Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

Nallar 19:17, 01 kwi 2016

inag napisał(a)
One podobne to zjadają w ogromnych ilościach bo to ich przysmak a mąka ta zakleja im drogi pokarmowe i giną. Ja tego nie stosowałam ale słyszałam że to świetna metoda

Kiedyś miałam możliwość pracować (grzebać w ziemi) w miejscu gdzie prowadzono uprawę ziółek. Była to uprawa ekologiczna, całkowity zakaz stosowania chemicznych środków zmuszał właścicieli do szukania sposobów na pozbycie się myszy. Mieszali ziarna z sypkim gipsem, czyli metoda podobna.

inag 19:22, 01 kwi 2016

To skuteczne i jakoś trzeba walczyć o swoje rośliny ale i tak to mi się wydaje być brutalne... No wiem, że głupia jestem!
Nallar 19:38, 01 kwi 2016

inag napisał(a)
To skuteczne i jakoś trzeba walczyć o swoje rośliny ale i tak to mi się wydaje być brutalne... No wiem, że głupia jestem!

Ja tez do tych głupich należę co rok zbieram ogromne ilości i wynoszę w pola. Dobrze że one nie są tak szybkie jak myszy, bo nie dałabym rady.

inag 20:03, 01 kwi 2016

Ja też Nawet nie zliczę ile jaszczurek i ptaków juz wydzierałam z pyszczków moich kotów. Ostatnio przyniosła mysz na taras i się nią bawiła. Oboje z M ją najpierw wyrywaliśmy ze szczęk kotki a później do wiaderka i o północy w majtkach biegłam na dwór ją wypuszczać Ślimaki też zbieram i wyrzucam w trawy daleko za ogrodzenie.
Nallar 20:19, 01 kwi 2016

inag napisał(a)
Ja też Nawet nie zliczę ile jaszczurek i ptaków juz wydzierałam z pyszczków moich kotów. Ostatnio przyniosła mysz na taras i się nią bawiła. Oboje z M ją najpierw wyrywaliśmy ze szczęk kotki a później do wiaderka i o północy w majtkach biegłam na dwór ją wypuszczać Ślimaki też zbieram i wyrzucam w trawy daleko za ogrodzenie.

A ja myślałam że tylko ja stuknięta jestem.
Kretów pozbywam się na różne sposoby i zawsze małpy wracają rujnując ogródek, a kiedy udało mi się go wygrzebać na powierzchnię nie miałam sumienia go przyłożyć szpadlem.
Nic na to nie poradzę, chyba się już nie zmienię. Obym tylko nie skończyła jak Popiel.
inag 20:35, 01 kwi 2016

Nie. obie jesteśmy stuknięte z tego wynika. Mój M jest identyczny. Kiedyś przejechał u nas na podjeżdzie żabę ale w taki sposób, ze to przeżyła ale bardzo się męczyła. Trzeba było ją humanitarnie uśmiercić żeby nie umierała długo w męczarniach. Wiesz, że mnie zawołał bo nie miał serca tego zrobić? Ja też. Staliśmy nad nią jak takie dwa głupki i prawie płakaliśmy..
Jednak wolę być tak skrzywiona niż w drugą stronę
Nallar 20:46, 01 kwi 2016

inag napisał(a)
Nie. obie jesteśmy stuknięte z tego wynika. Mój M jest identyczny. Kiedyś przejechał u nas na podjeżdzie żabę ale w taki sposób, ze to przeżyła ale bardzo się męczyła. Trzeba było ją humanitarnie uśmiercić żeby nie umierała długo w męczarniach. Wiesz, że mnie zawołał bo nie miał serca tego zrobić? Ja też. Staliśmy nad nią jak takie dwa głupki i prawie płakaliśmy..
Jednak wolę być tak skrzywiona niż w drugą stronę

Niech ludzie myślą co chcą, tez nie mam zamiaru się prostować.
ryska 21:06, 01 kwi 2016

Przykro mi ale ja już uśmierciłam paręset pewnie ślimaków i mszyc.
Innych zwierzątek nie ale ślimaki i mszyce tak. No i nie jestem wegetarianką.
Czyli giną przeze mnie kurczaki, kaczki z L..la za 7,77 zł i od czasu do czasu jakiś świniak. Niestety
Nallar 21:07, 01 kwi 2016

Pamiętacie moje piwonie? W jakim kolorze róże pasować będą do nich?

Katkak 21:08, 01 kwi 2016

Nallar napisał(a)
Pamiętacie moje piwonie? W jakim kolorze róże pasować będą do nich?

Ewcia ja bym chyba dobrała w innym odcieniu różu, jakimś ciemniejszym niż piwonie .