Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy ogrod cz II

Kondziowy ogrod cz II

Kondzio 13:03, 07 lip 2014

Magdalenka napisał(a)
Napatrzeć się nie mogę na Twoje rabaty, tyle kolorów, faktur...miodzio. Ogród musi pięknie pachnieć
Pytanko mam: jak długo rośnie u Ciebie ten winobluszcz? Coś sypałeś mu do dołka przed posadzeniem?
U mnie przy tarasie na drabinkach rosną wiciokrzewy, a jesienią przy słupkach posadziłam rdest auberta i winobluszcz trójklapowy. Wszystko rośnie, ale bardzo wolno. Nawet rdest się zatrzymał. Pomyślałam o winobluszczu, u Ciebie pięknie wygląda. Napisz co z nim robisz, będę wdzięczna
Pozdrowionka ślę.

nic z nim nie robie do dołka tez nic nie sypalem winobluszcz jest u mnie od 2010 października ma jedna wadę trzeba go zawieszać bo nie jest łapczywy
baraga1904 13:04, 07 lip 2014

Kondzio napisał(a)
nie da sie bo one sa środku rabaty bylinowej

...czyli doły są zakryte szukam takiej róży która nie jest zupełnie okrywowa raczej stojąca z ładnym zielonym liściem no i biała lub porcelanowa, wys ok 70 cm...Artemis mi się podoba a Swany polecała Danusia...
Ogrodeczek 13:12, 07 lip 2014

Kondziu bajecznie u Ciebie, chyba nie wychodzisz z ogrodu

Pozdrawiam serdecznie
13:23, 07 lip 2014
Masz "dobrą rękę" do ogrodu, ciekawie i przyjemnie w nim i bardzo, bardzo ładnie.
Gdzieś natknęłam się na Twój wpis, że zamierzasz zwiedzić ogrody w okolicach Berlina? Zobacz, czy zainteresuje Cię ogród Karla Foerstera w Poczdamie ( można go zobaczyć w odc. 478 "Mai w ogrodzie"), albo kompleks Sanssouci (niemiecki Wersal), też w Poczdamie, a więc blisko Berlina. Może pogadaj z Gabrielą z Ogrodu w budowie nieustającej, też planowała zwiedzanie ogrodów w tej części Niemiec, będzie miała szczegółową wiedzę.
Dzięki za odwiedziny, Kondziu
Kondzio 14:09, 07 lip 2014

baraga1904 napisał(a)

...czyli doły są zakryte szukam takiej róży która nie jest zupełnie okrywowa raczej stojąca z ładnym zielonym liściem no i biała lub porcelanowa, wys ok 70 cm...Artemis mi się podoba a Swany polecała Danusia...
artemis jest super piekne kwiatostany kwitnącą cały czas sprubuje ci zrobić zdjęcie Swany mam ale kupione tej wiosny ale pieknie wyglada u Przemka
Kondzio 14:09, 07 lip 2014

Ogrodeczek napisał(a)

Kondziu bajecznie u Ciebie, chyba nie wychodzisz z ogrodu

Pozdrawiam serdecznie
doladnie hi hi hi
Kondzio 14:13, 07 lip 2014

Iwa napisał(a)
Masz "dobrą rękę" do ogrodu, ciekawie i przyjemnie w nim i bardzo, bardzo ładnie.
Gdzieś natknęłam się na Twój wpis, że zamierzasz zwiedzić ogrody w okolicach Berlina? Zobacz, czy zainteresuje Cię ogród Karla Foerstera w Poczdamie ( można go zobaczyć w odc. 478 "Mai w ogrodzie"), albo kompleks Sanssouci (niemiecki Wersal), też w Poczdamie, a więc blisko Berlina. Może pogadaj z Gabrielą z Ogrodu w budowie nieustającej, też planowała zwiedzanie ogrodów w tej części Niemiec, będzie miała szczegółową wiedzę.
Dzięki za odwiedziny, Kondziu
napewno jej zapytam i dziekuje za komplement i za poradę co zwiedzić jade w długi weekend sierpniowy
Bogdzia 14:15, 07 lip 2014

Kondzio napisał(a)
cala rabate zaprojektował Andrzej i jemu należą sie gatki hi hi hi ja tylko znim wykonałem

Gratulacje dla Was obu bo jest pięknie.Rozumiem że Andrzejowi należą sie gratki a nie gatki.
Kondzio 14:48, 07 lip 2014

Bogdzia napisał(a)

Gratulacje dla Was obu bo jest pięknie.Rozumiem że Andrzejowi należą sie gratki a nie gatki.
dokładnie hi hi hi hi
mira 14:53, 07 lip 2014

Ależ kwiecia nagromadziłeś, że zastanawiam się jak Ty to ogarniasz
no ale cudnie jest
napisz mi coś więcej o Artemis a najlepiej zrób sporo zdjęć - mam posadzoną w kwietniu -cudnie i długo kwitła a teraz ma przerwę i chyba za ukorzenianie się zabrała bo sobie stoi
pozdrawiam upalnie

ps.

Gabrysia właśnie wróciła, ja miałam jechać w czerwcu ale nie wyszło i na razie nie wiem na jak długo ten wyjazd jest odstawiony ale mam w planach - plan znaczy Karl