Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

MamaMagda 20:28, 07 sie 2014

Nallar napisał(a)
Czy takie nasiona hosty można już zbierać, czy trzeba jeszcze poczekać. Mam zamiar pozyskać sadzonki w przyszłym sezonie. Ma ktoś z Was jakieś doświadczenie w tym temacie?

a nie lepiej hosty przez podzial rozmnażać? kurcze ja u siebie wszystkie pościnalam i mam w kompostowniku
Nallar 20:32, 07 sie 2014

Katkak napisał(a)

Ja czekałam aż się same na roślinie otworzyły i dopiero wtedy delikatnie oberwałam i wytrzepałam nasionka. Ale może można wcześniej, nie wiem.

Właśnie miałam do Ciebie pisać z prośbą o radę, bo pamiętam, że to robiłaś a tu proszę, telepatia jakaś czy co?
Zbiorę kilka teraz a zresztą zrobię tak jak piszesz. Dzięki Kasieńko.
malgorzata_s... 20:40, 07 sie 2014

Ewa faceci wolą piwo Apropos szampana to postawiłam coby nie było że gratki na sucho
Nallar 21:08, 07 sie 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ewa faceci wolą piwo Apropos szampana to postawiłam coby nie było że gratki na sucho

Świetnie Małgosiu idę na lampeczkę.
Nallar 21:11, 07 sie 2014

MamaMagda napisał(a)

a nie lepiej hosty przez podzial rozmnażać? kurcze ja u siebie wszystkie pościnalam i mam w kompostowniku

Magda rozmnażanie przez podział, a i owszem, ale tu bardziej chodzi o eksperymentalną zabawę
Katkak 21:16, 07 sie 2014

Nallar napisał(a)

Właśnie miałam do Ciebie pisać z prośbą o radę, bo pamiętam, że to robiłaś a tu proszę, telepatia jakaś czy co?
Zbiorę kilka teraz a zresztą zrobię tak jak piszesz. Dzięki Kasieńko.

Ewciu, a może te, które teraz zebrałaś połóż na parapecie w jakimś słonecznym miejscu, to może same się otworzą? Jak myślisz?
Gardener27 21:23, 07 sie 2014

Nallar napisał(a)

Świetnie Małgosiu idę na lampeczkę.

Ewa nie pij tyle Michela bo Cie glowa jutro bedzie bolec
MamaMagda 21:29, 07 sie 2014

Nallar napisał(a)

Magda rozmnażanie przez podział, a i owszem, ale tu bardziej chodzi o eksperymentalną zabawę

aaa no to pewnie! ciekawe z tymi nasionami host - muszę poczytać w necie bo poki co mam cala mase na gorze kompostownika
Nallar 21:30, 07 sie 2014

Katkak napisał(a)

Ewciu, a może te, które teraz zebrałaś połóż na parapecie w jakimś słonecznym miejscu, to może same się otworzą? Jak myślisz?

Myślę że te zebrałam zbyt wcześnie, nasionka w środku są całkiem białe i miękkie, ale spróbować można.
Nallar 21:32, 07 sie 2014

Gardener27 napisał(a)

Ewa nie pij tyle Michela bo Cie glowa jutro bedzie bolec

Przemku ja tylko małą lampeczkę.