnie przed drabinkami dla róż....hm, będziesz musiała z nim uciekać w inne miejsce.
Napisz czy przyjęła Ci się ostróżka, moja jest strasznie wielka, wygina ją we wszystkie możliwe strony chyba dostanie eksmisję.
Katkak 23:18, 20 cze 2015

Nallar napisał(a)
Kochana jesteś Kasiu, pamięć Cię nie myli, bardzo lubię tą roślinkę podobnie zresztą jak nasturcję która w tym roku mnie nie zawiodła. Groszek cudny ciekawa jestem jaki kolor będzie miał ten u mnie.
Dereń widzę rośnie przed drabinkami dla róż....hm, będziesz musiała z nim uciekać w inne miejsce.
Napisz czy przyjęła Ci się ostróżka, moja jest strasznie wielka, wygina ją we wszystkie możliwe strony chyba dostanie eksmisję.

Ewuś ja w tym roku nasturcji nie sadziłam, ale wyrosła sama, pewnie w ziemi zapodziały się nasionka i jest . Dereń jest tam tymczasowo, to jeszcze nie jest jego miejsce docelowe. Ewuś co do ostróżki to trudno powiedzieć, bo mimo podlewania zmarniała bardzo i zniknęła - liście zbrązowiały całe. Ale chyba odbije od korzenia, jak myślisz?