Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ja i mój ogródek, a może ogród

Ja i mój ogródek, a może ogród

Dominika11 07:12, 23 paź 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
O matko cztery dni mnie u ciebie nie było , a przeszło 20 str musiałam się cofać, ale lecisz Aleś te cebulki nieźle powiększyła ha ha ha niech rosną
a gdzie tam

Konie śliczne, a gotowego tarasu już się doczekać nie mogę
dziekuję
tarasu tez się nie moge doczekać, ale teraz to już zapewno długo nic tam nie będzie robione, bo planujemy dawać kostkę, ale najpierw trzeba się zająć domem - a z tarasu tak spokojnie mozna korzystać

w sprawie kwitnienia storczyka, można je wywołać - zaprzestań podlewania na ok 3-4 tygodni całkowicie, aż listki ciut przywiędną i wtedy zrób mu kąpiel w przegotowanej ostudzonej wodzie, a jeszcze lepiej w destylowanej lub z osmozy, albo deszczowej - czyli włóż doniczkę do tej wody i niech kora napije ile da radę , po 15 minutach odstaw do odsączenia i wracasz do podlewania raz w tygodniu, raz na 2 tygodnie do wody dodaj ciut nawozu do storczyków i powinien pięknie zacząć kwitnąc tym bardziej, że nadchodzi ich pora

Piszę z własnego doświadczenia był czas, że miałam przeszło 50 storczyków różnych odmian. Bo rozumiem , że Twój to phalaeonopsis jest
sprawdzę, dzięki
Dominika11 07:13, 23 paź 2015

Basilikum napisał(a)

ten sklepik o ktorym pisze jest na Zlotoryjskiej w legnicy, ceny znosne mieli kilka lat temu
Dominika11 07:15, 23 paź 2015

Mamy piatek, piateczek, piatunio - jeszcze 8 godzinek i weekend
Jutro mam plan wybrać się do ogródka, zapowiadają dość ładną pogodę - musze pomalować troszkę pnie drzewek owocowych coby je zajace nie zniszczyły
agnieszka_m 07:41, 23 paź 2015

Dominiko piękne obrazy wyszyłaś ja też wyszywam mam 2 już oprawione a jeden w trakcie wyszywania
Jejku jak szybko stron u Ciebie przybywa już nie nadążam
Dominika11 07:53, 23 paź 2015

agnieszka_malysa napisał(a)
Dominiko piękne obrazy wyszyłaś ja też wyszywam mam 2 już oprawione a jeden w trakcie wyszywania
Jejku jak szybko stron u Ciebie przybywa już nie nadążam
dzięki to już kolejna wyszywa mówisz, że stron przybywa - to się cieszę
agnieszka_m 07:56, 23 paź 2015

Dominika11 napisał(a)
dzięki to już kolejna wyszywa mówisz, że stron przybywa - to się cieszę

Tak uwielbiam wyszywać szczególnie w takie długie wieczory bo latem niemam czasu
tylko ja liczę krzyżyki jeszcze na takim kolorowym nie wyszywałam bo wydawało się mi że przy moim mięciu tego materiału to nic nię będę później widziała gdzie krzyżyk stawiać
Dominika11 07:58, 23 paź 2015

agnieszka_malysa napisał(a)

Tak uwielbiam wyszywać szczególnie w takie długie wieczory bo latem niemam czasu
tylko ja liczę krzyżyki jeszcze na takim kolorowym nie wyszywałam bo wydawało się mi że przy moim mięciu tego materiału to nic nię będę później widziała gdzie krzyżyk stawiać
spoko, wg mnie jest o wiele prosciej - ja strasznie miętolę materiał, ale nic się nie dzieje i nic nie znika, bo ja robię w rekach, a nie na kółku - na kółku nie umiem
Flower1 08:00, 23 paź 2015

Wyszywanie to chyba nie dla mnie , brak mi cierpliwosci
agnieszka_m 08:00, 23 paź 2015

Dominika11 napisał(a)
spoko, wg mnie jest o wiele prosciej - ja strasznie miętolę materiał, ale nic się nie dzieje i nic nie znika, bo ja robię w rekach, a nie na kółku - na kółku nie umiem

ja też w rękach iteż mam takie zmiętolone mam kółko ale też niewychodzi mi na nim, o to muszę spróbować przy następnym zamówieniu zamówię jeden taki kolorowy
agnieszka_m 08:02, 23 paź 2015

A w necie skąd zamawiasz???