Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

Nallar 21:44, 31 sie 2015

Ivvvona napisał(a)
Ewo, trawka o którą pytałaś to turzyca szerokolistna "Variegata".

Sosenka jak najbardziej nadaje się do pokazania, z następnej też stworzysz coś fajnego, masz talent

Bardzo dziękuję Iwonko. Teraz już wiem jaką mam trawkę.
Sama jestem ciekawa co z tej mojej sosny będzie....Na dzień dzisiejszy wygląda koszmarnie.
Katkak 22:02, 31 sie 2015

Ewcia szczena mi opadła - niwaki cud miód normalnie . Prze aparatka jesteś żeś takie cudeńko stworzyła. Przyjedź do mnie, też mam ze dwie sosny, na których można by potrenować .
Nallar 22:26, 31 sie 2015

Katkak napisał(a)
Ewcia szczena mi opadła - niwaki cud miód normalnie . Prze aparatka jesteś żeś takie cudeńko stworzyła. Przyjedź do mnie, też mam ze dwie sosny, na których można by potrenować .

Sekator i do dzieła Kasieńko. To wcale nie takie trudne jak się wydaje. Przyznam się jeszcze że podjęłam próbę naginania dwóch maleńkich sosenek, mażą mi się takie wykrzywione, zobaczymy co z tego wyjdzie.
W ubiegłym tygodniu trafiły do mnie 4 kolejne sadzoneczki sosenek, jeśli zechcą u mnie zostać to za kilka lat będzie znowu cięcie.
Zawsze lubiłam eksperymentować, z tego się chyba nie wyrasta.
ryska 22:35, 31 sie 2015

Bardzo podobają mi się Twoje eksperymenty tym bardziej, że dzieło finalne rewelacyjnie wygląda
Flower1 22:39, 31 sie 2015

Nallar napisał(a)

Z tego też względu mojego dziwaka robię sama. Zdecydowałam się w ubiegłym roku na radykalne cięcie swojej sosny. Początkowo wyglądała okropnie ale teraz można ja już pokazać.
W tym roku na dziwaka przeznaczyłam 10 letnią kolejną sosnę (tydzień temu) przeszła pierwsze cięcie więc prezentacji nie będzie
Zasobność mojej kieszeni nie pozawala mi na zakup aż tak drogich roślinek więc ruszyłam z sekatorem.

fajnie ze masz takie duze drzewka..tylko pozazdroscic
bozga 22:47, 31 sie 2015

Zainspirowałaś mnie tymi "dziwakami" Jutro przegląd mojego ogródka czy jakiś iglak się nie da przerobić
Nallar 22:48, 31 sie 2015

ryska napisał(a)
Bardzo podobają mi się Twoje eksperymenty tym bardziej, że dzieło finalne rewelacyjnie wygląda

Nallar 22:53, 31 sie 2015

Flower1 napisał(a)

fajnie ze masz takie duze drzewka..tylko pozazdroscic

Każde drzewko, każdy krzew i każda bylinka która rośnie w moim ogródku była sadzona moimi łapkami, tu nie było nic.
A sosenka z której teraz jest dziwak miała 30 cm wysokości kiedy ją wsadzałam.
Katkak 22:56, 31 sie 2015

Nallar napisał(a)

Sekator i do dzieła Kasieńko. To wcale nie takie trudne jak się wydaje. Przyznam się jeszcze że podjęłam próbę naginania dwóch maleńkich sosenek, mażą mi się takie wykrzywione, zobaczymy co z tego wyjdzie.
W ubiegłym tygodniu trafiły do mnie 4 kolejne sadzoneczki sosenek, jeśli zechcą u mnie zostać to za kilka lat będzie znowu cięcie.
Zawsze lubiłam eksperymentować, z tego się chyba nie wyrasta.

Też mam taką, którą chętnie bym wyciepała, więc w sumie - podobnie jak Ty - niczym nie ryzykuję. Ale zrobię jej jutro fotkę i podpowiesz na początek co i jak, co?
Nallar 23:02, 31 sie 2015

bozga napisał(a)
Zainspirowałaś mnie tymi "dziwakami" Jutro przegląd mojego ogródka czy jakiś iglak się nie da przerobić

Aaaa, zapomniałam napisać że pociachałam jeszcze jałowiec łuskowaty 'Meyeri'

Takie dziwaki da się zrobić chyba z większości iglaków a jałowce to super materiał.
Zachorowałam na ten który widziałam u Ciebie,Piękny.
Wstawiłaś zdjęcie do wątku o rozpoznawaniu iglaków?