Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

Nallar 21:14, 16 sie 2015

Katkak napisał(a)

Ewunia nie kuś . Ale super, że jeszcze tyle miejsca masz . Co chcesz tam zrobić?

Kasiu, jeszcze w zeszłym roku miałam zamiar zagospodarować kolejny kawałek działki ale stanęło na zamiarach Siły już nie te, chęci też dużo mniej.
Stanęło na tym że wykarczowałam dość duże poletko, wykarczowałam maliny,
wsadziłam kilka krzewów owocowych. Staram się sukcesywnie kosić "trawę" co by znowu nie zarosło. Marzyły mi się tam skrzynie z warzywami ale na marzeniach też się skończyło Życie....
Nic to, cieszę się z tego co mam, nie ubolewam nad tym że nie mam tego co mogłabym mieć.
Ale namotałam.
Dziś cieszę się że ogródek mam podlany, jutro przyjedzie starsza wnusia, za parę dni przyjedzie córcia z maleństwem, jest dobrze.

Słyszałam (czytałam)że u Ciebie też popadało
Katkak 21:25, 16 sie 2015

Czekaj, już sobie przypominam . Czy to jest to miejsce, które w zeszłym roku karczowałaś... sekatorem? MAsz Powera kochana. Super, że miejsce jest. Jak będziesz miała chęć i siłę - coś zrobisz. Jak nie - trawnik dla wnusiów będzie jak znalazł na zabawę . Pada, pada u mnie, nie muszę podlewać . Buziak.
Nallar 21:42, 16 sie 2015

Katkak napisał(a)
Czekaj, już sobie przypominam . Czy to jest to miejsce, które w zeszłym roku karczowałaś... sekatorem? MAsz Powera kochana. Super, że miejsce jest. Jak będziesz miała chęć i siłę - coś zrobisz. Jak nie - trawnik dla wnusiów będzie jak znalazł na zabawę . Pada, pada u mnie, nie muszę podlewać . Buziak.

Tak Ksieńko, dobrze pamiętasz. W pokrzywach, nawłoci, wyższych niż ogrodzenie, w upał, na kolanach, sekatorem i nożycami do żywopłotu.
Ależ byłam uparta.

Bogdzia 21:49, 16 sie 2015

Ewo mój trawnik taki sam jak Twój.Deszczyk bardzo mało popadał i podlewanie nadal konieczne bo na cały tydzień deszczu nie zapowiadaja , dobrze ze chociaz u Ciebie wiecej popadało. Pozdrówka.
Nallar 22:38, 16 sie 2015

Bogdzia napisał(a)
Ewo mój trawnik taki sam jak Twój.Deszczyk bardzo mało popadał i podlewanie nadal konieczne bo na cały tydzień deszczu nie zapowiadaja , dobrze ze chociaz u Ciebie wiecej popadało. Pozdrówka.

Trawnik chyba się już nie pozbiera, ale dla roślinek ten deszcz był zbawienny.
Deszcz który pada w Niemczech nadal przesuwa się nad Polskę, miejmy nadzieję że dotrze i do Ciebie Bożenko.
Oby tylko bez nawałnic i burz.
Filemon24 07:35, 17 sie 2015

to na pewno nie hortensja Kyushu ona ma inne liście
Nallar 07:09, 18 sie 2015

Filemon24 napisał(a)
to na pewno nie hortensja Kyushu ona ma inne liście

Szorstkie liście przemawiają jednak za Tardivą.
Dzięki.
Nallar 07:13, 18 sie 2015

Przyszedł nowy dzień, należy cieszyć się z każdego kwiatuszka, któremu udało się przetrwać "afrykańskie upały"

Karol99 08:57, 18 sie 2015

Dzielny z niego kwiatek
kosolka 09:03, 18 sie 2015

O tak, takie to są dzielne najbardziej